Spring naar bijdragen

Werner Segveld

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Werner Segveld's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Hahaha ik heb me zeker al ingelezen, en de kans is klein dat het veranderd, maar misschien dat iemand hier een omweg wist of iets dergelijks
  2. Beste Ger, ik weet dat er uiteraard wel meer bij komt kijken, ik heb me hier en daar al ingelezen trouwens, die aanvraag van ontheffing, geld niet voor chauffeurs Wanneer is het indienen van een aanvraag niet mogelijkHet indienen van een aanvraag ontheffing verbod op permanente nachtarbeid is niet mogelijk als u als werknemer onder de bepalingen van het Arbeidstijdenbesluit-Vervoer (Atb-V) valt (bijvoorbeeld vrachtwagen- of taxichauffeur). Het Atb-V kent namelijk geen ontheffingsmogelijkheid van de daarin opgenomen bepalingen voor nachtarbeid. http://www.inspectieszw.nl/contact/melden_en_aanvragen/aanvraagontheffingverbodoppermanentenachtarbeid.aspx Naar mijn weten, is het zogoed als overal in Europa mogelijk om constant nachtarbeid te verichten, waarom kan dat nou hier weer niet?
  3. Werner Segveld

    Nachtwerk

    Beste mensen, Ik hoop dat ik hier aan het goede adres ben, en bij het juiste forum gedeelte, mijn excuus als dat niet zo zou zijn. Nachtwerk. Ik doe het eigenlijk al jaren, en al ruim anderhalf a twee jaar bij mijn huidige werkgever. Sinds begin dit jaar zijn voor de "vaste" nachtwerk chauffeurs de regeltjes op het werk veranderd, omdat mijn werkgever zo graag het convenant wil hebben van de ILT. Dus mijn werkgever moet zich aan de regels houden. Dat betekend dat we ook niet meer constant nachtwerk mogen verrichten, uiteraard zit dat niet goed bij mijn collega's en mijzelf, er zijn collega's die nou nacht werk moeten doen, terwijl ze dat niet willen, en wij moeten dag ritten doen terwijl wij dat niet willen, uiteraard moeten we ons aan de wet houden. Maar is er nou nergens een ontheffing of iets dergelijks te krijgen? Ik weet dat we inclusief de verruiming voor bijzonder vervoer 52 nachtdiensten mogen maken in 16 weken. maarja dan hebben we nog 28 dagen waar we geen nachtdienst zouden mogen maken? We zitten op dit moment met een schema 1 week nacht, 1 week dag, en we zijn 3 maanden verder, en het heeft tot nou toe vooral een negatief effect op ons.(gezondheid) en de verkeersveiligheid komt ook niet ten goede, fris opweg, dat zit er niet meer in. na een paar uurtjes zitten we al te gapen. Dus.... is er hier niks op te vinden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden