Spring naar bijdragen

marcusroelofs

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  31
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

22 Excellent

Over marcusroelofs

 • Rang
  Advanced Member

Recente profielbezoeken

3690 profielweergaven
 1. https://www.coolblue.nl/product-reviews/728585/mio-spirit-8670-feu-lm-truck.html
 2. Een tijdje als beginner via Flex Oldenzaal gewerkt. Altijd genoeg werk, niet altijd het neusje van de zal, maar wel heel leerzaam door de afwisseling. Nooit problemen gehad, vriendelijk volk en ze snappen de chauffeurs (en de klanten).
 3. Deze meid Iwona Blecharczyk is ook ooit begonnen, was voordien miss Polen of zoiets. Bekijk het allemaal maar eens op https://www.youtube.com/channel/UCP5R-AsfGO0qo6xkeGp5W4A Zitten heel leerzame clips tussen. Gewoon doen, succes ermee!
 4. Zit er in een Scania niet een stand voor de liftas dat'ie wel gelicht wordt maar niet echt opgetild? Dus meer druk op de trekas maar de liftas blijft op de weg.
 5. Met een losse trekker solo zet ik hem wel altijd op 2 ipv. 5 (of 3 ipv. 6) assen.
 6. Meteen naar het dichtstbijzijnde politieburo rijden en daar de zaak uitleggen.
 7. Berucht viaduct. Bij ons waarschuwt de boordcomputer automatisch als je bij Scania wegrijdt.
 8. marcusroelofs

  Hovo trans

  Ik rij de laatste tijd ongeveer om-en-om een paar dagen met Scania en DAF en, hoewel ik een Scania wel wat meer karakter vind hebben, is het in gebruik echt de DAF die het veruit wint, voor mij dan. Veel meer ruimte en ook prettiger ingericht, logische en simpele bediening, veel stillere motor, een echt bed dat je niet eerst hoeft uit te schuiven (nadat je de halve cabine opnieuw hebt ingericht), gewoon goeie kachel en ventilatie (in Scania altijd gedoe en beslagen ramen op gekste momenten). Ook zitten bij Scania de spiegels verkeerd om, zodat je de grote spiegel door de onderste helft van het raam ziet, het deel dat je van binnenuit niet schoon kan maken dus; hoe kom je erop. Koelkast over volle breedte tunnel zodat die alleen open kan als er niks op de grond staat. Ook verbaast me telkens de 1 meter hoge voorruit terwijl je toch nauwelijks zicht naar boven hebt. Kortom, ik erger me kapot en ben telkens blij als ik weer een DAF meekrijg, waar ik ook veel verder mee kom zonder moe te worden. Kwestie van smaak denk ik, maar ik snap er niks van waarom die Scania's zo populair zijn.
 9. Ook heel bruikbaar voor de 'amateur' is een Canon PowerShot SX540 HS of een andere uit de SX serie. Heel handzaam, alles auto maar ook handmatig te doen. 50x optisch zoom. We gebruiken hem om vogels te fotograferen, echt verbazend goeie plaatjes soms.
 10. marcusroelofs

  Wolter Koops

  Zweden ook toch? Daar rijden wel hele gekke combi's rond.
 11. marcusroelofs

  handsfreeset

  Ik rij vrijwel elke dag op een andere wagen en heb al van alles geprobeerd. Klassieker Plantronics Voyager werkt uiteindelijk toch het makkelijkst, en ook buiten de cabine bruikbaar.
 12. marcusroelofs

  FF een tip

  Da's ook een idee ja. Ik loop meestal naar de rode knop achterop. Ik weet eigenlijk niet of ik bij de rode slang kan als de koeltrailer eraan zit, is wel krap en onhandig.
 13. Je kan op https://mydrive.tomtom.com uitproberen hoe de TomTom een route opbouwt. Niet vergeten 'Truck' te selecteren als voertuig.
 14. Ik rij natuurlijk ook geen tunnel in als er bordjes voor staan. Het punt is dat als je een omleiding dwars door Bremen kiest omdat er een uur file staat je zeker wilt weten dat die omleiding niet alsnog vastloopt. Ik kan zo snel geen kaart lezen achter het stuur.
 15. Google maps is ook heel goed maar is niet specifiek voor 40t truck+oplegger in te stellen. Weet dus niet van inrijverboden en tunnels ed.. Kan je aardig mee vastrijden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...