Spring naar bijdragen

Vrachtrijder

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    1140
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door Vrachtrijder geplaatst

  1. Die stoel is niet te hoog, je moet gewoon klosjes op je gaspedaal lijmen.
  2. Als je die er bij besteld wel ja.
  3. Die theorie klinkt leuk, maar ik heb zomaar het idee dat de Boerenbond niet voldoende meel heeft voor 1 bakkerij.
  4. Dat is wel logisch ja. Maar wel lekker verdienen dan, want je rijdt maximaal de helft van de tijd.
  5. Ik hou van praktisch, dus dat komt mooi uit. - Als alle voertuigen onderweg zijn, hebben transportbedrijven een lege plaat. Laat de passant daar parkeren. - Parkeren op rijbanen op bedrijventerreinen. Veel overlast kan het niet geven, het vrachtverkeer rijdt toch niet. - Eventueel de rechter rijstrook sluiten, snelheid naar 50km/u en parkeren op de vluchtstrook. - Overnachten in voertuig. Dus vraagt ook wat eigen verantwoordelijkheid van de vrachtrijder in kwestie. Zorg dat je in geval van nood kan eten/overnachten.
  6. Dat wordt nu bepaald door de overheid, dus ik zie niet in waarom dat zou moeten veranderen. En waarom zouden die kosten verhaald moeten worden? Er bestaat toch ook nog iets als een bedrijfsrisico? Bovendien, je kan je ook gewoon verzekeren tegen weersomstandigheden. Afgelopen week duurde code rood een uur of 8, dus dat kan het probleem niet zijn geweest.
  7. Het gebrek aan zelfstandig denkvermogen reikt veel verder dan de transportsector. Dat is iets wat maatschappelijk breed probleem wat overal zichtbaar is, ook gewoon bij mensen in de vrije tijd. Het mooie ervan is dat jij in jouw reactie precies bevestig wat ik bedoel; ' Want stel je voor dat het mensen aan iets ontbreekt omdat we niet geleverd hebben. Daar zie je direct het probleem ontstaan van het gebrek aan zelfstandig denkvermogen. Als de bakker vandaag geen meel heeft gehad en om die reden geen brood heeft gebakken. Zeg ik dan iets heel vreemds als je dan iets anders moet eten?
  8. Ik denk niet dat het systeem ooit vlekkeloos gaat werken. Het blijven immers computers. Het werkt in elk geval beter dan een bord boven de autoweg die Igor doet denken dat hij wel over een N-weg naar zijn losadres mag rijden.
  9. Klopt die lijst wel? Want je mag maximaal 15 diensturen maken en bij 15 diensturen kan je maximaal ((9*0,62)+(6*€2,84)=) €22,62 rekenen. Of zeg ik nu iets heel geks?
  10. 'Tijdens de storm waren er veel ongelukken met vrachtwagens. Veel vrachtwagens die omver waren gewaaid, kwamen uit het buitenland. Volgens Van Rijssel spreken de buitenlandse chauffeurs geen Nederlands of Engels en volgen ze het nieuws niet. Hij pleit daarom bij extreme weersomstandigheden voor verbodsborden boven de rijbaan waarop een vrachtauto afgebeeld staat.' Waarom weer dat 1970 denken. We leven in 2018 en iedere internationale vrachtrijder heeft een mobiele telefoon met telefoonprovider uit eigen land aan boord. In Nederland hebben we NL-Alert (Direct Informatie in een Noodsituatie). Hoe moeilijk kan het zijn om een NL-Alert uit te sturen als het vrachtverkeer van de weg af moet? Taalprobleem, echt niet. Gewoon het bericht versturen in het Nederlands, Engels en in de taal van de telefoonprovider. Dat is technisch gewoon mogelijk, dus blijft alleen de kwestie van de goede wil over.
  11. Een rijverbod bij code rood lijkt mij het beste wat de overheid kan doen. Dat zou problemen voor transporteur en vrachtrijder vrij eenvoudig oplossen. @shompie Je hebt een punt dat mensen meer hun eigen verantwoordelijkheid moeten nemen. Maar helaas is het gebrek aan zelfstandig denkvermogen de ziekte van het moment die velen besmet heeft. Keer op keer zie je dat mensen als een kleuter aan het handje genomen en geleid willen worden, bang om zelf verantwoordelijkheid te nemen, bang om op de smoel te gaan.
  12. Er zijn twee zaken waar ik je zo antwoord op kan geven. Een eurovignet is alleen verplicht op de autosnelweg. Blijf daar vanaf en je mag overal met je vrachtwagen rijden. Als er een tachograaf in de auto zit, gewoon gebruiken. Ook als het wettelijk niet verplicht is.
  13. Het beste is het om gewoon thuis of in een hotel te slapen, dan kan je ook niet overvallen worden in je voertuig. Rest je geen andere keuze dan onderweg te overnachten, dan denk ik aan dat je moet proberen op een bewaakte parkeerplaats of bij een klant te overnachten. Is dat beide niet mogelijk, zoek dan een parkeerplaats die goed verlicht is en/of waar camera bewaking is. Wat ook nog wel eens wil helpen is op een plaats te gaan staan die in principe niet geschikt is voor vrachtwagens. Overvallers zullen daar immers ook niet gaan zoeken. Persoonlijk ben ik niet kapot van spanbanden of nachtsloten. Want naast overvallen hoor je immers ook wel eens dat vrachtwagens door kortsluiting in de brand vliegen. Als je niet zonder spanbanden of nachtsloten durft te overnachten, dan zou ik er zelf voor kiezen om de elektriciteit van het voertuig af te zetten. Al gebruik je ze misschien niet, van DAF weet ik dat op de buitenkant vermeld staat dat er nachtsloten op de portieren zitten. Mogelijk heeft dat als voordeel dat de overvaller om die reden je voertuig voorbij loopt, daar hij dan kan denken toch niet binnen te komen. Om niet te vergassen zou je tijdens het slapen de ramen van je voertuig heel iets open kunnen zetten, of het dakluik op de ventilatie stand. Op die manier blijft er altijd zuurstof je voertuig binnen stromen, wat vergassen toch net iets moeilijker maakt. Waar ik zelf erg voorstander van ben is een paniek knop die 112 belt, van de voertuig verlichting een stroboscoop maakt en met de luchthoorns begint te toeteren als op de maat van de muziek. Mocht je in je rukbunker liggen en merken dat er mensen om je voertuig heen lopen, dan is het een optie om even door de kieren van je gordijnen door het raam te kijken. Vertrouw je het niet, even die paniek knop indrukken en gegarandeerd dat je buren ook even door de gordijnen komen loeren om te kijken wat er met jouw voertuig aan de hand is. Overvallers hebben een hekel aan herrie, dus die zullen ten alle tijde op de loop gaan. Mochten de overvallers toch nog binnen kunnen komen, dan blijven er nog twee opties over. Overgeven of terugvechten.
  14. Ben onlangs in Nederland staande gehouden door ILenT en toen bleek er geen rol in de tachograaf te zitten. Ben die hele discussie niet aangegaan en direct het tankstation binnen gelopen om nieuwe rollen te kopen. Die man deed verder nergens moeilijk over, sterker nog, hij pakte zijn eigen rol om gewoon een uitdraai te kunnen maken. Ik had in dit geval te maken met een schappelijke man, maar hij gaf me ook het advies te zorgen die rolletjes wel bij te hebben. Weet het bedrag niet meer, maar het kan je wel een boete opleveren van enkele honderden euro's. Dan zou ik toch verkiezen om voor die paar euro zelf wat rollen te kopen.
  15. In de transport sector wordt alles betaald inderdaad, maar lang niet iedereen is werkzaam in de transportsector. Er zijn ook genoeg sectoren waar de vrachtrijder gewoon zelf mag dokken.
  16. Wat ik me eigenlijk afvraag. Het is alleen voor transportbedrijven alleen toegestaan om eigen personeel op de auto te zetten, uitzendkrachten in te huren bij gecertificeerde uitzendbureau's of het transport uit te besteden aan een ander transportbedrijf. Waar vallen die payrollers dan onder?
  17. Voor zover ik me het kan herinneren ben ik twee keer ziek geweest. De eerste keer kwam ik weer langs de zaak en heeft een collega de auto overgenomen. De tweede keer kon ik niet eten waardoor ik op een gegeven moment zo slap als een vaatdoek was. Na een nachtrust van 12 uur en een dag niet eten ging het alweer een stuk beter. Maar in principe ben ik er voorstander van om gewoon uit te zieken en niet te gaan werken als ik ziek ben. Tenzij het echt niet anders kan, maar dan zsm. naar huis om uit te zieken.
  18. Waarom moeilijk doen met een televisie. Neem gewoon je laptop mee, aansluiten op je iPhone en tv kijken maar. Dan kan je ook nog even berichten plaatsen op dit forum.
  19. Vrachtrijder

    Gebruik 27mc in Nederland

    Ik heb deze in de vrachtwagen. De TCB900 van tti. Prima apparaat voor het werk en super eenvoudig in de bediening.
  20. Vrachtrijder

    Gebruik 27mc in Nederland

    Dat soort spul is leuk voor thuis, maar aan boord van een voertuig moet ik dat spul blind kunnen bedienen.
  21. Vrachtrijder

    Gebruik 27mc in Nederland

    Omdat je klaagde dat er zo weinig nieuw te koop was? Maar in Nederland is het maximaal 4 watt zendvermogen, maar er is zijn zo links en rechts nog wel wat export modellen te koop met 10 watt zendvermogen.
  22. Vrachtrijder

    Gebruik 27mc in Nederland

    Dan bestel je toch gewoon in het buitenland? De mijne komt bij https://www.cbshop.com vandaan. Prima internetwinkel met een prima dienstverlening. Kan me niet voorstellen dat ze geen pakketje naar Noorwegen versturen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden