Spring naar bijdragen

GTAKevin023

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  78
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

24 Excellent

Over GTAKevin023

 • Rang
  Senior Forumlid
 • Verjaardag 01-01-1993

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Auto's en mooie meiden. :D

Recente profielbezoeken

2654 profielweergaven
 1. Nee, wat ik dus invoerde was 05:42 begonnen met werken na mijn weekendrust. Toen om 07:02 t/m 07:18 heb ik pauze ingevoerd. Toen daarna heb ik hem weer op werken gezet, ben ik gaan laden, en daarna rijden. En hij gaf dus niet die 15 min pauze in beeld. Denk dat dit de juiste reden is idd. Komt gewoon puur omdat ik nog niet gereden heb. Maar wat bij mij gewoon aan de hand is is dat ik rekening moet houden met op tijd pauze houden in arbeid tijd. Dus binnen 6 uur werken. Omdat ik nooit aan de 4,5 uur rijden zal komen. Als ik 6 uur heb gewerkt staat er naast het stuurtje in mijn tacho misschien 2 uurtjes gereden. Dat heb je als je al je klanten in 1 stad heb zitten.
 2. Hallo, Even een vraagje over de pauzes invoeren in de tachograaf. Normaal rij ik vaak op tijd weg van de zaak en heb ik onderweg mijn pauzes. Maar vandaag heb ik voordat ik met mijn rit begon het een en ander gedaan in het magazijn, toen heb ik 15 min pauze gehad, en daarna wilde ik gaan rijden. Nu heb ik handmatig ingevoerd hoelaat ik begonnen ben met werken en heb ik die 15 min ook ingevoerd. Maar toen ik wegreed gaf mijn tacho niet aan dat ik al 15 min pauze had gehad. Dus ik moest later op de dag 45 min pauze houden ipv 30 min toen ik 6 uur aan het werk was. Waarom gaf mijn tacho niet aan dat ik al 15 min pauze heb gehad? Komt dat echt puur omdat ik nog niet gereden had? Even voor de duidelijkheid, de enigste pauzes die ik moet hebben hebben te maken met hoelang ik aan het werk ben. Ik wil altijd binnen 6 uur arbeid 45 min pauze hebben gehad. En die wil ik ook weleens opsplitsen door eerst 15 min pauze te nemen en dan later 30 min. Ik rij nooit meer dan 4 uur en 30 min. Haal ik nooit op een dag. Gr Kevin.
 3. Bij mij niet het geval. Controleer het regelmatig op werk. Alles lijkt er goed uit te zien.
 4. Hallo, Vraagje. Is het schadelijk voor een chauffeurskaart om die bij je smartphone in een hoesje te bewaren? Straling of iets dergelijks? Ik dacht er nu ineens aan. Ik heb geen problemen of iets dergelijks met mijn kaart en ik bewaar die kaart al heel lang in het hoesje van mijn telefoon. Maar ik wil het toch voor de zekerheid weten. Gr Kevin.
 5. GTAKevin023

  UTC tijd

  Heb ADHD.
 6. GTAKevin023

  UTC tijd

  Dus als ik het goed begrijp? De VDO digitale tachograaf van versie 1.3 of daarvoor moet wel de manuele invoer via de UTC tijd worden ingevoerd. (Oude tachograaf) Dus dan moet je als je om 07:00 begint de tachograaf op 06:00 wintertijd of 05:00 zomertijd invoeren? Dus je begint om 07:00 in de wintertijd. Maar je stopt je tachograaf kaart erin om 07:30. Moet je dus alles VOOR 06:00 voeren als rust tot je laatste dienst en van 06:00 tot 06:30 invoeren als overige werkzaamheden. Dan heb je dus je manuele invoer via de UTC tijd (wintertijd) handmatig toegevoegd. Maar de VDO digitale tachograaf van 1.4 kan wel gewoon lokale tijd worden ingevoerd via de manuele invoer. (Nieuwe tachograaf) De tachograaf zet automatisch alles in UTC tijd zowel op printout als op de uitleesmachine. Dus als je begint om 07:00. Maar je stopt je kaart om 07:30 in de tachograaf dan kan je wel gewoon volgens de lokale tijd invoegen dat je VOOR 07:00 rust heb gehad tot je laatste dienst en overige werkzaamheden t/m 07:30. Een nieuwe tachograaf kan je altijd herkennen aan de ''1m invoer toevoegen?'' vraag die er gesteld word. Dit is wat ik ervan begrijp. Klopt dat?
 7. GTAKevin023

  UTC tijd

  Top man! Thnx!!
 8. GTAKevin023

  UTC tijd

  Ja. Wat mij ook opvalt is dat de uitleesmachine ook aangeeft dat me pas een uur vroeger is uitgelezen dan de werkelijke tijd. Kan ook aan die uitleesmachine liggen?? Want heb ook tijden gecontrolleerd dat ik niks manuel heb aangepast. Dat geeft ie ook een uur vroeger aan. Waarschijnlijk doe ik het toch goed?
 9. GTAKevin023

  UTC tijd

  Hallo, Ik heb per ongeluk al mijn manuele input die ik heb ingevoerd niet volgens de UTC tijd maar de normale tijd ingevoerd. Als ik om 07:00 begin maar ik doe later mijn pas in de tacho zet ik hem ook daadwerkelijk op 07:00 begonnen. Maar de uitleesmachine geeft aan dat ik om 06:00 begonnen ben. Hoe zit dat? Moet dus invoeren dat ik om 08:00 begonnen ben? Uur voorruit invoeren? Gr Kevin
 10. Regel bij mij op werk is de pas elke vrijdag uitlezen. Elke week dus
 11. Hoi, Ik heb dit besproken met een leraar van code 95. Die zei alleen dat mocht ik er toestemming van krijgen van m'n leidinggevende dan kon ik dit als optie gebruiken. Ik gebruik deze manier nu al een aantal weekies en het lijkt erop dat het een goeie oplossing is. Alles wat ik doe, werken, pauzes, rusten en rijden, staan nu goed geregistreerd. Ik heb zelfs nu weer de lol in het vrachtwagen rijden weer terug gevonden. Want die tacho gedoe begon gewoon weer zo aan me te knagen dat ik liever helemaal niet meer wilde rijden.
 12. Die scania waar ik het meest op rijd is een stoneridge. Die tacho vind ik het moeilijkst om te gebruiken. De andere mercedesen van ons hebben allemaal VDO. De jaartallen weet ik niet. Maar sinds ik nu ook de tachograaf gebruik als ik gewoon binnen werk lijkt het goed te gaan nu. Als ik ga werken in het magazijn gooi ik me kaart in de tacho. Laat hem op werken staan. En ik zorg ervoor dat ik op tijd me pauzes heb gehad en zet hem dan weer op rust na ik ben uitgeklokt. Zo kan ik, mocht ik een rit gaan doen met een vrachtwagen, gewoon alles wat ik daarvoor gedaan heb op rust zetten. Geen manuele bediening! Heb afgelopen week alles super chill op orde gekregen nadat ik m'n print out bekeek. Dit is gewoon de manier die ik moet volhouden om geen toekomstige fouten te maken. De fouten in het verleden kan ik helaas niks meer aan doen behalve dan gewoon nu alles goed (proberen) te registreren.
 13. Nou ik weet al genoeg. Ik ben gewoon de lul als er een bedrijfscontrole komt op me werk. Hele leven lang werken voor m'n ''overtredingen'' en niet voor leuke dingen zoals vakantie en zo. Word straks gewoon als crimineel beschouwd.
 14. Chauffeurs op me werk zeggen hetzelfde zoals veel mensen hier. Rust invoeren. En ze weten zelf ook niet hoe de handmatige werkt omdat ze gewoon simpel van 07:00 t/m 16:00 werken. Die hoeven dat ook niet te doen. Ze beginnen hun dag met de vrachtwagen en eindige hun dag met diezelfde vrachtwagen. Ze gebruiken alleen de rust en arbeid knop. Verder gaat alles vanzelf. Ik heb een mail gestuurd naar een rijschool. Misschien kunnen hun mij helpen.
 15. Heb vanochtend geprobeerd handmatig in te voeren maar het ging niet goed. Volgens mij staat er nu dat ik een week nonstop arbeid heb gedaan op die tacho. Ik ben super goed in het besturen van een vrachtwagen. En laden en lossen. Ook snel bij me klanten. Maar door dit soort shit wat ik steeds niet begrijp breek ik regelmatig de wet. Terwijl ik, ook al kan ik het niet verandwoorden, niet over m'n rij of rusttijden ga! Echt frustrerend.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...