Spring naar bijdragen

De Commissie


hwm.klaassen

Recommended Posts

  • Forumlid

De Europese Commissie wil voorlopig geen verplichting voor veiliger parkeerplaatsen bij grote Europese snelwegen. Eurocommissaris Barrot (Vervoer) wil eerst de resultaten afwachten van een proefproject.

</SPAN>Dat schrijft hij in reactie op vragen van Europarlementariër Hennis–Plasschaert (VVD). De liberale is van mening dat tankstations bij Transeuropese Netwerken (TEN’s) verplicht moeten worden veilige parkeerplaatsen te hebben.

Beroepschauffeurs

Op dit moment zijn parkeerplaatsen waar beroepschauffeurs overnachten vaak onbewaakt, waardoor zij het risico lopen bestolen of bedreigd te worden. In het proefproject wordt gebruik gemaakt van slagbomen en camera’s, aldus Hennis–Plasschaert.

'Gemiste kans'

Het Europarlementslid toonde zich verbolgen over de weigering van de Eurocommissaris. "Een gemiste kans", zei zij. "De transportorganisaties zitten al zo lang met dit probleem. Nu gaat het zeker nog drie jaar duren voor er iets gebeurt." Ze roept minister Eurlings van Verkeer op het aan te kaarten bij zijn Europese collega’s.

Nationale overheden

Barrot vindt dat nationale overheden deze kwestie zelf moeten regelen, maar Hennis–Plasschaert ziet bij uitstek een taak voor de Europese Commissie weggelegd. "De Commissie moet een motor vormen achter het beleid van de lidstaten." Zij wijst erop dat vrachtwagens vaak door meerdere landen rijden en het dus een gezamenlijke taak is om de veiligheid te verbeteren.

Vrijdag 31 augustus 2007,

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden