Spring naar bijdragen

Dave_Nooitgedacht

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  33
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

46 Excellent

Over Dave_Nooitgedacht

 • Rang
  Advanced Member

Recente profielbezoeken

1129 profielweergaven
 1. Zo mensen, ik heb geen kapstok meer nodig, want ik heb het weer voor mekaar. Inmiddels al bijna 3 maanden bij mijn nieuwe werkgever aan het werk, die niet moeilijk deed, dat ik nog geen punten hebt gescoord voor mijn vakbekwaamheidsattest. Er zijn hierover ook geen vragen gesteld, tijdens de sollicitatiegesprekken. Toen mijn 1e contract van 3 maanden onder mijn neus werd geschoven (na mijn 2e bezoek), kwam dit pas ter sprake, en zij hebben mij dit aangeboden, dat ik hieraan mag gaan deelnemen, zodra ik mijn vaste contract krijg, en vanaf de 1e dag, netjes betaald volgens schaal E6. Ik heb inmiddels al een bevestiging gekregen, dat ik aankomende vrijdag op kantoor mag geraken, om mijn vaste contract mag ondertekenen, en mijn vaste auto mag gaan ophalen.
 2. Ik zal dit niet toestaan, om zo te kunnen en willen leven.
 3. Het feit, dat het daar in het oosten erg slecht gesteld is, wat werk betreft, daar hebben wij geen boodschap aan. Laat zij eerst hun eigen rotzooi / ellende eens oplossen.
 4. Dit is juist mijn punt, wat mij zeer boos maakt. Als volgt: Er is een bedrijf, die Oosterblokkers in dienst neemt, dan wel door een bepaalde constructie, met de bedoeling, om in eerste instantie, deze medewerkers eens flink uit te buiten, en nu, dat er sinds een of ander hond van de FNV, als een pitbull in hun nek staat te hijgen, hebben deze mensen een vast contract gekregen, onder een Nederlandse CAO. Het bedrijf zelf, had hiervoor dan ook gewoon Nederlandse chauffeurs in dienst kunnen nemen, en dat kost dan ook hetzelfde. Maar de FNV hond vind dit niet nodig, en laat die Oostblokker's maar zijn, waar ze zijn, dan hebben wij er geen last meer van, zolang zij onder de Nederlandse contracten vallen, en premies en belastingen betalen, dat is waar het de FNV om gaat. Niet denken, dat het om eigen belang moet zijn, om het Nederlandse publiek aan het werk te houden. En ja, mijn ex werkgever, heeft nu ook 3 oostblokkers, voor mij ingeruild.
 5. Hmm, de vakbond, daar heb je geen klote meer aan. Allemaal eigen ik, en ook een vorm van zakkenvullers, net als dat ongeregelde zooitje kinderen met een stenen zandbak, in Den Haag. Het enige wat zij doen, is elke maand hun handje ophouden en slap lullen, maar presteren, wat is dat,in welk woordenboek was dat....???? Ik heb mijn lidmaatschap opgezegd. En laat die Atema ook maar eens opzouten, met zijn opmerking, dat een bedrijf met meer dan 86 buitenlandse chauffeurkes in dienst, geen verdringing is van de arbeidsmarkt is. Ik zie het wel, als een verdringing van de arbeidsmarkt. Hoe haalt deze malloot het in zijn hoofd, om dit toe te laten???? Ik snap dit niet meer. U / Jij wel?? ik heb niets tegen buitenlanders, maar dit is wel ter gek voor woorden, en dan kijk ik niet eens meer, of zij worden uitgebuit door speciale constructies, of via een Nederlands contract/CAO werkzaam zijn. Maar gewoon het feit, om geen Nederlanders in dienst te nemen. Denk maar niet, dat jij als Nederlander, makkelijk een baan in Duitsland of België krijgt toegeschoven, want zij zeggen en handelen ook met de instelling van "Eigen volk eerst", maar in Nederland is het andersom, "eigen volk als laatste". Wanneer dit zo doorgaat, dan worden wij gedwongen, om in de toekomst, krom te liggen op de rijstvelden van China, met een inkomen van nog geen 100 dollar in de maand, en een klein huisje met een klein tapijtje en met miljoenen gaten in de muur, waar de kakkerlakken van jou eten kunnen beroven, en de wind er alleen maar is, ter verfrissing van de lucht in het huis. Bahhh.
 6. Mensen, even voor de duidelijkheid. Ik heb een stabiel arbeidsverleden van maart 1990 tot december 2012, waarvan ik in deze periode máár twee werkgevers hebt gehad. Waarvan de laatste, goed is geweest, om mensen een worst voor hun neus te houden, en iedere keer wegtrekken, wanneer je er ook maar in de buurt kwam (deadline). Nee, ik zie dingen niet negatief, en ik zit ook niet in een negatieve spiraal. Ik heb vaak vacatures gezien, echter allemaal ver buiten mijn regio (regio Brabant / Limburg). Hier in het westen, was het echt kut met peren, en dat de ballen geluid gaf. En bij SOOB kan ik niet terecht, omdat ik niet aan de voorwaarden voldoe. Aan mijn familie heb ik geen klote. Ik zie ze al niet meer, sinds mijn 14e. Een ding weet ik sinds gisteren, dat ik nog wat pegels terug krijg, van een bedrijf, wat nooit failliet zal gaan. Wanneer dit op mijn konto zal staan, dat weet ik niet, maar genoeg om wat studies te doen volgen. Eind 2012, had ik mijn rijbewijs CE al meer dan 20+ jaar, en sinds 1996 alleen met semi/euro dieplader gereden (graafmachines, dumpers, shovels, en andere machines), en heel enkele keer, met kipper -trailer, wanneer het even wat rustiger was. Wanneer men zegt, dat ik geen of onvoldoende ervaring heb, dan weet ik, dat de andere partij aan het spoken is, of beter gezegd, niet serieus. Ik heb een representatief voorkomen, voor iemand van 46 zomers jong, en ik heb geen rare dingen aan mijn lijf, of plaatjes op mijn lichaam gekalkt. Ik heb een sportieve figuur. En het enige waar rook uit komt, dat is de uitlaat. Verlening aanbieden, wie doet dit tegenwoordig? Alles gaat via een uitzendbureau, en rechtstreeks kom je nauwelijks niet aan de bak. Tijdens de gesprekken, kreeg ik al meteen te horen, dat zij geen vaste contracten aanbieden, dus ik weet niet, waar jij deze onzin vandaan haalt. In de afgelopen 3 jaar, heb ik veel gesprekken gehad, waarvan denk ik maar 1% van de werkgevers nog aan vaste contracten denkt, bij de andere kan je het wel vergeten. Sinds begin 2013 tot heden Ondanks dat de werkgever / inlener tevreden was, werd ik na 3 of 4 maanden weggetrapt, onder het mom, dat het even wat rustiger zou zijn of worden. Paar maanden later, kon ik weer voor hun rijden. Na de derde keer, heb ik het geweigerd, met de mededeling, dat ik niet (mis/ge)bruikt wil worden. Dat zij konden kiezen, het is alles of niets. Ik ben geen jojo. Dus het ligt echt niet aan mij, wat doe ik dan verkeerd, als een werkgever deze praktijken uitvreet, of droom ik toch?
 7. Sinds begin 2013 is mijn chauffeurscarrière niet zo goed verlopen, als wij hadden verwacht. Te weinig werk, en ik heb andere dingen moeten doen (tegen een veel lagere uurloon), om toch wat te kunnen verdienen, om mijn GEZIN te kunnen ONDERHOUDEN en mijn EIGEN HUIS te kunnen bekostigen. Dus waar mot ik het geld vandaan halen, om bij te blijven, evenals mijn andere certificaten, die ik ook moest bijhouden, en dus ook zelf moest bekostigen.
 8. Dit gaat in onze branche niet op. Althans, ik weet niet, waar ik trucks moet gaan halen, en wegbrengen....... Dit is dus appels met peren vergelijken. Dat schrijf je heel goed "Normaal gesproken" Even voor, of na 2012 tot september vorig jaar, ging het heel goed in de transportsector (noordwest Nederland), of heb ik liggen te dromen, dat je bij elke transportboer, zo kan opstappen? Evenals bij de uitzendbureaus, maakte je geen een kans. Tenzij je op die onzinnige plakkaten op de ramen gaat reageren, waarbij zij mensen zoeken, voor de functie als verkoper of verkoopster (tot maximaal 25 jaar) van gebakken lucht aan de man wil brengen. Dat ik naast de pot pis, dat heeft inderdaad te maken, dat mijn laatste vaste werkgever, mij een OOR heeft AANGENAAID. Helaas mag ik juridisch gezien, nergens zijn naam/plaats meer vermelden, want dat had ik reeds eerder gedaan, omdat de rechter heeft dit mij verboden. Alleen via mijn advocaatje. Veel dingen beloven, maar niets waarmaken. Zo heeft het een aantal jaren geduurd (zogenaamd uitstellen), totdat hij een aantal maanden begon achter te lopen, met pegels op mijn rekening te storten, terwijl ik onderweg was. Ik ben toen eind 2012 per vliegtuig terug gekomen, het materieel had ik ergens laten staan, om eerst mijn hard verdiende pegels zien te krijgen, die nog steeds niet zijn betaald.
 9. Geen werk = geen geld Tuurlijk mag ik de schuld op de werkgever leggen. Mijn ex. baas bijvoorbeeld, met zijn mooie praatjes... En dan nog maanden achterstallig loon niet willen dokken. Deze is ook nog niet van mij af. Er lopen nog rechtszaken tegen hem (kost ook geld, en heel veel tijd). En in de afgelopen 7 / 8 jaar, is mijn gezinssituatie niet veranderd. Je bent geloof ik, wel met mij eens, dat je het geld maar 1 keer kan uitgeven. Dus mijn gezin moet eten, en dat gaat dus voor, ten opzichte van zo'n nutteloze code 95, die zo'n 1200,- dukko's kost. Ik heb dat gewoon niet. Wat je niet hebt, kan je ook niet uitgeven. zo simpel is dat.
 10. Ik moet niets, ik mag. Moeten is dwang, huilen is kinderen gezang. We zullen wel zien, hoe dit gaat aflopen. Mijn knip is leeg, en ik investeer niets meer. Deze koek is op. Het is genoeg geweest.
 11. Bij mij zijn de financiën, die het mij onmogelijk maken, om mijn code 95 op orde te hebben. Ik heb in 4 jaar tijd, genoeg moeten investeren (om te kunnen blijven rijden), en niets mogen verdienen (te vaak thuis gezeten). Certificaat voor dit, certificaat voor dat, certificaat voor zus, certificaat voor zo, pasje voor dit, pasje voor dat. Nu mag een werkgever maar voor mij gaan investeren. Ergens houd het wel een keer op. Vrachtwagenbestuurder is een vak, maar geen hobby, wat veel werkgevers wel zo zien. Het is toch niet normaal meer, dat je als chauffeur (werknemer), alle kosten voor je kiezen krijgt, en jouw werkgever daar MISBRUIK van maakt. Dit bedoel ik dus, dat je geld naar je werkgever MOET brengen, alvorens je 'WAT' MAG verdienen. En inderdaad, zullen meer chauffeurs zijn, die hun code 95 niet op orde krijgen of brengen, omdat zij, ook de financiën niet hebben (zij hebben ook een gezin en vaste lasten, wat voor gaat, he). Die hele code 95, is er alleen maar, om een chauffeur, die al bijna geen beleg op zijn boterham heeft, het laatste van zijn geld, ook nog eens uit zijn zakken te troggelen. Het hele code 95 puntenstelsel, is gewoon geldklopperij, wat geen toegevoegde waarde heeft aan of in het verkeer. Want wanneer dit eenmaal achter de rug is, kan een wilde malloot, weer zijn feestje vieren, zonder dat er daarop een controle is.
 12. Die 15 miljoen is oneerlijk in een bodemloze put verdeeld. Tja, helaas pis ik naast die pot, zodat ik daarvan niets krijg, en tot heden, alle kosten zelf heb moeten betalen. Ook hierbij heeft mijn ex. werkgever mij een oor aan genaaid, om te zeggen, dat hij alle kosten voor zijn rekening zou nemen, en uiteindelijk ik voor de kosten moest opdraaien (dat was eind 2012). Ik moet nog aan mijn code 95 beginnen, dit wordt ook een feest. Deze financiën heb ik gewoonweg niet. ik heb ook een gezin, die ik moet onderhouden, en dat..... En aangezien je tegenwoordig eerder geld naar je toekomstige werkgever moet brengen, alvorens iets van terug te kunnen verdienen. wordt een nieuwe baan zoeken ook steeds moeilijker, alleer je nergens wordt aangenomen, zonder dat je al iets van je code 95 hebt behaald of niet volledig in je zak hebt. Wanneer je niets eraan hebt gedaan, dan wordt het echt wel pijnlijk/zeuren. Er is maar een kleine groep, die deze kosten voor hun chauffeurs betalen. Lang leve de transport-sector. Goed voor mensen, die echt geld te veel hebben.
 13. Ja, ik weet dat er veel onzinnige vacatures op het net staan. Of beter gezegd, het net is goed vervuild. En door onze overheid, worden wij niet gestimuleerd, maar gedwongen, om daar gebruik van te maken, alsof wij niets beters te doen hebben, met onze kostbare tijd te (ver)vullen. Het zijn een stelletje grote zakken, daar in Den Haag. Ze weten het allemaal zo goed, maar ze doen geen flikker. Laat zij eens goed presteren, zodat wij als burger, goed gebruik van diensten op het net kunnen maken. Regels aanscherpen, en wanneer de eventuele toekomstige potentiële werkgever daar zich niet aan kan houden, schorsen. En die Lodewijk Aaschier alleen maar onzinnige dingen roepen en doen, om jonge mensen op te leiden, terwijl er genoeg langs de kant staan, die mogen toekijken, hoe onze branche kapot wordt gemaakt. Laad die eens geld investeren in oudere werknemers, die helemaal geen toekomst hebben, doordat zij om een bepaalde redenen hun baan zijn kwijtgeraakt, en door een stuk specialisme geen baan kunnen vinden. Nederland is het enige land, waar je het meeste belastinggeld aan mag betalen, maar wat voor de mensen iets doen, ho maar. Hoeveel grote gerenommeerde Nederlandse bedrijven zijn er wel niet kapot gegaan afgelopen 25 jaar, waarbij vele banen verloren zijn gegaan, terwijl een k*u*t bank, die niet innovatief is, het hand boven het hoofd wordt gehouden, van onze belastingcenten. Nee, geld uit onze zakken kloppen, daar zijn ze goed in Den Haag. Een grote speeltuin, alleen de schepjes ontbreekt nog.
 14. Ik heb 2 keer gesolliciteerd bij v/d Vlist. De eerste keer(in Groot Ammers), hebben zij nooit wat van hun laten horen, de twee maal, in Twente (voorheen Zwaar Transport Twente). Daarvan kreeg ik van het net geplukte standaard mail terug, dat zij 375 gegadigden hadden, voor de functie, en de keus.... niet op uw gevallen was (dat moet ik geloven)?
 15. Hier nog meer recentere informatie http://www.hr-kiosk.nl/hoofdstuk/arbeidsrecht/uitzendarbeid/rechtspositie
×
×
 • Nieuwe aanmaken...