[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

illigale immigranten


engelandvaarder

Recommended Posts

  • Forumlid

De engelse organisatie IOTA www.iota.org.uk heeft het volgend artikel geplaats op hun members forum

Illegale immigranten

Het probleem met de illegalen heeft wederom het hoofd opgestoken, 2 Nederlandse bedrijven zijn in de eerste maand van dit jaar de dupe geworden van activiteiten.

De UKBA ( voormalig immigratie ) maakt gebruik van de wetgeving die hun toestaat om boetes op te leggen van £ 2000.—per persoon om de Engelse staatskas te spekken.

]Deze boetes zijn echter eenvoudig te voorkomen door het bedrijf in te schrijven bij de UKBA, dit is mogelijk door het ondertekenen van een verklaring en het nemen van een aantal heel eenvoudige maatregelen.

Het bedrijf zal stappen moeten ondernemen om de voertuigen te beschermen tegen misbruik bij illegalen, bij een koeltrailer kan dit eenvoudig gedaan worden door een hangslot te plaatsen, met euroliners is dit ietwat moeilijker maar de noodzakelijke maatregelen zijn redelijk eenvoudig te treffen.

Het chauffeurs handboek zal moeten worden aangepast, in onze opinie zal het beter zijn om een aparte aanpassing toe te voegen die speciaal gericht is op de benodigde stappen die genomen moeten worden er voor moeten zorgen dat de chauffeur zich aan deze regels houd.

Wij zijn op het ogenblik in overleg met de UKBA aangaande een aanvaardbare toepassing van het handboek, de bedrijven die geen handboek hebben kunnen deze aanpassing als alleenstaande instructie gebruiken.

Bij iedere trailer die verscheept word moet een inspectie staat worden gevoegd, die door de chauffeur zal moeten worden ingevuld op het moment van vertrek.

De chauffeurs moeten een training ondergaan die ongeveer 45 minuten duurt, wij hebben hiervoor in samenwerking met IOTA heeft een training programma ontworpen dat door de UKBA is goedgekeurd

De kosten

De aanpassing van het handboek wordt verstekt na de training waar de chauffeur zal tekenen voor de ontvangst van het handboek en het ondergaan van de training.

Stena Line heeft zich in principe bereid verklaard om ruimte ter beschikking te stellen voor en gedurende de overtocht om de training zonder vertraging te laten verlopen voor hun cliënten.

In dit geval denk ik dat de kosten in de regio van € 20.—voor de werknemers van IOTA leden en € 25.—voor niet leden.

De training kan ook op het bedrijf worden uitgevoerd de kosten zullen in dit geval per bedrijf worden berekend.

De inspectie staten kunt u zelf laten drukken en deze kunnen op een A5 formaat.

Zelfs als u voor de minste kost effectieve manier kiest zullen de kosten lager zijn dan de bekeuring die u zult ontvangen in het geval dat men 1 illegale immigrant vindt in u voertuig.

In direct vervolg van de bovenvermelde maatregelen heeft IOTA ook een trailer accreditatie module waar u door het aanbrengen van relatief kleine aanpassingen aan u trailer de vertraging bij de douane verkort kan worden.

De douane in Immingham heeft vanaf heden een permanente scanner waardoor men meer voertuigen gaat scannen, ieder voertuig dat een beeld oplevert dat men niet vertrouwd zal in de rij gezet worden voor verdere inspectie nadat de boot gelost is en alle voertuigen de douane gepasseerd zijn.

De douane heeft speciale belangstelling voor de ruimte boven de kingpin en zal indien nodig de kingpin plaat laten verwijderen, in een aan ons bekend geval duurde dit 48 uur met als direct gevolg dat de lading aan de varkens gevoerd kon worden.

Ik ben het persoonlijk met iedereen eens die verklaard dat deze vertragingen onaanvaardbaar zijn de UKBA heeft echter de functie om de grenzen van Engeland te bewaken en heeft voor deze taak onvoldoende mankracht.

De trailer accreditatie module zal de inspectie vereenvoudigen en als direct vervolg de benodigde wachttijden verkorten.

Iedere stap die de ondernemers nemen om het werk van de UKBA te vereenvoudigen word uiteraard gewaardeerd door de Engelse autoriteiten en zal indien er zich problemen voordoen uiteraard in het voordeel van de ondernemer neer voren gebracht worden.

Voor verdere informatie,

dirkduwel@iota.org.uk , info@tinklerssolicitors.co.uk , director@iota.org.uk

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden