[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Pacton failliet, 230 man op straat


Recommended Posts

  • Forumlid

OMMEN - Trailerproducent Pacton in Ommen is omgevallen. Gisteravond is het faillissement verleend. De 230 werknemers hebben via een email of brief gisteren en vandaag het nieuws te horen gekregen. Daarin stond dat voor alle medewerkers ontslag is aangevraagd.

Vanmiddag komen de vakbonden en de ondernemingsraad bijeen om te overleggen over een mogelijke doorstart in afgeslankte vorm. Volgens de Ondernemingsraad is er nog geen contact geweest met de twee eigenaren Henk Nooteboom en Rik Pronk. OR-voorzitter Herjan Hakkers: "We zitten nu in onzekerheid over de toekomst, omdat we niet weten wat er achter de schermen gebeurt. Als je in deze situatie echt door wilt met het bedrijf, dan zorg je er toch voor dat je alle partijen inlicht? Maar de eigenaren zijn vooralsnog niet bereikbaar."

Bron: http://www.destentor.nl/regio/vechtdal/5196554/Pacton-failliet-230-man-op-straat.ece

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast routier

Bijzonder spijtig! Wij hebben een paar jaar geleden ook een zwik van hun trailers ontvangen.

Top-materiaal!:tu: Genoeg spanogen, alluminium planken, zijkleppen, en.........TUV beproefd!

Het heeft mij al menige boete wat bertreft ladingzekering in Duitsland gescheeld!!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

het aantal ogen en dergelijke op een oplegger kan je natuurlijk bij de bestelling altijd zelf beslissen he. Wil jij daar 100 spanriemen kunnen over gooien dan gaan ze er u met veel plezier 100 ogen opzetten... Dat is maar wat je baas zelf beslist he qua opties.

Ik heb ook zo een 10 maand met pacton opleggers gereden met hout en ik was daar toch ook tevreden over.

Ik denk wel dat een doorstart mogelijk zou moeten kunnen zijn want als je ziet hoeveel trailers er rijden van pacton en hoeveel bedrjiven er pacton verkopen dan moet er toch enig potentieel zijn he. Er komt natuurlijk altijd meer bij kijken dan wat wij als buitenstanders allemaal maar zien he.

Hopelijk voor het personeel komt er een doorstart .

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast routier
Wat ik vreemd vind is dat veel van deze trailer/carroserie bouwers in Nederland kapot gaan. We hebben er dan ook wel wat...

maar hoe zal het met de bekende duitse bouwers gaan als Krone en Smitzbull?

Die zullen de crisis wellicht ook negatief voelen!

Of juist niet! Omdat ze nieuwe klanten krijgen, die van de failliete concurent afkomen.

Ik weet het niet, wie het weet mag het zeggen!:o

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

Sterker nog: zijn dat niet de bedrijven, die hier de markt verziekt hebben??

Verschillende grote bedrijven hier in de buurt kochten destijds hele serie's standaard trailers bij die jongens, terwijl ook Pacton of Groenewegen deze kon leveren:ja:

Misschien iets met de prijs?:rolleyes:

Maarten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • Forumlid

door Sandra Veltmaat. woensdag 12 augustus 2009 | 15:00

OMMEN - Het bericht dat de doorstart van trailerbedrijf Pacton rond is, is zeer voorbarig. Zo reageert curator Marcel Teunis van Stein Advocaten op een persbericht dat gistermiddag bekend werd gemaakt. "De aanvraag voor een doorstart ligt nu op het bureau van de rechter-commissaris.

De verwachting is dat uiterlijk vrijdag een beslissing genomen wordt", aldus Teunis. "Dat dit bericht nu via kranten en internet bekend wordt, kan een verkeerde invloed hebben op het proces."

De oud-aandeelhouders van het bedrijf Henk Nooteboom en Rik Pronk hebben de overeenstemming bereikt met curator Marcel Teunis.

Pacton zou volgens het bericht met vijftig van de 230 werknemers verder gaan. Voor 180 werknemers is dus geen plaats meer in het bedrijf.

Vorige week werd bekend dat de doorstart van Toscon Trailerservice, een dochterbedrijf van Pacton dat in het faillissement werd meegesleurd, wel is geslaagd. Dit onderhoudsbedrijf kan in afgeslankte vorm blijven bestaan en draait al weer. Bij Toscon, met zeven locaties in Nederland, zijn ongeveer twintig van de 85 medewerkers ontslagen.

Bron: http://www.destentor.nl/regio/vechtdal/5371258/Pacton-maakt-doorstart.ece

Link naar opmerking
Deel via andere websites

image-5946.jpgOMMEN - Dinsdag 11 augustus 2009 hebben de oud aandeelhouders van Pacton, Nooteboom en Pronk, overeenstemming bereikt met de curator over de doorstart van Pacton. De rechter-commissaris heeft inmiddels ook haar goedkeuring verleend.

Onder de naam Pacton Trailers B.V. zal op de bekende locatie in Ommen in een sterk afgeslankte vorm met ca. 50 medewerkers doorgestart worden.

Pacton ziet ook voor 2010 nog geen positieve marktontwikkeling en kiest daarom in beginsel voor een bescheiden productie volume.

De verwachting is dat de productie op zeer korte termijn weer langzaam opgestart zal worden.

De geweldige ondersteuning van klanten, leveranciers en medewerkers in de afgelopen weken sterken de aandeelhouders in hun besluit dat een product als Pacton niet verloren mag gaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Ben blij dat Pacton blijft bestaan.

Aan de producten lag het niet. Gewoon goed spul.

We moeten met z'n allen niet vergeten dat deze recessie buitensporig diep is. Alleen die van van 1928 overtreft deze teruggang. En net als toen is ook deze recessie veroorzaakt door bank-jongens die alleen aan zichzelf dachten.

We lijken het door onze eigen zorgen cq situatie te vergeten, maar het waren de snelle financiële jongens die met onze welvaart gokten om er zelf beter van te worden.

Inmiddels krijgen zij alweer hun bonussen. Die jongens bij Pacton hebben alleen maar een schop gekregen.....

Banken en verzekeraars: allemaal tuig.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden