Spring naar bijdragen

marcusroelofs

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  22
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over marcusroelofs

 • Rang
  Member

Recente profielbezoeken

3033 profielweergaven
 1. marcusroelofs

  Wolter Koops

  Zweden ook toch? Daar rijden wel hele gekke combi's rond.
 2. marcusroelofs

  handsfreeset

  Ik rij vrijwel elke dag op een andere wagen en heb al van alles geprobeerd. Klassieker Plantronics Voyager werkt uiteindelijk toch het makkelijkst, en ook buiten de cabine bruikbaar.
 3. marcusroelofs

  FF een tip

  Da's ook een idee ja. Ik loop meestal naar de rode knop achterop. Ik weet eigenlijk niet of ik bij de rode slang kan als de koeltrailer eraan zit, is wel krap en onhandig.
 4. marcusroelofs

  Trucknavigatie

  Je kan op https://mydrive.tomtom.com uitproberen hoe de TomTom een route opbouwt. Niet vergeten 'Truck' te selecteren als voertuig.
 5. marcusroelofs

  Trucknavigatie

  Ik rij natuurlijk ook geen tunnel in als er bordjes voor staan. Het punt is dat als je een omleiding dwars door Bremen kiest omdat er een uur file staat je zeker wilt weten dat die omleiding niet alsnog vastloopt. Ik kan zo snel geen kaart lezen achter het stuur.
 6. marcusroelofs

  Trucknavigatie

  Google maps is ook heel goed maar is niet specifiek voor 40t truck+oplegger in te stellen. Weet dus niet van inrijverboden en tunnels ed.. Kan je aardig mee vastrijden.
 7. marcusroelofs

  Trucknavigatie

  Een goeie nav houdt natuurlijk rekening met de hogere snelheid, Tomtom in elk geval wel. Ik denk dat je ook via de binnendoor-route wel binnen de 4 uur blijft, maar bij vertrek geeft 'ie nog een ongunstiger tijd weer. Ik ben het wel met je eens dat hij niet vaak genoeg voor een handige omweg kiest en te snel in de buurt van het doel op een lastige stadsweg gaat rijden.
 8. marcusroelofs

  Stukje ADR route Parijs

  Als je echt wil dashcammen zul je meer resolutie moeten hebben, 1040 of hoger (kan zijn dat je bij upload naar Vimeo hebt verminderd). Ook beter om camera 90 graden te draaien, zijwaarts kijken is meestal interessanter dan omhoog en omlaag.
 9. marcusroelofs

  Twee keer raak in regio Twente

  Kort na elkaar twee aanvaringen tussen beide keren twee trucks, waarvan eentje een tanker/bulk. Helaas is er een dode gevallen. Enorme verkeerschaos in de regio door afsluiting van A1 en A35 en belangrijkste knoop tussen die twee. http://www.rtvoost.nl/nieuws/293782/a1-bij-enter-pas-vannacht-weer-vrij-na-ongeluk-met-twee-vrachtwagens http://www.rtvoost.nl/nieuws/293777/a35-tussen-almelo-en-borne-pas-morgenochtend-weer-open-na-ernstig-ongeluk#
 10. marcusroelofs

  Tolplichtig ?

  Ik dacht dat de houder van een TollCollect kast kan inloggen bij TollCollect en daar de data kan inzien.
 11. marcusroelofs

  Tolplichtig ?

  Maar dat zal nog niet meevallen om zulke wegen te vinden, vanaf 1 juli 2018 zijn behalve de Autobahnen ook alle Bundesstraszen, dus B213 etc.., tollplichtig.
 12. marcusroelofs

  download unit chauffeurskaart

  Globofleet is inderdaad duurder. In de link naar 'Chipdrive' kon ik niet zien of die ook echt de overtredingen aangeeft, maar jij zegt dus van wel. Ik heb het destijds wel gezien maar had de inruk dat het alleen maar een visuele dump van je card maakte.
 13. marcusroelofs

  route naar Italië

  https://mydrive.tomtom.com/en_gb/#mode=routes+viewport=47.27925,2.30317,4.26,0,-0+search={"input":"Rome Lazio, ITA","coords":[41.89056,12.49427]}+routes={"departure":true,"traffic":true,"routeType":"FASTEST","travelMode":"TRUCK","vehicleParams":{"height":4,"length":16.5,"width":2.5,"axleWeight":9000,"maxSpeed":85,"weight":30000,"hazmat":["EU_1"]},"points":["hw~52.16612,5.56382~A~15 Barneveld, Zeumeren, NLD","hw~41.89056,12.49427~A~Rome Lazio, ITA"]}+ver=3 Zelf even startpunt instellen
 14. marcusroelofs

  download unit chauffeurskaart

  Voor mijn persoonlijke administratie lees ik na elke rit mijn kaart thuis uit. Gebruik daarvoor http://www.globofleet.co.uk/ werkt best goed, slaat op in compatibel formaat en controleert ook overtredingen.
 15. marcusroelofs

  Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeluk op A35

  Vrachtwagenchauffeur overleden bij ongeluk op A35
×