[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Geruzie over Plus-vrachtwagens in Dordrecht


Gast Cortrans

Recommended Posts

Gast Cortrans

Geruzie over Plus-vrachtwagens 19-06-2009 Thumb_572619200932455.jpgDordrechtenaar Leendert Makkelie zegt dat vrachtwagens die de Plus-supermarkt aan het Damplein bevoorraden zijn woning sinds 2001 'total loss' hebben gereden. Hij eiste donderdag in een kort geding dat de gemeente Dordrecht maatregelen treft tegen de trucks.

Makkelie wil dat de vrachtwagens niet meer voor zijn huis op de Damstraat stoppen om vervolgens achteruit de Dubbeldreef in te steken richting de supermarkt. Het tot stilstand komen van de trucks zou telkens een schokgolf veroorzaken die zijn huis langzaam maar zeker sloopt.

De vrachtwagens moeten maar vooruit de Dubbeldreef en het terrein van de supermarkt op. De gemeente zou de Damstraat zo moeten aanpassen dat vrachtwagens gedwongen worden om niet een paar meter verder de Damstraat op te rijden tot voor Makkelies huis, door middel van bijvoorbeeld een versmalling.

De advocaat van de gemeente Dordrecht geeft echter aan dat Makkelie het veel te makkelijk doet voorkomen. Een wegversmalling moet minimaal 3,25 meter breed zijn omdat reddings- en reinigingsdiensten er doorheen moeten kunnen. "Vrachtwagens kunnen daar ook door", aldus de advocaat.

Bovendien is een kort geding niet de juiste manier om het probleem op te lossen want er is geen spoedeisend belang, zo legt de advocaat uit. Ook loopt er nog een hoger beroep van Makkelie tegen een eerdere uitspraak van de rechter. Die stelde toen de gemeente Dordrecht in het gelijk.

Makkelie zegt door trillingen inmiddels 76 000 euro aan schade te hebben opgelopen aan zijn huis. De gemeente betwist het verband tussen de schade en de trucks van de Plus-supermarkt. De advocaat: "Het honoreren van het verzoek zonder aantoonbare noodzaak, zou ertoe leiden dat binnen de kortste keren heel Dordrecht zou zijn afgesloten voor vrachtverkeer."

Bron: AD

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Het tot stilstand komen van de trucks zou telkens een schokgolf veroorzaken die zijn huis langzaam maar zeker sloopt.

Bron: AD

Dit lijkt me meer een zaak voor de Rijdende Rechter ;)

Dan komen die vrachtwagens zeker met 80km/uur aanrijden en komen voor zijn deur tot stilstand na een NOODSTOP?

En waar doet die man eigenlijk zijn eigen boodschappen dan?

Misschien moet de Plus deze man eens aanbieden om een dagje met een van hun chauffeurs mee te gaan? Lijkt mij een buitengewoon goede zet namelijk.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Belinda

Tjee zeg, ten 1e kunnen ze daar zo en zo helemaal niet hard rijden...en is wel de beste manier om daar op zie manier voor de laad/los deur te komen. Vooruit is niet zo 123 voor elkaar daar keren kan daar zo en zo niet, ver gezocht vind ik het, want in het begin van de damstraat heb je ook een bakker zitten die daar ook regelmatig een wagen heeft staan... Het terrein op zoals die man aangeeft gaat zo al niet omdat dat parkeerplaatsen voor personenwagens zijn.......

pppffffff, vraag me idd af waar hij zijn boodschappen doet, als er een supermarkt bij hem om de hoek zit:confused::confused:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

wat een gezever zeg (ikzelf sta op plekjes bij supermarkten te lossen waar huizen staan die ouder zijn dan dit betreffende huis en die mensen hoor je nooit.)

het enige wat de chauffeurs kunnen doen is achteruit vanaf de eikenlaan via het parkeerterein van het damplein (WEL MET VEEL HULP) naar de losplek rijden

Zonder HULP is het totaal niet mogelijk om achteruit bij deze supermarkt te lossen.

hopelijk kan dit op een andere manier opgelost worden

want het dorpshart van dubbeldam moet wel in deze vorm blijven bestaan

gr arjan

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden