[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

mobiele sneeuwfoto's 2010


Gast Hallowed

Recommended Posts

  • Forumlid
onderweg afgelopen weekend

Mag Vrijdag middag ook nog bij het weekend horen?:rolleyes:

Ik moest van Buurse naar Glanerbrug, de korste weg is binnendoor. slecht gestrooid sommige stukken waren echt ijsplaten, daar heb ik ook geen foto van omdat ik het beter vond om bijde klauwtjes an het stuur te houden. :D

205fcbr.jpg

2hqqe6a.jpg

2vbprte.jpg

Achterhoek, altijd een mooi uitzicht.

bijna geen tegenligger in zicht en lekker doorjoekelen op mijn 6 nieuwe winterbandjes met 63km. :angel:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Reacties 113
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Forumlid
nee die was met zn sneeuwpop bezig (ter info dit is NIET Zweden , maar Limburg:D)

ik maak niet overal een sneeuwpop gekkie:p en als je vast komt te zitten ist ook beetje eigen schuld. ik stond afgelopen zaterdagnacht ook stil op de snelweg in duitsland op een heuvel met een stijging van 7% mja der reed een personenauto voor me met 20KM.H waar ik niet omheen kon met als resultaat dat ik weer doorspinde en toen gwn stil kwam te staan een 100 meter voor de heuvel voorbij was. der zat ook geen lading in helpt natuurlijk ook niet maar ben met steeds een klein beetje naar voren rijden en dan weer ff terug laten zakken en dan weer optrekken ben ik uiteindelijk toch boven gekomen zonder hulp. maar volgende keer toch liever winterbanden onder de truck:p die kreeg ik er pas onder toen ik weer terugkwam in NL en de truck moest afgeven aan de vaste chauffeur, vond ik best balen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

post-3283-1394783183,2794_thumb.jpg

Ook maar een foto'tje of 2 uit de nachtdienst.

Lange doodlopende weg/dijk naar klant max 2.5 asdruk max 2.2 breed etc is nog niet zo erg maar dat je terugkomt van lossen en er borden staan afgesloten!

Uhm ik kom uit doodlopende weg ja maar we zijn bomen aan het rooien en links rotonde aan het frezen. Dan moet je maar oversteken oh nee das ook doodlopend en 2.2 ton uiteindelijk mocht ik toch over de rotonde hobbelen.

Altijd leuk.

frank

post-3283-1394783182,7859_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Een verhaaltje wat ik al een paar dagen wil tikken.

Maar géén zin in, te druk met Tom, een verhaal wat mij toch best hoog heeft gezeten.

Wat een inleiding...

Ik weet niet hoe ik het moet gaan tikken, ik tik maar eens hoe het in mij op komt. Ooit wees mij iemand erop dat je zo het beste een verhaal kunt vertellen, maar je moet het wel effe nalezen en corrigeren uiteraard.

Goed, ik dwaal al meteen af.

Ik ga het hebben over 15 december. Niet eens zo'n extreme winterdag, maar wel een dag vol schrik en de daarbij horende emotie.

Die dag begon goed, ik had een rustige planning, alle tijd van de wereld en misschien wel een beetje overmoed. De sneeuw en gladheid begon te wennen. Je doet je ding en je komt de dag wel door.

Het eerste paadje die dag was al meteen wit. Even een fotooke snel gemaakt voor hier (jaja, zelfs onder het melk halen denk ik nog wel eens aan hier)

post-1906-1394783184,1161_thumb.jpg

Het ging allemaal goed, vanzelf. Te goed vrees ik.

Ik moet naar een boer die zit aan een bospaadje. Een vies gemeen bospaadje is dat. Om bij hem te komen moet ik een bocht naar rechts maken wat een beetje eenzijdig afloopt. Zeg maar het kombocht idee.

Ik heb hier wel een paar foto's van. Terug rij je iets anders, dan maak je een bocht naar links en dan naar rechts. Een s bochtje.

Foto's zijn uit de zomertijd. (ach?)

post-1906-1394783184,6394_thumb.jpg

Vooral op de terugweg foto (tweede en derder foto) kun je het goed zien. Het is een paadje waar je met dit weer met beleid wat gas moet geven, tractie houden.

Deze boer gooit er vaak zand neer, zodat we wat grip hebben. Maar ik kwam vroeg er was nog niks gedaan.

Er heen ging lekker soepel, geen probleem, terug heb ik de eerste bocht net gemaakt, controleer in mijn spiegel waar de oplegger zit, kijk voor me en zie een meisje vallen.

Die kwam daar aangefietst, walkman of zoiets op (oei, ben ik zo oud? ja zo ouwerwets),

die schrikt van de vrachtwagen en knijpt haar remmen in. En gaat vol tegen de vlakte.

Ik zag haar alleen maar vallen, eerder heb ik haar ook niet kunnen zien. Ik reed niet hard, kon meer dan op tijd stoppen, maar ik wist ook meteen dat ik een probleem zou hebben om weg te komen. Goed, dat zien we dadelijk wel.

Eerst de weg vrij maken.

Dat meisje opgeraapt, ze was lelijk gevallen, veel pijn, maar niks gebroken voor zover als ik kon bepalen. Even van de schrik laten bekomen. Ze ging aan de kant, had nog even schrik om op de fiets te stappen en ik ging eens proberen of ik weg zou komen.

De trekker stond met een knik naar links om die tweede bocht te gaan pakken.

Ik geef een minimum aan gas, voel hem doorslaan en voel hem glijden. Het was zeker een meter naar links zoals je op de foto's dadelijk wel kunt zien.

Hij ging naar links hangen, ik voel de melk (22.000 liter waar er 34.000 in kan) volop bewegen, die ging uiteraard mee hangen, de zwaartekracht deed goed zijn werk.

Ik grijp mijn telefoon en maak dat ik uit die auto kom!

Hij staat nog, maar hij staat flink te zwiepen. En wat kun je doen? NIKS!!! Je kunt alleen maar toe kijken, je bent totaal onmachtig om dat bewegen van links naar rechts van de tank tegen te houden.

Ik zweer het: ik dacht echt, die gaat om. De tank duwde de treks dieper de grond en sneeuw in en achteraf kan ik wel stellen: hij is niet omgegaan omdat de ondergrond gelukkig keihard bevroren was.

Ik ren als een gek naar die boer. In de hoop dat hij mij los kan trekken voor het echt omligt? Ik weet niet wat ik voor ogen had, of hij met zijn tractor dat ding recht zou kunnen houden, maar ik wist wel dat ik hulp nodig had.

Ik trek hem achter zijn koffie vandaan.

Als ik naar buiten kom wordt het wel effe spannend: staat hij nog overeind??

Ja! Goddank!!

Die boer kijkt even en zegt dat hij er niet bij kan met zijn tractor en gaat bellen met iemand met een flinke zware tractor.

Ik loop weer naar de auto en sms voor hulp. Die komt er aan, er komt bijstand, het komt goed.

Mijn hefas laat ik even zakken zodat hij op 6 wielen komt te staan. Alle beetjes helpen.

Dat meidje verder gestuurd, ze kon toch niets voor mij doen.

Die boer begint al zand op het pad te gooien, zoals je op de foto kunt zien.

Die tractor was er vrij vlot, net als mijn hulpdienst. Met een flink zwaar stuk touw was hij er zo uit, zelfs zonder schade!

Maar wel met de schrik in de benen!

En dat de hele dag door.

Het zat me echt hoog die dag, ik was er heilig van overtuigd dat hij om ging. Ik ben nog nooit zo snel uit een auto gevlogen als op dat moment.

Achteraf, maar dat is gemakkelijk lullen, kan ik wel zeggen: hij was niet gegaan, maar verdomme, als je dat ding zo ziet wiebelen, dan ben je blij dat je een taaie sluitspier hebt!!!

Ik heb er die dag teveel aan gedacht, ben er teveel mee bezig geweest. Ik kon het maar niet van mij afzetten. De schrik zat er echt goed in.

Het is nu wel wat gezakt, maar ik was blij dat ik het weekend vrij was...

Nu ben ik vooral blij dat er niks kapot was. En blij dat ik op tijd tot stilstand kon komen toen ik haar zag vallen. Het was nog wel een meter of 4, ik reed niet hard, maar verdikkie, het zal gebeuren dat ze vallen en dat je dan niet meer op tijd kunt remmen.

Ik heb die dag zeker 4 keer een berichtje gekregen van mijn coordinator (die hulpdienst die ik smste)

Dat ik er niks aan kon doen en dat ik juist gehandeld heb.

Ja, dat klopt, maar achteraf, had ik het beter kunnen doen. Maar ja achteraf, laat ik hier van leren.

Ik had kunnen strooien voor ik ging proberen van mijn plek te komen. Ik had een schop kunnen halen om zand over dat stuk te gooien. Maar ja, dat is achteraf...

post-1906-1394783185,0474_thumb.jpg

post-1906-1394783184,4518_thumb.jpg

post-1906-1394783184,8483_thumb.jpg

post-1906-1394783185,4016_thumb.jpg

post-1906-1394783185,7336_thumb.jpg

post-1906-1394783186,0656_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Wat foto's van 1 erf. Leeg daar keren (voor de indianen en spoorzoekers onder ons, zie de sneeuw :D) en hem dan langs het pand neerzetten en dan de melk innemen. Andersom is bijna niet te doen.

Inclusief de weg er naar toe.

post-1906-1394783186,3459_thumb.jpg

post-1906-1394783187,9498_thumb.jpg

post-1906-1394783188,134_thumb.jpg

post-1906-1394783188,2751_thumb.jpg

post-1906-1394783188,4406_thumb.jpg

post-1906-1394783188,5851_thumb.jpg

post-1906-1394783188,7578_thumb.jpg

post-1906-1394783188,9169_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Vreemd, er zijn geen fotoos van meisje met fiets.... hhmmm, ja ja. beetje op t forum kijken inplaats van de weg.:rolleyes:

En een centimeetertje sneeuw, gut gut toch.....:D:D Trouwens, hoe kun je nou omvallen in NL, het is vlak.:ja:

Denk er het mijne van, vooral wetende wat achterhoekers graag doenbiertjebiertje:D:bey:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Richard............je weet nooit van te voren hoe je reageert.Je kunt nu wel bij jezelf denken van had ik maar dit of dat gedaan maar daar heb je niets aan.Adrenaline stroomt door je lichaam,je maakt iets vreemds (onverwachts) mee en daar reageer je op zo'n moment op.

Als ik zo eens naar de foto's kijk krijg ik steds meer respect voor jou soort werk :ja:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Afgelopen maandagavond had ik een soortgelijk probleem in Rozenburg. Waar de auto's meestal toch niet op de locatie staat, die op je laadlijst wordt aangegeven...

Maar toch binnen het uur alle 8 de goede auto's geladen (alleen de ondersten nog even buiten de poort blokken en riemen);)

Hoezo binnen het uur? OOK onder die omstandigheden? :stom:En dan buiten de poort vastzetten? Pffff

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Daar lijkt het wel op ja.

Wij hebben wat sneeuw gehad, 3 centimeter misschien.

Dit is het weer bericht voor de volgende 10 dagen.

0C is 33 F

50F is 10 C:bey:

http://www.weather.com/outlook/driving/interstate/weather/tenday/USKY1096

bewerkt door corydon
Knippen en plakken lukt niet.....
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Ik heb die dag zeker 4 keer een berichtje gekregen van mijn coordinator (die hulpdienst die ik smste)

Dat ik er niks aan kon doen en dat ik juist gehandeld heb.

Je werkt wel bij een goed bedrijf.

En zo leren we iedere dag wat, meestal kleine niets zeggende dingen, een enkele keer een les die je niet over wilt doen.

Was het die boer zijn dochter?

Zat van de week zo te denken, is er niet een app, zo noemen ze dat toch, dat jij kunt praten, en de andere partij typt dan iets terug?

Dat versnelt de communicatie aanzienlijk, zeker in koud en nat weer.

Dat de rest van de winter maar saai mag zijn, niks te vertellen, dus niks gebeurt.:ja:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden