Spring naar bijdragen

The_knitter

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    169
  • Geregistreerd

  • Gewonnen dagen

    2

Berichten geplaatst door The_knitter

  1. Ik ben er drie keer rond 20u geweest (heierhoeve vol), en ik vond het best wel goed qua vlotte bediening. Ja, er is 1 in de bediening en 1 in de keuken.

    Hopelijk komt er dan snel extra personeel, want ik begrijp dat het al drukker binnen wordt (en dus bekender). In het begin was het restaurant bijna leeg dus konden ze het zo af.

    • Like 1
  2. Ik maak nu 45 minuten bij grens Bad Nieuweschans. Bij het oprijden van de parkeerplaats staat dit bord aan linker en rechter zijde. Sinds wanneer moet je hier betalen? Heb ik hier nog niet eerder gezien. Lijkt erop dat het restaurant de parking overgenomen heeft ofzo? En dat op een Autobahnraststatte.

     

    80a2092b8a5d9ae5fc75ea9c9c0119a7.jpg

     

    Alles was hier nu ook dicht (tankstation en restaurant).

  3. Wat ik mij wel vaker afvraag, maar zelf nog niet mee te maken heb gehad: Als je niet door de Drechttunnel mag, dan mag je toch bij Zwijndrecht cq Dordrecht-Centrum eraf en door de stad via de brug tussen Dordrecht en Zwijndrecht?

    Anders via Hendrik-ido-Ambacht en Alblasserdam via de brug ipv de tunnel en dan via de N3.

  4. Ben nu net bij de nieuwe Truckparking Venlo geweest.

     

    De eigenaren zijn dezelfde als Heierhoeve. Bediening was zelfs een meid die ook op Heierhoeve werkt(e). Het menu is vrijwel hetzelfde als Heierhoeve ook heeft. Een keurig menu. Mijn keuze smaakte ook goed.

     

    De parkeerplaatsen zijn ruim. Niet te smal, niet te breed. Parkeert iedereen in het midden van zijn vak, kan iedereen fatsoenlijk de deuren open en dicht doen. De verlichting is ook erg goed voorzien: Er zijn geen donkere hoeken aanwezig.

    Naast het restaurantgebouw (vanaf de parking gezien rechts) staat een sanitairgebouw, waar je naar de wc kan als het restaurant gesloten is. In het restaurantgebouw zelf zijn de toiletten ruim voorzien, en erg netjes en schoon. Douchen kan alleen tijdens openingstijden van het restaurant (5:00-23:00). Keuken sluit circa 30 minuten voor sluitingstijd voor warme gerechten.

    Gezien de 220 parkeerplaatsen die het terrein bied, is er voorlopig nog voldoende keuze. Heierhoeve stond rond 20u al overvol, deze nieuwe stonden ca. 30 trucks. Om half 10 waren dat er echter al een stuk of 100, waarvan een groot deel buitenlander (/Oostblokker). Restaurant zat niet vol, maar de doorloop was er goed. Het was ook niet leeg, en volgens het vriendelijke personeel valt het totaal niet tegen.

     

    Ja, voor herhaling vatbaar is het zeker.

    • Like 6
  5. Die prijzen lijken heel schappelijk. En de openingstijden ook. Zeker aangezien ze zeven dagen open zijn.
     
    Helemaal goed. Maar waar is dit? Op de 'grote grens'?
    zelfde afslag als Heierhoeve maar dan aan de andere kant van de snelweg, waar eerst een gratis ‘zandvlakte’parking was die rijkswaterstaat enige tijd gehuurd had.
    • Like 1
  6. f353b83e11354107fc7672348f71be22.jpg

     

    Dat u het even weet

     

    €1,20/uur, max €11 per dag. Bij besteding €11 in restaurant gratis parkeren, onder de €11 het verschil bijleggen.

    Schijnt nog GEEN ADR te mogen staan.

    Momenteel is maximale lengte voertuigen 26 meter en 4 meter breed.

     

    Restaurant open: ma 12-23u, di-vr 5-23u, za/zo 12-20u

  7. Sinds kort is er weer een restaurant geopend aan de A15, bij Esso Overbroeken (tegenover de Goudreinet Kesteren).

     

    Ik ben er nog niet geweest maar hoor al positieve verhalen. Prijzen acceptabel, eten goed, vriendelijk personeel. Je kan er ook douchen.

     

    Parkeren kan op de aangewezen parkeerplaatsen die er altijd al waren; het restaurant heeft voor truckers géén eigen parkeerplaatsen. Het 'asfaltvlak' naast het restaurant is afgezet met betonblokken, daar kunnen alleen personenauto's parkeren.

     

    Openingstijden zijn mij nog niet bekend, maar ik begreep dat ze 's ochtends al open willen voor ontbijt tot 's avonds voor een happie (a la carte tot pizza tot stamppotje).

     

    Hiervoor zat Vonk&Vlam(wok achtigs) er, maar is al 2 jaar geleden failliet volgens mij.

  8. Goedenavond heren chauffeurs, dames chauffeuses, en andere leden,

     

    Voor mijn moeder, die in 2018 voor Stichting KIKA (Stichting Kinderen Kankervrij) de marathon gaat lopen in New York, zoek ik een transportbedrijfje die een kleine sponsoring kan doen voor het volgende:

    Op zaterdag 30 september is er een Badeendenrace in Zwijndrecht (NL) waarvoor 1000 badeenden uit Purmerend komen.

    Het transport vanuit Purmerend is al gesponsord via mijn eigen werkgever, de terugreis nog niet.

     

    Het gaat om 10 kratten, van elk 100 badeenden. De kisten hebben een formaat van (lengte keer breedte keer hoogte) 100cm x 100cm x 20cm.
    Deze kratten moeten tussen 2 oktober en 6 oktober weer afgeleverd worden bij het uitgiftepunt van KIKA in Purmerend.

     

    Is er iemand die ons uit de brand kan helpen, om deze kisten te transporteren, of tips waar wij eens kunnen peilen? Wij zullen eeuwig dankbaar zijn voor de sponsoring.

    Ik hoor het graag via een reactie of privébericht!

  9. Vanaf aanstaande maandag nieuwe regeling bij Bij Marjan volgens hun Facebook:

    Parkeren is gratis indien je in het restaurant komt eten (bon achter het raam!!), anders €15 betalen. Dit om plaats te behouden voor chauffeurs die er wel eten willen, maar niet kunnen parkeren vanwege de geparkeerde vrachtwagens die niet binnen komen.

    • Like 3

  10. Net als die auto van Mutserts paar jaar geleden op de A15. Container die de cabine van het chassis ramt. Chassis was ook niet bestand tegen die krachten.

    Vorig jaar 1 van Design Logistiek op de a15, knalde met 80 op een vrachtwagen in stilstaande file. De reefer met 25 ton lading had alle 4 de twistlocks doen afbreken bij de klap, en de container is Zo over de gooseneck geschoven, tegen de cabine.
  11. Laatst met de nachtrit Bitterfeld, meerdere bijzonder vervoer ingehaald. Meerdere met dat inhaalverbod. Ik reed 85, en vloog er de meeste keren zo voorbij. Had ik dat niet gedaan, had ik er met 75 tot hooguit 80 achter kunnen blijven.
    En was echt niet de enige die inhaalde, ik volgde de andere vrachtwagens maar...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden