Spring naar bijdragen
DELACC1

Dakar 2012

Recommended Posts

MARCEL VAN VLIET WINT EERSTE SPECIAL!

Het VEKA MAN with a Mission-team is de Dakar-rally meer dan uitstekend gestart met Marcel van Vliet als dagwinnaar, Franz Echter in de top drie en Peter Versluis met een dertiende plaats vlak achter twee Kamaz-rijders. Supportrijder Pascal de Baar hield goed een oogje in het zeil door betrekkelijk dicht bij het drietal te blijven.

“Zo had ik de rally willen beginnen en dan ben ik blij dat het ook zo gelopen is”, vertelde de opgetogen Marcel, die door navigator Serge Bruynskens goed door de korte, eerste special werd geloodst. Maar Marcel besefte dat eerste begin kattengespin is. Hij waakt voor overmoedigheid.

“Dit was maar de eerste proef van slechts zestig kilometer. Het is duidelijk dat de race iets langer duurt”, zei hij eufemistisch. Hij vond het wel amusant dat hij met zijn VEKA MAN in het brandpunt van de belangstelling stond. “We zijn een jong team. Dan zijn de mensen niet zo op ons maar meer op de andere grote teams gefocust. Ik ben er van overtuigd dat ze van nu af aan meer op ons gaan letten”.

Franz Echter had zich onderweg ook prima vermaakt. “Ik vond het een prachtige proef. Heel technisch en niet alleen maar snel. Van dat soort specials hou ik”, grijnsde de Duitser die op het eind van de proef diverse rijders op snelheid inhaalde. Over zijn vrachtwagen was hij meer dan tevreden. “We hebben een nieuwe truck met nieuwe vering. Het ging heel goed. Dat is zeer bemoedigend”, aldus Franz.

Bert-Jan Richters en bemanning was met de servicetruck als eerste in het bivak in Santa Rosa de la Pampa gearriveerd. Hoewel iedere bivakbewoner puffend rondliepen, omdat de hitte verzengend was en de middagtemperatuur zelfs tegen de 45 graden liep, kwam Bert-Jan met een brede grijns op zijn gezicht aanlopen. Met twinkeling in de ogen kwalificeerde hij de succesvolle eerste dag van het team als '"niet slecht". Met zijn onderkoelde humor barstte hij bijna in schateren uit. Natuurlijk weet Bert-Jan dat de rally zich nog maar in de beginfase bevindt, maar toch. "Twee jaar geleden stonden we er in hetzelfde bivak pas echt slecht voor. Franz had zijn chassis krom gereden, Hans (Stacey) liep drie lekke banden op en Geert (Verhoeven) had een hoek van zijn truck eraf gereden. Dan kijk ik liever op de dag van vandaag terug. Een goed begin is het halve werk", meende Bert-Jan die met smart wachtte om de vier equipes in de armen te vliegen. Hij moest geduld uitoefenen, want de lange verbindingsroute van 763 kilometer over de pampa's vrat tijd. In het donker kwamen de opgetogen teams laat binnen. Toen hadden zij er lange maar mooie dag opzitten.

Uitslag: 1. Van Vliet-Bruynskens-Bell, 2. G. De Rooy (Iveco) op 0.26, 3. Echter-Ruf-Klein op 0.56, 13. Versluis-Damen-Schuurmans op 3.13, 17. De Baar-De Graaff-Roesink op 3.57.

Bron: Veka Racing - Nieuws

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...