[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Wat waren jullie grootste fouten toen je net begon (en eerlijk he ><)


Kai

Vraag

  • Forumlid

Rij nu sinds een aantal weken op een 10 kuub betonmixer wat wel fijn is dat deze meedraaiende assen heeft maar ik merk toch wel dat ik soms echt van die beginnersfouten maak haha.

Omdat mijn locaties echt overal kan zijn kom ik veel nieuwe situaties tegen waar steeds weer op een andere manier moet worden ingestuurd, mijn grootste fout tot nu toe was toen ik op een eenbaansweg,midden in de drukte van de stad met fietspad ernaast en van die reclame borden, het bouwterrein bijna direct na het hek paralel aan de weg achteruit moest insteken, heb daar zeker 10 min over gedaan hahaha me collega die over paar maanden met de vut gaat deed het welgeteld onder de 2 min.

Moet nog behoorlijk oefenen:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

ik heb ook blunder gemaakt in mijn bakwagen tijd. Ik stond netjes langs de stoep geparkeerd, tussen de geparkeerde auto's, ik net een palletje gelost met laadklep. laadklep dicht gedaan, loop voor de wagen langs kijk bij beide kanten of het vrij is, keek alleen niet achter. Stap in kijk in mijn spiegels moest een een kein stukje achteruit om weg te kunnen rijden, rij op moment achteruit hoorde ik op dat moment tuut en bonk, wat bleek had een vrouw haar auto een nissan pal achter de wagen gezet, zodat ik het in de spiegels niet zag. Ik stap uit loop naar die vrouw, en dan zegt ook nog chauffeur u had me toch kunnen zien in de spiegels, ze stond te trillen als een rietje, en de Nissan had er een sportieve deuk bijgekregen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Toen ik koerier was wilde ik met alle geweld mijn vrachtwagenrijbewijs halen, dat was wel een grote fout. Of was die grote fout al toen ik met school stopte?

In het kader van: een geluk bij een ongeluk: wegrijden met geopende laadklep, een bocht nemen, daarna gelukkig je papieren maken en dan aangesproken worden door een medewerker van het losadres dat de klep nog open staat. Bij dat adres staat een knoepert van een betonblok, maar toch had ik alleen maar een schaafplekje op de klep. Wat bleek? Hij was precies onder het betonblok en over de stoeprand gegaan. Dus dat was een mazzeltje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Nou mensen.. dit was mijn eerste grote fout..

Ik moest op dat moment een silo vullen met 'varkensvoer'

24 ton.. bij aankomst het terrein ff verkend en besloten op de betonplaten te draaien..

Mja, er had tot voorkort een koeien stal gestaan en onder de beton platen bleek een gierput te zitten

Gelukkig niet helemaal doorgezakt!

heb me een zeer lange tijd hier kut over gevoeld

post-12911-1394785489,4962_thumb.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

1ste fout weet ik niet meer, wel de 1ste keer met een city trailer...danm wat draaien die dingen uit:kill: kon formulier in vullen voor een slagboom.

Had nog nooit met een laadklep gereden.....in alle haast laad klep vergeten:koffieiedereen roepen, maar trouw doorrijden:bey: ging rakelings langs een trekker

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
klein foutje moet kunnen toch, je kon daar door de berm zeiden ze. Nadat ik dus op half 7 hing zeiden ze pas dat er een paar maanden daarvoor nieuwe kabels waren gelegd.

img440967795.jpeg

Weet zeker dat je er veel mee geleerd hebt

En dat je het de tweede maal niet meer doet

Ga nooit van de weg af Heb ik al vroeg geleerd

Ik heb het vroeg een keer gehad met de tractor en wagen

Kreeg nog een pak rammel ook

Huub

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
klein foutje moet kunnen toch, je kon daar door de berm zeiden ze. Nadat ik dus op half 7 hing zeiden ze pas dat er een paar maanden daarvoor nieuwe kabels waren gelegd.

img440967795.jpeg

Je moet het word truck met chauffeur vervangen:p... of driver sinds het nogal engels klinkt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

na een paar maanden bij een baas wat ervaring op te hebben gedaan met kort werk maakte ik de overstap naar een andere baas waar ik ook int. kon gaan rijden. Altijd met een meesturende 2asser gereden. De 1ste week dat ik bij die nieuwe baas werkte vol de cabine van een bakwagen meegenomen met wegdraaien. Dacht nog die uitzwaai valt wel mee met een starre 3asser. Wat heb ik me de tijd daarna kut gevoelt zeg..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Ik ben mijn glansrijke carrière begonnen bij van Gend en Loos in Tilburg. Hier moest ik op een gegeven moment dagelijks rond 15:30 terug laden bij een vaste klant. Het laden gebeurde altijd binnen en als ik aankwam was de roldeur altijd open. Het binnenrijden werd op een gegeven moment zo'n routine job dat ik op een zwarte dag helemaal niet gezien had dat de roldeur dit keer NIET open was. Ik ben vol gas achteruit met deur en al naar binnen geknald. De buurman van dit bedrijf leverde trouwens deze roldeuren dus die waren erg blij met mij slimme actie.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Nog niet zo lang geleden kreeg ik na het lossen in Assen de opdracht om mijn uren vol te rijden richting `t Zand. Dus ik het adres ingevoerd (zonder postcode) in de DomDom en richting Den Helder vertrokken. Eenmaal op een parkeerplaats op de afsluitdijk nog even contact gehad met de planning over de aansluitende opdrachten. Het bleek dat ik na `t Zand verder moest rijden naar Oudeschip om daar bij te laden. Dus ik vroeg een beetje geïrriteerd aan de planner waarom hij me dan niet eerst naar Oudeschip had gestuurd wat boven Groningen ligt. Op de vraag van de planner waar ik stond antwoorde ik natuurlijk "de afsluitdijk" waarna er een hard gelach klonk door de telefoon. "Dat is het verkeerde `t Zand knuppel, je moet in `t Zand boven Groningen laden"

Oeps, tot die dag kende ik in NL maar één `t Zand. :stom:

(de reden dat DomDom me toch verkeerd stuurde, de straatnaam bestaat in beide dorpen)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Ach zo stond ik eens op de boot naar Texel met een Duitser. Hij kon een straatnaam niet vinden in de plaats Den Hoorn. Of ik hem effe kon helpen. Een blik op de postcode zei genoeg;). Dat werd de volgende boot weer terug.

Den Hoorn ligt ook bij Delft... 'Scheisse', hoorde ik nog net.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Administrators

Hier ook een keer gehad.

(overigens, ook een duitser).

Kom met de bus hier in Høvik (2 huizen en 3 koeien) komt de duitser naar mij toe, vraagt waar die en die woont.....

Kijk die vent aan en zeg dat hier niemand zo heet. Ja zegt die, maar ik moet op die en die straat zijn....

Kijk die vent wederom aan en zeg....Uh, we hebben hier geen straatnamen, wat is de postcode?

Duitser toverde een cmr uit zijn zak, ik kijken en wens hem goede reis.....

Høvik ligt nog geen 10 km van de boot in Oslo waar hij af kwam.....

Høvik bij mij ligt ca 500 km van Oslo....

Wat betekent eilige artzeneimittel ook alweer? (stond op de zijkant van zijn bestelbus....):D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Het eerste jaar als vrachtauto chauffeur heb ik een paar lullige dingetjes meegemaakt. Ik werd er bijna onzeker van. Wat ben ik een grote prutser ik had nooit chauffeur moeten worden.

Gelijk de eerste dag word mijn spiegel van mijn vrachtauto er afgereden door een hele grote trekker met een aanhanger die best wel een stukje uitstak. De planners en leidinggevende natuurlijk denken dat ik dit gedaan had en dat het door mijn onervarenheid kwam. Ik zat al maximaal naar rechts op die gras stenen en het was nog in een bocht dus ik zag hem pas op het laatste moment.

2de geval. Ik moest lossen op een bungalow park in aanbouw van wat nieuw huisjes. Onverhard terrein. Bijna geen mogelijkheid om te keren na het lossen. Ik ik had ook geen zin om honderden meters achteruit te rijden. Dus ik besloot te keren op een plek die er hard eruit zag. En niet te keren bij bewoners op het terrein omdat ik bang was dat ik tegels kapot zou rijden achteraf had ik daar dus prima kunnen keren. Maar je voelt hem al aankomen in zakte tot de assen weg motorblok lag op de grond. Collega erbij en die heeft mij weer los gekregen.

3de ding ik moest in de middag terug laden zoals altijd. Ik zat toen helemaal vol. En moest toen nog een grote lege blok pallet mee terug nemen. Maar ik had daar geen ruimte voor kon hem ook niet tillen was veelste zwaar heeft dagen in de regen gelegen. Dus ik had hem recht opgezet kon de klep nog net dicht. Kom ik terug op de zaak aandocken. Wat hoor ik toch is die pallet omgevallen tegen de deur van het dock hele dikke deuk erin en ontzet.

Toen reed ik bijna een jaar schade/probleem vrij. Ik best wel tevreden van ik kan het wel.

Gebeurde mij vorig jaar in juni/juli een aanrijding met een auto. Op een vierbaans weg. Waar ze aan het werk waren dus de rijstroken smaller. Ik had voor gesorteerd om links af te slaan. Maar door de werkzaamheden kon dat niet. Dus ik van de linker rijstrook naar rechts. Ik heb echt heel goed in mijn spiegels gekeken er zat op dat moment niemand naast mij dus ik doe de knipper aan naar rechts kijk nog een keer goed. Hoe het precies heeft kunnen gebeuren ik weet het nog steeds niet. Het ging allemaal zo snel. Of eigenlijk helemaal niet snelheid was nog geen 25 a 30 km/h Ik denk dat dus de vrouwelijke bestuurster mij nog even snel rechts wou halen. De schade aan de vrachtauto was helemaal niks. Maar de wielkast links achter was wat ingedeukt + lak schade en de linker buiten spiegel zag er niet zo mooi meer uit.

Hopelijk gaat vanaf nu goed kan ik ook een keer zeggen dat ik een jaar schade vrij gereden heb.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
Gast edwin 30

een oplegger aafkoppelenen dan gebelt worden laat hem er maar achter wand ik heb niks anders. dus slangen aansluiten poten omhoog,

en dan gaan rijden en 2 meter verder achterkomen dat de oplegger nog op ze plek staat maar dan iets lager.:D

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
een oplegger aafkoppelenen dan gebelt worden laat hem er maar achter wand ik heb niks anders. dus slangen aansluiten poten omhoog,

en dan gaan rijden en 2 meter verder achterkomen dat de oplegger nog op ze plek staat maar dan iets lager.:D

Of een city afkoppelen bij 1 van de broers van een van mijn vorige werkgevers bij zijn boerderij. Vragen of hij daar echt kan staan, kom je terug bij de zaak wordt je verzocht om heel gauw weer terug te gaan. Staat ie met zijn bek op de grond en regel maar dat ie weer op zijn poten komt. Tsja, dan sta je wel ff te vloeken op de vrijdagmiddag.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Al jaren met dezelfde chauffeur meegereden in t losgestort van kleins af aan...kwamen altijd bij een bedrijf in Limburg a/d Lahn binnendoor ergens mais of gerst uit de silo laden...altijd met de stopwatch erbij dan wist je ongeveer hoeveel ton je had....rijbewijs gekregen eerste keer daargekomen na een paar dagen dikke daf bij met 90m3 walking floor...gerst geladen van de laatse oogst fijn de stopwatch in de gaten gehouden mooi mooi liep als een tiet.....dat ding trok zich alleen zo zwaar...niet normaal..over de 3 48 en 61 naar venray...daar de weegbrug op bij de mengvoederfabriek.....ja dan trekt ie zwaar met 58 ton totaalgewicht....stopwatchtijd van de mais aangehouden... oeps.... was niet helemaal de bedoeling zeiden ze daar op de planning... meedenken was goed maar zo economisch hoefde t nu ook weer niet :)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden