[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Supertrucks bijna op Belgische wegen?


664Freedom

Recommended Posts

  • Forumlid

Kersvers staatssecretaris voor Mobiliteit Melchior Wathelet heeft vorige week het juridische kader geschept waardoor gewesten een proefproject met ecocombi's - de zogenaamde supertrucks - zouden kunnen uitvoeren. Het kabinet van Wathelet bevestigt dinsdag een bericht in die zin in het transportvakblad De Lloyd.

ecocombi.jpg

"Het federale document om het pilotproject met ecocombi's te laten plaatsvinden, is getekend", verklaarde Wathelet volgens De Lloyd op de nieuwjaarsdrink van wegvervoerorganisaties Febetra en Transport en Logistiek Vlaanderen (TLV).

Nu ligt de bal opnieuw in het kamp van de gewesten.

Dat het dossier lang aansleept, zou te maken hebben gehad met de aanslepende politieke crisis. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit Hilde Crevits (CD&V) zat het dossier vast bij de administratie van toenmalig staatssecretaris Etienne Schouppe die het niet als lopende zaken kon afhandelen. Dit werd door Schouppe echter ontkend. Volgens hem had hij nooit de vraag gekregen van Vlaanderen om het dossier te behandelen, schrijft De Lloyd nog.

Vanuit Vlaanderen kregen we eerder het bericht dat het geblokkeerde dossier vooral wacht op een positief advies van de MORA (Mobiliteitsraad Vlaanderen). Eerder werden er zes potentiële proeftrajecten geselecteerd. De adviesraad is echter van mening dat de trajecten moeten worden aangepast indien de verkeersveiligheid in het gedrang komt en dat bij voorkeur de trajecten volledig over Vlaams grondgebied lopen. Dat laatste is voor geen van de 6 geselecteerde trajecten het geval.

Ondanks het federale wettelijke kader dat nu werd gecreëerd, zullen we morgen dus nog geen LZV's (Langere en Zwaardere Vrachtautocombinaties) op Vlaamse wegen zien rijden.

Bron: Mobimix

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden