[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Hoger beroep in Engelse verkeerszaak van Nederlandse chauffeur


engelandvaarder

Recommended Posts

  • Forumlid

Een 33 jarige Nederlandse chauffeur is door een Engelse rechter veroordeeld tot een gevangenis straf van 10 maanden, waarvan 5 voorwaardelijk, voor zijn aandeel bij een zwaar verkeersongeval.

De chauffeur bevond zich op 23 juni 2011 omstreeks 04.00 uur na eerst in Newburry een losadres aangedaan te hebben geheel onbedoeld aan de verkeerde kant van de weg, totdat hij een tegenligger tegenkwam.

De hieruit voortgekomen aanrijding leidde onder meer tot zwaar letsel van de bestuurder van die tegenligger, te weten een 49 jarige Engelse vrachtwagenchauffeur.

Er zijn na een medisch onderzoek bij de Nederlandse chauffeur geen sporen aangetroffen van het gebruik van alcohol of drugs.

Doordat de Nederlandse chauffeur tijdens de eerste verhoren al meteen zijn schuld aan het ongeval toegegeven heeft en waardoor de Engelse rechter daar bij zijn oordeel rekening had dienen te houden, is zijn werkgever, die hem en zijn familie tot op heden alle mogelijke steun gegeven heeft, niet gelukkig met dit vonnis.

In overleg met de Nederlandse chauffeur evenals zijn familie is het dan ook besluit genomen om tegen de hoogte van de door de rechter gehanteerde strafmaat hoger beroep in te laten stellen, omdat dit niet naar redelijkheid evenals -billijkheid is geschied, aangezien ook de zogenaamde recommandation van de reclassering (een voorwaardelijke gevangenis straf) volledig genegeerd werd.

De nog aan te spannen beroepszaak wordt via de Stichting VNB door FNV Bondgenoten mogelijk gemaakt……

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

ken het verhaal omdat ik de chauffeurs van dat bedrijf regelmatig spreek. dat is idd een punt waar niet veel bij nadenken op engeland. Het is iedereen chauffeur wel een keer overkomen daar. je rijd weg op een industrie terrein of derg. en rijd aan de verkeerde kant weg. Vooral s'nachts is de pest als er niemand op de weg is dat je het niet snel in de gaten hebt. Mij is het ook wel eens overkomen in het begin. of de verkeerde kant van de vluchtheuvel nemen bij afslaan.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden