Spring naar bijdragen

Leeuw

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  2571
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Gewonnen dagen

  81

Over Leeuw

 • Rang
  Zeer gewaardeerd poster
 • Verjaardag 19-02-1973

Contact Methods

 • Website URL
  https://www.flickr.com/photos/bartdonker

Profile Information

 • Gender
  Male

Recente profielbezoeken

17503 profielweergaven
 1. Leeuw

  Waar gaat de reis heen...???

  Rond een uur of tien aantreden en dan eens kalm aan richting Elst en Breda om een beetje lekkers weg te brengen.
 2. Leeuw

  Matthieu

  Matthieu viert vandaag een ronde verjaardag. Van harte gefeliciteerd Matthieu en nog vele jaren in goede gezondheid toegewenst!
 3. Leeuw

  NL naar de verdommenis.??

  Ik denk dat je de gele hesjes in twee groepen kunt onderscheiden: De echte en de meelopers die op trammelant uit zijn. De tweede groep zien we voortdurend in het nieuws, want dat levert spectaculaire beelden op, de eerste groep niet want die zijn saai... Zonder de gele hesjes was het trouwens in tal van Franse (voor-)steden ook al regelmatig een slagveld, maar dat nieuws krijgen we doorgaans niet voorgeschoteld. Zou maar zo iets te maken kunnen hebben met de afkomst/culturele achtergrond van de relschoppers... Ter aanvulling van je lijstje, want we hebben helaas nog meer problemen dan de migratie, nog even iets in relatie met de nieuwe klimaatwet: Niets erop tegen om onze CO2 uitstoot te beperken hoor, maar die waanzinnige ideeën die enkele waanzinnigen ons land nu willen opleggen, hebben 1) nagenoeg geen effect en zijn 2) onbetaalbaar. Het zou vele malen beter zijn de landen die niet deelnemen aan het klimaataccoord van Parijs en dus gewoon doorgaan met CO2 de lucht in te pompen, over te halen om mee te doen. Want zoals het er nu naar uitziet, zullen groeilanden als China alleen maar de stijgende lijn doorzetten... Je eigen land een ondraagbaar juk (zoals verplicht van het gas af) opleggen is economische zelfmoord. Waarom zou je diegenen die jou gekozen hebben om hen te vertegenwoordigen, dat willen aandoen? Ik snap het niet.....
 4. Leeuw

  Je auto op een mooie lokatie

  Duidelijke zaak: Je hebt die roodbruine spanband veel te strak aangetrokken!
 5. Ja natuurlijk, maar daar merken die mensen in hun radiostudio natuurlijk niets van.
 6. Leeuw

  Wie het kleine niet eert...

  Het begin is er:
 7. Leeuw

  Raad Waar

  Rheinfelden? Vanwege die houten brug... Bad Säckingen
 8. Niet zonder meer mee eens. Ik zou mezelf als niet-religieus omschrijven, maar toch doen wij wel aan kerst en pasen. Niet omdat het een christelijk feest is, maar waarschijnlijk meer omdat het een soort traditie is. Misschien ook wel een soort van rustpunt in de hektische 24/7 wereld om ons heen? Als je de keuze maakt om in een land te gaan wonen waarvan de cultuur baseert op christelijke waarden, moet je je ook aanpassen aan dat land. Het is niet zo dat die christelijke feestdagen en onze cultuur nog niet bestonden toen mensen vanuit andere landen hierheen kwamen. Daarnaast geven we mensen van andere afkomst -zeker in vergelijking met andere landen wereldwijd- zeer veel vrijheden, maar ook daaraan zitten grenzen. In dit geval vind ik dat het het vrij geven van schoolkinderen op verschillende dagen, op basis van hun geloof, de integratie tegenwerkt. Hoe kun je dat nu willen? Ja, de Godwin was nog niet geweest... Maar ik wil hier een lans breken voor Pierre, want ik denk dat - Nederlanders zijn voor mij mensen die hier hun eigen broek ophouden, wonen, werken en leven. Bijdragen aan de samenleving en het beste willen voor hun kinderen. En hee, dan maakt het geloof, de huidskleur of afkomst ineens geen ene flikker meer uit. - Nieuwe Nederlanders zijn mensen die hier nieuw zijn en nog moeten wennen of diegenen die zich met hand en tand verzetten tegen Nederland. De eerste groep kan best een nette Nederlander worden, maar met de tweede groep wordt het hier nooit meer wat. Als iemand meent ons hun geloof en cultuur op te moeten dringen, ben ik van mening dat je hen een vliegticket enkele reis naar het land van oorsprong moet geven. Daar hebben ze een betere kans om gelukkig te worden en tegelijk ontlast het onze schatkist, waardoor het geld wat naar hun uitkeringen gaat beter ingezet kan worden. Denk aan al die voor mensen die op welke manier dan ook, niet (meer) hun eigen broek kunnen ophouden. Win-win situatie.
 9. Je kunt je natuurlijk nog afvragen, aan wie we Rutte nu eigenlijk te danken hebben? Maar omdat dat hier enigszins offtopic is, heb ik die vraag maar hier neergezet.
 10. Leeuw

  Leeuw's belevenissen

  Ook de afgelopen week kwam er behalve Sinterklaas, nog het één en ander voorbij: Rutte en Co Wat betreft Rutte en de regering (discussie in een ander topic) blijf ik met één vraag zitten: Wie zijn hier nu eigenlijk de klootzakken? - Diegenen die de zooi keer op keer belazeren (Rutte en de regering), - Diegenen die hem wederom in het zadel hielpen (VVD-kiezers) of - Diegenen die hem nog steeds in het zadel houden (bijna alle partijen)? Kimaatwet De nieuwe Klimaatwet leverde enige discussie op: Honderden miljarden worden uitgegeven, zodat de aarde misschien 0,0003 graden minder opwarmt. In de berekening niet meegenomen is moeder aarde zelf, want als zij een scheetje laat in de vorm van een vulkaanuitbarsting, zijn alle berekeningen als voor de poes. Is deze klimaatwet nu ingegeven door activisme of door een langetermijnvisie? Dat geldt ook voor het volgende: Stroomvoorziening Terwijl wij van het aardgas af moeten en daardoor ons stroomverbruik zal stijgen, heeft Duitsland zichzelf verplicht om atoomenergie af te schaffen. Dit wordt gecompenseerd door extra (bruin-)kolen te verstoken. Hierbij komt veel CO2 vrij, maar wilden we dat niet juist beperken? Nederland - 2000 windturbine's - 6.9 TWh (terawattuur, in 2016) Denemarken - 6100 windturbine's - 14,8 TWh (de helft van het Deense stroomverbruik) Duitsland - Isar kerncentrale, Block 2 - 12.0 TWh Dus met slechts twee kerncentrales, zou je héél Denemarken van stroom kunnen voorzien. Zonder al die windmolens overal in het landschap... Hebben we dan liever 6100 windturbine's of 2 kerncentrale's? Koopkrachtplaatje Terwijl Nederland op papier één van de rijkste landen ter wereld is, staat de ontwikkeling van de koopkracht al jarenlang praktisch stil. Inmiddels staan we in Europa op de 15e plaats, achter Frankrijk, Duitsland en de Noord-Europese landen, maar nog nét voor Italië en Spanje...: Migratie-pact Terwijl 41 % van de Nederlanders vindt dat het verdrag niet getekend zou moeten worden, vindt 34 % dat het verdrag wél (al dan niet met inlegvel) getekend moet worden. Opmerkelijk genoeg denkt 55% van iedereen, dat door dit verdrag de illegale immigratie niet beter wordt tegengegaan. En dus gaat de regering tekenen. En dat, beste lezers, brengt ons terug op de eerste vraag: Dankzij wie wordt dit verdrag nu eigenlijk ondertekend? Edit: Over gele vestje shad ik ook nog iets, maar aangezien de eerste mensen alweer politiebezoek hebben gehad, durf ik niet goed meer... (wel vreemd, minstens 16.000 kant en klare zaken blijven liggen wegens personeelsgebrek, maar voor intimidatie van burgers is altijd voldoende manmenskracht beschikbaar)
 11. Leeuw

  Naar welke muziek luister je op dit moment?

  Iron Maiden - Sheriff of Huddersfield
 12. Leeuw

  Nieuws in plaatjes

  Dáár komt het spreekwoord dus vandaan: Zo traag als dikke stront door een trechter
 13. Laten we vooral niet de autochtonen, die met graagte nog dieper bukken dan een deel van de allochtonen graag zien, vergeten. Denk aan TV- en krantenredactie's, schoolbesturen, politici en justitie... Zij zijn het immers die de belachelijke wensen het podium en de ruimte geven, om alles voortdurend op het spits drijven. Wie het waagt, een anti-Zwarte Pieter voor iets uit te maken, staat gauw voor het hekje. Maar de hele Nederlandse bevolking als racistisch wegzetten, is geen enkel probleem...
 14. Leeuw

  Nieuws in plaatjes

 15. Leeuw

  Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)

  Dan verbeter ik mezelf maar even, want licht ontvlambaar is dan beter op zijn plaats dan lichtgeraakt
×