[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Het pensioen debacle


Herman

Recommended Posts

  • Forumlid

Maximaal dertig jaar zwaar werk

Uitgegeven:14 oktober 2009 19:15Laatst gewijzigd:14 oktober 2009 19:51

DEN HAAG - Werknemers mogen straks maximaal dertig jaar zwaar werk doen. Werkgevers worden verplicht zich ervoor in te spannen om hun personeel met belastende functies tijdig lichter werk te laten doen.

m1czxdia5m9z.jpg © ANP

Als dat niet lukt, moet de baas geld beschikbaar stellen, bijvoorbeeld via de levensloopregeling. Op dat geld kunnen de werknemers een beroep doen als zij tussen hun 65e en 67e verjaardag het zware werk niet meer kunnen doen.

Dat is een van de manieren waarop het kabinet en coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hopen mensen met zwaar werk te ontzien bij het verhogen van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Dat zeiden ingewijden woensdag, nadat rond zeven uur 's avonds een AOW-overleg werd beëindigd tussen minister Piet Hein Donner, staatssecretaris Jetta Klijnsma (Sociale Zaken) en de fractievoorzitters van de drie regeringspartijen in de Tweede Kamer.

Woensdagavond laat gaat het overleg nog verder. Eerst heeft een aantal betrokkenen nog andere verplichtingen in de Tweede Kamer.

© ANP

Bron: nu.nl

-----------------------------

Blijft de vraag, wat is zwaar werk?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
oh oh oh, wat is ons lot, keihard werken en vlak voor het pensioen kapot!

Zoiets, 50 jaar werken, 75 jaar aan uren ervoor betalen en het pensioenpotje zit weer zo vol dat een volgende regering het weer denkt te kunnen "afromen".

Die dan het pensioen maar op 80 jaar zet en ons kunstmatig in leven gaat houden.........

Mijn mening is: (max) 40 jaar werken en basta!!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

wij werken er wel 60 per week, dus eigenlijk werken wij anderhalf jaar binnen een jaar.

maar geen hond die dat doorheeft of ziet.

. :ja:

Echt wel, zie de 48 urige werkweek! Waarbij zelfs snipperdagen en vakanties als werktijd worden gezien. Waarschijnlijk rekenen ze de uren op het CF ook als werkuren? :angel:

Ehm Freddy, heb je nog blanco urenstaten liggen????? :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Best, Donner eruit en Midweek for President! :D

Als je dat voor elkaar kunt smurfen, graag! :ja:

hmmmmm,

regeren is quoten toch? moet lukken dus.

ow, herman wordt dan minister van de moppentrommel? ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Zo denkt Hakkert erover, ik denk met hem mee........:ja:

Ach en wee leeftijd - Hakkert

donderdag 15 oktober 2009

In 2020 gaat de AOW-leeftijd in één klap naar 66. In 2026 gaat het naar 67 - in klap twee of stapsgewijs, daarover wordt nog overlegd.

Wie op 1 januari 2010 55 jaar of ouder is, 'ontspringt de dans'.

Mijn vraag: waar zit de verdienste nú?

De AOW-leeftijd moet omhoog, want in de periode tot 2040, bij kabinet Balkenende XIV, moet ergens vier miljard worden gevonden. Een zeldzaam ingrijpende ingreep voor een bedrag van 133 miljoen per jaar, gerekend vanaf 2010. Terwijl het geld pas echt in de schatkist kan blijven vanaf 2020.

Even ter opheldering: de staatsschuld bedraagt 380 miljard. De opbrengst van de AOW-operatie bedraagt derhalve amper één procent van dit bedrag. En daarvoor riskeert dit kabinet onrust tot in alle lagen van de bevolking.

'Door de grens te trekken bij 55 jaar hebben mensen die jonger zijn dan 55 volgens het kabinet nog genoeg tijd om zich voor te bereiden op langer doorwerken.' Oh? Waarom kan iemand van 62 dat niet? Is die geestelijk zo afgeplat en fysiek zo afgemat dat hij niet tegen een stootje kan?

Bovendien, wat valt er aan voor te bereiden? Je moet twee jaar langer, klaar. De duurste jaren van je carrière. Twee jaar met je hoogste salaris, terwijl je een tandje terugschakelt.

Wie nog geen 55 is, is bij 67 rijker dan wie nu wel 55 is. Als dat een extra argument is vóór de maatregel, heb ik niks gezegd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • Forumlid

'Kijk ook naar loon oudere werknemers'

Uitgegeven:6 december 2009 16:05Laatst gewijzigd:6 december 2009 16:10

AMSTERDAM - Om het voor bedrijven aantrekkelijker te maken om ouderen in dienst te nemen, denkt minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) dat ook naar het salaris van oudere werknemers moet worden gekeken.

m1czwdta7mnn.jpg © ANP

In het tv-programma Buitenhof gaf hij zondag aan dat die groep over het algemeen duur is voor een werkgever omdat het loon nu heel lang meestijgt naarmate iemand ouder wordt.

In Nederland gaat die stijging langer door dan in andere landen, gaf Donner aan. ''In landen waar mensen langer doorwerken, groeit de ontwikkeling van het loongebouw op een gegeven moment

Ook op deze vraag moet volgens Donner de komende tien jaar een antwoord worden gevonden wanneer vanaf 2020 de AOW leeftijd van 65 naar 66 jaar en in 2025 naar 67 jaar gaat.

De bewindsman schaarde zich overigens niet achter Tweede Kamerleden die kritiek hadden op het ''politieke'' advies van de Raad van State afgelopen week over de verhoging van de AOW-leeftijd.

Volgens hem deed de raad, adviesorgaan van de regering, waar ze voor was, namelijk wijzen op verschillende kanten van een afweging. ''De Raad van State heeft in deze gedaan wat ze moet doen''.

© ANP

ZIE OOK:

04/12/2009Lage inkomens dupe latere AOW04/12/2009Donner wil meer inspraak ouderen in pensioenfonds02/12/2009Kabinet zet AOW-plan ondanks kritiek door

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden