Spring naar bijdragen

jeroenV1982

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    20
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door jeroenV1982 geplaatst

  1. https://www.marktplaats.nl/wijzigAdvertentie/m1192170488.html?c=d721e818194200feca4409741512b6e6&previousPage=mympSeller Moet weg! €500 met alles er op en er aan incl 32inch TV.
  2. Te koop: https://www.marktplaats.nl/a/spelcomputers-en-games/games-pc/m1179905866-scania-4-series-simulator-ets2.html?c=a2384ef0ece270f44503df9f8598c624&previousPage=lr&pos=1
  3. Volkswagen Polo 6R Diesel. Deze kan middels een CAN-BUS Shield worden aangesloten op een Arduino UNO bord. Euro Truck Simulator 2 heeft namelijk een "Telementary" API wat betekend dat er gegevens van de vrachtwagen verstuurd worden naar een poort op je PC. Aan die poort hang je dus het CAN-BUS shield en aan dat shield hang je dus weer een VW Polo klok waardoor je zo goed als alle functies op je klok hebt incl snelheid, toerental, brandstof, richtingaanwijzers etc.
  4. Lukt net niet Vandaag begonnen aan het houten frame waar het dashboard op komt
  5. De richtingaanwijzers doen het nu ook! https://youtu.be/0S2hfWKBWhQ
  6. Ja die gast had een bod van €2500, das best stevig. Ik weet natuurlijk niet wat mijn simulator op gaat brengen, maar een ruil moet theorethish wel mogelijk zijn. In Rusland en Polen kost een 4-Serie zonder motor tussen de €2500 en €3500. Een oude aanhanger zo rond de €250 dus dat moet wel lukken; 4-Series genoeg op de sloop!
  7. Ja ik ben druk bezig met prints maken, het lukt aardig via de Arduino community. Het is wel veel zelf uit-dokteren maar daarom erg leuk om te doen. Circuitsonline is inderdaad een handige site, maakte er vroeger wel eens gebruik van.
  8. Eerlijk gezegd vind ik een dikke 3-Serie mooier dan een 4, alleen zie je bij een 3 niet vaak een mooi interieur. Het Dashboard van een R is daarentegen wel weer heel erg mooi. Ik hoop op een dag mijn simulator klaar te hebben, te kunnen verkopen en van het geld een complete 3-Serie zonder motor te kunnen kopen. Ik wil er dan van de complete truck een aanhanger voor de auto maken voor transport naar beurzen en open dagen etc. Zware assen etc gaan er dan af en ik wil dan de truck wielen gewoon laten waar ze horen maar dan zonder functie. Eenmaal aangekomen op de show laat ik de Scania op de aanhanger staan en naar beneden zakken zodat hij op zijn eigen wielen staat, de aanhanger is dan uit het zicht. Ik kan de achterlichten en nummerplaat houder van de 3-Serie gewoon gebruiken als aanhanger verlichting en nummerplaat, lijkt me best grappig :) Ik weet het, het is allemaal ver gezocht maar je moet blijven dromen he :) Ik vind t.z.t. misschien wel een sponsor :)
  9. Inderdaad! En inderdaad een 3 Serie, kon zo snel geen plaatje van een 4 vinden maar het idee was duidelijk! P.S. Vraag me wel af wat de politie van zijn Tacho schijven zal vinden?? Als hij nu al 60 rijd, kun je wel nagaan wat er op de tacho staan bij 90km/h! Tis ne SUPER meneer :)
  10. Nee die heb ik helaas niet, dat is een duur onderdeel en ik weet niet of de Euro Truck Simulator API (ben ik afhankelijk van) die data verstrekt. Ik zou het wel kunnen simuleren dat hij de snelheid weg schrijft maar van de uren en tijd zal niet veel kloppen ben ik bang :)
  11. Voor wie geïnteresseerd is: Hoe sluit je een echte Scania Retarder aan op een PC Truck Simulator (Euro Truck Simulator 2)? Klik hier!
  12. Je hebt gelijk maar de hoogte is belangrijk voor de afwerking anders zweeft bijvoorbeeld de stuurstanghoes in de lucht :) Het klompenrekje was al uitverkocht helaas! Project volgen? Klik HIER !!
  13. Ik ben langs geweest bij Scania en daar stond een 164! Het is 56cm tot aan een bepaalde rand van het dashboard dus ik kan nu verder. Thanks voor de TIP!
  14. Kom op truckers, er is toch wel iemand die even voor mij een maat kan meten?
  15. Haha ja zoiets Ik heb van een van de 4-serie truckers een maat nodig! Wie kan mij helpen om de hoogte te bepalen van het dashboard??
  16. Ik heb vandaag een Scania 144 dashboard gekregen, demontage is dus minder belangrijk. De opbouw en en ombouwen naar een simulator is nu aan de orde. Ik heb met name details nodig voor het monteren van het stuur, de stuurkolom etc. Ik wil uiteindelijk een echt Scania stuur op een USB Stuur monteren maar omdat een Scania stuur groot en zwaar is en een USB stuur maar heel zwak wil ik zoveelmogelijk van de originele onderdelen gebruiken om het stuur te bevestigen zodat de feeling zoveelmogelijk overeenkomt. Ik moet echter nog iets bedenken om op de rond stuur buis meer weerstand op te kunnen bouwen. Een lager dat er omheenpast waarbij ik de weerstand kan verhogen en verlagen zou heel mooi zijn. Als iedmand een tip heeft graag hulp! Gesponsord door VOS Truck Parts:
  17. Heren, Ik ben nieuw op dit forum, mijn naam is Jeroen vd Velden en ik hoop op dit forum antwoorden te kunnen vinden op al mijn vragen. Om een lang verhaal kort te maken ga ik een dashboard van een scania 143m gebruiken om een vrachtwagensimulator te bouwen. Ik moet het dashboard nog wel eerst uit de cabine halen?!? Weet iemand waar ik een soort van werkplaatshandboek kan vinden die mij hierin kan ondersteunen (liefst gratis en digitaal)? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden