Spring naar bijdragen

Elkaars waarde


Nr one

Recommended Posts

  • Reacties 98
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

Gast shompie

Freddie, ik kan er heel ver in meegaan................En voor de rest had ik het niet goed gelezen, mijn excuses daarvoor.

Voor de rest ben ik het met mijn collega uit de Noord eens.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast Reindert

Maar wanneer is of wordt de ban van Frans190 opgeheven? Ben de laatste tijd veel weg, dus krijg niet veel meer mee van dit forum.

Groet,

Reindert

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

Goed, open kaart! Al staat het meeste eigenlijk al op de laatste pagina's...

Achteraf gezien is het inderdaad niet slim geweest van mij om die beruchte IP-nummers open en bloot op het forum te plaatsen, al vraag ik me nog steeds af hoeveel privacy je daarmee kunt schenden van mensen. Als ik echt Frans, JvL of welke eigen rijder dan ook schade wil berokkenen zijn daar andere manieren voor. Via e-mail adres en mijn eigen KvK-toegangscode's kan ik veel meer aanrichten dan op deze manier. Voor wat betreft Frans is daar nog mijn persoonlijke PB archief.

Maar daar is het mij nooit om begonnen, om mensen af te kraken, zwart te maken of schade te berokkenen op wat voor manier dan ook. Ik heb dat bewuste bericht geplaatst om open en eerlijk te laten zien wat er speelt, en wat in dit geval mijn beweegredenen waren om in te grijpen. Dat durf ik hier naar eer en geweten neer te zetten, daar is geen woord aan gelogen. Ik ben mij wel degelijk bewust van het feit dat het admin zijn ook gebaseerd is op vertrouwen

Dus voor een ieder die dit aangaat of zich aan deze manier van handelen stoort: mijn excuus, ik ben zeker ook niet blij met de ontstane situatie. Ooit ben ik gevraagd om admin te worden en ben daar vrijwillig in gestapt om dat naar eer en geweten te gaan doen. Mijn motto, ook in deze: doe iets goed of doe het niet.

Vandaar ook dat er een conflict is ontstaan met Frans1960. Louter en alleen gebaseerd op bepaalde postings op het forum. Niet persoonlijk, want ik ken Frans niet persoonlijk.

Dit was de aanleiding voor bovengenoemde rel, en in dit eerste conflict blijf ik bij mijn mening. Frans heeft een ban gehad omdat dit niet de eerste keer was dat hij op deze manier over de schreef ging, die ban eindigt binnenkort en Frans is wat mij betreft weer hartelijk welkom. Punt, einde van deze discussie.

Hier echter zit ook de oorzaak van het stilzwijgen vanaf de kant van het beheer: wanneer medeleden alle mogelijke topics gaan openen om hun ongenoegen te uiten over deze ban, is het hek van de dam én het overzicht zoek. De beste oplossing blijkt dan te zijn: rust in de tent! Dit kun je o.a. doen door bepaalde onderwerpen te sluiten, op te schonen of te verwijderen. Dat is dus ook gebeurd, in het belang van het forum. De soap had lang genoeg geduurd en was anders nu zo ongeveer het hoofdonderwerp geweest op dit forum.

Ik weet 100% zeker dat het voor alle admins en beheerders geldt, maar ik zet het hier op persoonlijke titel neer:

Ooit ben ik hier vrijwillig lid geworden, en ooit ook vrijwillig admin. Waarom? Vanwege nuttige info, als leuke hobby en informatiebron. Niet meer en niet minder! En ondanks dat ik tegenwoordig soms schijtziek word van dat eeuwige geouwehoer over Ossie's, CAO-ontduiking, maar vooral de persoonlijke aanvallen over en weer heb ik er nog steeds LOL in.

Voor wat betreft admin zijn: ik doe dat niet om mensen eens lekker een hak te zetten, te vernederen of om leden weg te jagen. Zeker niet, wie dat denkt kent mij zo wie zo niet. Misschien ben ik wel té serieus bezig, maar om hier die nuttige info te delen én niet te laten verdrinken onder allerlei rotzooi en conflicten ben ik admin geworden hier. Ben me er van bewust dat ik een workaholic ben, heb daar zelf geen moeite mee dus ook geen behoefte om dat te veranderen. Niet bij m'n baas in ieder geval, hier misschien wat water bij de wijn?

To the point: iedereen bedankt voor de steunbetuigingen in deze, nogmaals excuus voor diegenen die vinden dat dit niet kon. Het zal zeker niet weer gebeuren, dat had ik me dezelfde avond al bedacht.

Ik ben wel zo eigenwijs om in eerste instantie niet op te stappen als admin, daarvoor is mij dit forum te lief.

Dus wat ik al eerder aangaf: als er uit een poll of wat dan ook blijkt dat ik beter kan vertrekken zal ik dat zeker respecteren. Goed doen of niet doen...

Tenslotte, ook hier gaan al weer stemmen op om het topic te sluiten zag ik. Waarom? Ieder voor zich kan zich afvragen of hij/zij wel moet reageren of het lezen en laten rusten. Ook dat is een deel in mij: niet doordrammen tot in het oneindige, daar is het leven te kort voor. Dus wat mij betreft blijft dit topic open, alle admins en beheerders zijn per PB te bereiken voor verdergaande vragen. Misschien hadden die PB-boxen al eerder aangesproken moeten worden. In het belang van het forum...

Maarten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Kijk!

Dit zijn berichten waar een mens dan weer vrolijk van word! Ik had vorige week zondag eigenlijk meer het idee dat je in een giftige bui je mee had laten slepen en dat je daarom die IP-nummers hier op het web gooide. Ik kon me dat eigenlijk niet zo goed voorstellen omdat ik je heb leren kennen als iemand die eerst tot tien telt. Maar goed, zoals je zelf toe geeft, was het geen goed idee! Dit omdat die IP-nummers niets bewijzen. (het is wat toevallig allemaal). Vervolgens word alles gewist (wat goed is) maar de indruk blijft bestaan dat Jvl en Frans dezelfde persoon zijn. Ik geloof dat niet zo. Daarna gaf je een keer een reactie die mij deed beslissen om eens een balletje op te gooien. Wat Karel ook al zei, het steekt mij dat de suggestie gewekt is. Terwijl je -als admin- dit had kunnen voorkomen door dat per pb uit te zoeken en zo een hoop onrust had doen voorkomen. In zake de ban van Frans zul je mij niet horen, zoals gezegd ben ik geen moderator! Ik hoef gelukkig die beslissingen niet te nemen.

Excuus aanvaard! :D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

@ Freddie,

ik wil eigenlijk een hele hoop energie steken in een reactie op jouw, maar je raaskalt als een godvergeten kip zonder kop in je reactie op mij. Ik pis gewoon in mijn broek als ik al die onzin lees die jij hier op het scherm kotst. Je leest niet, je begrijpt niets je lult maar wat om het lullen. Je ruziet maar wat om het ruzieën. Je bent mijn energie niet waard.

Lees nou nog een keer wat ik schrijf en probeer het nog eens vent! Misschien krijg je antwoord, alhoewel ik weinig zin heb om te reageren op een naar, pedant, narcistisch, verzuurd, chagrijnig kereltje dat altijd maar in de slachtofferrol kruipt.

........ik noemde helemaal geen namen toen ik repte over het uit de tent lokken van Frans, ik roep helemaal niet dat Maarten weg moet etc etc.............................

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

@Duke

Ik zal inderdaad niet beweren dat mijn humeur op dat moment op z'n best was... de reden mag bekend zijn. Soms zitten er ook menselijke trekjes aan mij geloof ik.

Om een nieuwe massa-discussie te voorkomen, die dan waarschijnlijk weer gewist moet worden, laat ik het hier maar bij ;).

Het is niet de bedoeling om mensen te verjagen, integendeel. Iedereen is hier welkom, ook Frans en Jvl.

Maarten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Het probleem van Freddie is dat hij dingen gaat zeggen die ik in ieder geval niet gezegd heb! En er dan zo'n verhaal van maakt dat hij niet meer te volgen is. Raar mannetje...........

Wat ik wel weet is dat ik wel eens heb gepost dat het plaatsen van NAW zéér ongewenst is. Of dat in een 'Freddie-topic is geweest weet ik niet.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Ik zal inderdaad niet beweren dat mijn humeur op dat moment op z'n best was... de reden mag bekend zijn. Soms zitten er ook menselijke trekjes aan mij geloof ik.

Om een nieuwe massa-discussie te voorkomen, die dan waarschijnlijk weer gewist moet worden, laat ik het hier maar bij ;).

Het is niet de bedoeling om mensen te verjagen, integendeel. Iedereen is hier welkom, ook Frans en Jvl.

Maarten

Ik ook.

Oja, tipje mijnerzijds............. let ff op Sjaak de Plukker.........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast jacquesdenplukker
Ik ook.

Oja, tipje mijnerzijds............. let ff op Sjaak de Plukker.........

Ja, Jacques den Plukker. Jij en Jan Putter hadden het vermoeden, en een aantal andere mensen had ik het per email al gestuurd.

Zo zie je, ondanks de "ban" heb ik toch wat kunnen schrijven. En inderdaad, Jacques den Plukker is wel een 2e account. Dus

nu ben ik in overtreding.

Ik ben niet haatdragend. Vind het alleen jammer dat ik 3 weken lang niet heb mogen reageren. Terwijl er dingen zijn gezegd die

nogal lullig zijn als je niet mag reageren. Beetje nog een schop nageven als je al knock-out op de grond ligt. Maar het waren

van de mensen waar ik het wel van had verwacht. Gelukkig kon ik ze op één hand tellen.

Weet niet of ik nu nog een week met Jacques den Plukker met posten of dat Frans1960 misschien eerder van z'n ban ontdaan

kan worden. Zal niet me niet meteen weer lullig gaan gedragen :p.

Wat ik nog wel kwijt wil, is dat ik het jammer vind dat JvL door dit toedoen weg is hier op het forum. Eigenlijk door mijn schuld.

De admins hebben z'n emailadres. Misschien kunnen ze hem een email sturen om excuses te maken. Denk dat hij dan best terug

wil komen. Maar beetje lullig hoe het gelopen is.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast jacquesdenplukker
Maarten..chapeau ! :ok:

Frans..uh Jacques...onverbeterlijk !:D

Ach Pierre, ik weet niet of de postings van me nu wel blijven staan, maar vind dat Sjaak zich toch best netjes heeft gedragen.

En een beetje simpel lullen vond ik ook wel leuk: ervaring op Azie en Afrika. Daarna: Azie ben ik alleen op vakantie geweest.

Maar heb wel veel ervaring, want ik geloof in reincarnatie :-)

Wat ik vandaag al naar iemand mailde: het is allemaal maar internet. Virtuele vrienden. Denk dat je dat allemaal niet zo serieus

moet nemen. En dacht maak gewoon een nieuw account aan tijdens m'n "ban". Niet om mensen te kwetsen, maar omdat ik het

"virtuele kletsen" toch wel miste. Maar heb mezelf nergens gequote, das wel weer goed hè.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

Zit ik 'even' alle PB's te beantwoorden, krijg je dit... Schiet mij maar lek.

In ieder geval zijn een paar verzoeken van mij aan Frans intussen ingewilligd zie ik nu.

En verder? Ga ik niet alleen over beslissen.

Maarten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast jacquesdenplukker
Ik zat me ook al te verbazen, wilde er niks over zeggen omdat de strijd dan weer begind. Ik weet wel dat er een paar man hun uiterste best hebben gedaan om aan te tonen dat een IP adres niets persoonlijks is (wat dus niet klopt, het is echt wel een eenmalige aansluiting) deze moeten nu ook ens na gaan denken over hun woorden.

Ger, om het in mijn woorden te zeggen: je lult over iets waar je niets van weet. Ik heb elke dag een ander IP adres. Anders had ik hier toch ook nooit als Jacques kunnen komen? En als ik nu bij jou in de voortuin ga zitten, en morgenavond opnieuw bij je in de voortuin, heb ik 2x een verschillend IP adres. En daar verander ik niks aan, zo werkt het gewoon bij mijn internet. En heb dat aan iemand tijdens mijn "ban" al laten zien hoe dat werkt. Zelfs als ik in Roma zit, heb ik gewoon een IP-adres ergens in Nederland. En elke keer weer ergens anders in Nederland. Maar jij blijft erbij dat je dus maar 1 IP adres op een computer kan krijgen?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast jacquesdenplukker
Het kan zijn dat ik ergens over lul waar ik geen verstand van heb, dat zal ook wel zo zijn, maar mijn zoon heeft dat toevallig wel (netwerk ingineer en heeft de netwerkbeveiliging gedaan in slot drakestein en bij de bank van schotland)

Ik kan je dan ook vertellen dat je gelijk hebt, je kunt elke dag een nieuw IP adres hebben als je mobiel internet, maar je kunt niet met 3 man hetzelfde IP adres hebben zonder op hetzelfde huis adres te zitten, en daar ging het om.

Maar dat 3 man hetzelfde adres hebben, dat maak jij ervan. Dat staat hier toch nergens?

Als JvL werken is, en ik maak een vluggertje met z'n vrouw, en log daarna als zij sigaretje aan het roken is, effe in op zijn PC op het chauffeursforum, dan heb ik dus hetzelfde IP-adres bedoel je.

Of bedoel je dat als ik toevallig in Patras ooit in hetzelfde internetcafé als JvL heb gezeten, daar op de hoek langs Bellisimo, dat wij dan per definitie 2 en dezelfde personen zijn?

Snap je hem nu? Of beweer je nog steeds dat het niet kan? Bel eens een keer naar oude gsm nummers die je hebt gehad (als je ooit prepaid hebt gehad). Of denk je dat die nummers nooit meer hergebruikt worden. Weer wat om over na te denken. Maar dat zou toeval zijn. Maar hoeveel internetcafe's bijvoorbeeld ken jij in Patras? Ik ken er eentje.

En je zoon met paleis Drakenstein en de Bank of Scotland... Tsja... Daar reageer ik verder niet op. Laat me niet uit de tent lokken heb ik net nog geschreven ergens.

Nog eentje: als ik op de boot van Hoek van Holland naar Harwich zit en je maakt gebruik van je uurtje gratis internet, en ik probeer porno te downloaden op kamer 18, en jij zit op kamer 16 of van mijn part kamer 358, denk je dat we dan allebei verschillende IP-adressen hebben?

Of ik sta bij de Texaco ergens in Nederland, of bij de McDonalds, waar gratis internet is. En daar log ik op in om porno te downloaden. En jij logt er ook in bij diezelfde pomp of McDonalds, om te chatten met je zoon in paleis Drakenstein, denk je dat we dan verschillende IP adressen hebben of dezelfde?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden