[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Nederlander mogen in Spanje APK keuren


engelandvaarder

Recommended Posts

  • Forumlid

Een bericht in transport online verwijst naar de mogelijkheid voor Nederlandse ondernemers om hun voertuigen in Spanje te laten keuren, volgen het artikel komen deze ondernemers nooit naar Nederland. Als men dit verder door gaat voeren komt het hek van de dam daar een natuurlijk gevolg van deze maatregel zal lijden tot het APK keuren van alle witte nummerplaten in Nederland.

Nog even en dan kan je een voertuig kopen in de een of de andere Stan en je hoeft Nederland nooit meer uit.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Volgens dit artikel

Transportnieuws - Apk-keuring Nederlands voertuig ook in Spanje mogelijk

Is dit hoofdzakelijk gedaan omdat relatief veel verzoeken voor het erkennen van buitenlandse APK uit Spanje komen van Nederlanders die daar een tweede huis hebben.Deze mensen moesten voor een APK terugkomen naar NL. Met de nodige hoge kosten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Hier in Venray wonen veel oostblok mensen de auto staat niet op Nederlands kenteken

Dan klopt het toch wat RobNiat schrijft?

In zijn visie kunnen die auto's die niet op Nederlands kenteken staan, dan voor een APK aangeboden gaan worden in Nederland. Dat betekent dan (extra) werkgelegenheid voor Nederlandse garagehouders. En dat is goed voor de Nederlandse economie.

Wij vergeten maar al te vaak dat Europese regelgeving in principe 2 kanten uitwerkt. Dat "gelijkheidsbeginsel" werkt soms in ons nadeel, maar ook heel vaak in ons voordeel. Indien we maar in staat zijn om ons blikveld zo te draaien, dat we ook de uitdagingen willen zien die de andere kant van de medaille voor ons in petto heeft.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Nederlandse leaseauto in het buitenland

Wat zijn de regels?

Als u als berijder van een LeasePlan-auto in het buitenland gaat wonen en in uw huidige leaseauto met Nederlands kenteken blijft rijden, heeft dit mogelijk consequenties voor de verzekering.

Als uw werkgever via LeasePlan is verzekerd, is het noodzakelijk dat u een e-mail stuurt naar LeasePlan. In de verzekeringsvoorwaarden staat namelijk dat het permanent stallen van de auto in het buitenland een geldige reden is om de verzekering te beëindigen.

Afhankelijk van het land waar u gaat worden, gelden andere fiscale regels. Het is goed mogelijk dat u in het buitenland niet met een auto met Nederlands kenteken mag rijden. LeasePlan raadt u aan om eerst contact op te nemen met uw contactpersoon bij LeasePlan alvorens u gaat verhuizen.

Leaseauto met buitenlands kenteken in Nederland

Inwoner van Nederland met dienstbetrekking

Als u in een leaseauto rijdt met buitenlands kenteken, mag u daarmee als inwoner van Nederland ook in Nederland rijden. U bent dan wel belasting van personenauto's en motorrijwielen (BPM) verschuldigd, tenzij de Nederlandse Douane een vrijstellingsvergunning heeft afgegeven.

De voorwaarden voor het krijgen van een vrijstelling zijn:

  • U woont in Nederland en werkt voor een buitenlandse werkgever.
  • Uw werkgever stelt een personenauto met een buitenlands kenteken aan u ter beschikking.
  • U moet een schriftelijke verklaring van uw werkgever overleggen, waarin uw werkgever schrijft dat de auto bestemd is voor uitoefening van werk buiten Nederland.

Inwoner van Nederland zonder dienstbetrekking

Als u geen dienstbetrekking heeft, kan het toch zijn dat u gebruikmaakt van een leaseauto die in het buitenland geregistreerd staat.

Dit kan zich voordoen als de berijder in Nederland woont en in het buitenland:

  • hoofd is van een eenmansbedrijf;
  • lid is van een maatschap;
  • bestuurder, vennoot of aandeelhouder van een onderneming is, die is opgericht in de vorm van een vennootschap.

Voor het krijgen van de vrijstelling gelden de volgende voorwaarden:

  • U woont in Nederland en u heeft een onderneming in het buitenland
  • U heeft een personenauto met een buitenlands kenteken
  • U toont met een kilometerregistratie aan dat u de auto voor tenminste 50% zakelijk buiten Nederland gebruikt. De afstand tussen woonplaats en de in het buitenland gelegen werkplaats en omgekeerd telt hierbij niet mee.

Vrijstelling

De vrijstellingsvergunning moet worden aangevraagd vóórdat u met de auto in Nederland gaat rijden.

Dit kan bij het BPM-aangiftepunt of het douanedistrict dat bevoegd is voor uw woonplaats. Bel voor meer informatie de Belasting Telefoon Douane (0800) 0143.

Langdurig gebruik van Nederlandse leaseauto in buitenland

In beginsel mag een Nederlandse leaseauto maximaal 30 dagen aaneengesloten worden gebruikt in het buitenland. In overleg met LeasePlan en de verzekeraar is het mogelijk dat langer dan 30 dagen aaneengesloten in het buitenland kan worden verbleven.

Afspraken langdurig gebruik in het buitenland:

  • Brandstof wordt door de berijder in het buitenland afgerekend met een door LeasePlan verstrekte brandstofpas.
  • Regulier onderhoud vindt bij voorkeur plaats tijdens bezoeken aan Nederland.
  • Bij voorkeur ontvangt LeasePlan direct een factuur van de leverancier. Indien de in het buitenland gemaakte autogerelateerde kosten door de berijder worden voorgeschoten, kunnen deze bij LeasePlan worden gedeclareerd.
  • Indien er additionele kosten zijn ontstaan vanwege het langdurige verblijf in het buitenland, bijvoorbeeld herstel van schade of een vervangende auto, dan kan LeasePlan dergelijke kosten doorbelasten aan uw werkgever.
  • Meld een schade zo snel mogelijk bij LeasePlan om af te stemmen of herstel ter plekke plaatsvindt of in Nederland.
  • De verplichting om tijdig de APK te laten uitvoeren blijft onverminderd van kracht.

Inleveren

Bij beëindiging van het leasecontract moet de leaseauto in Nederland worden ingeleverd.

onderhoudsafspraak_monteur.jpgAfspraakPlanner

Eenvoudig, online een onderhoudsafspraak maken!

Met de introductie van de AfspraakPlanner kunnen berijders van LeasePlan nu eenvoudig online een afspraak maken voor reparatie, onderhoud en bandenwissel.

Hier een stukje hoe het in elkaar zit

Bron De Leas Auto

huub


Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als je woonplaats in Spanje is moet je auto op spaans kenteken staan en niet op nederlands. Die mensen die daar een tweede huis hebben zouden dus het grootste deel van het jaar in Nederland zijn en dan voldoende tijd hebben om hun auto gewoon daar te laten keuren.

?

En wat als die mensen zeg maar een maand naar Nederland komen met hun in Nederland gekochte auto op Spaans kenteken? Dat mag in Nederland niet hè? Je mag als Nederlander maar een paar dagen met buitenlands kenteken rijden.

Karel kan de gelijkheidsbeginselen en de zegeningen van Europa wel aandragen, maar je loopt wel tegen de Nederlandse uitleg van regels aan.

bewerkt door Herman
foutje hersteld
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Huub................. jouw beide postings hebben NIETS maar dan ook helemaal NIETS met de posting van Topic Starter van doen. dus waarom?

Dan weet Herman ook hoe het in elkaar zit

Want er word vrij veel gebruik van gemmakt

Zelf met vrachtauto,s

En zeker met mensen die heel Europa door rijden

En een Nederlandse Auto mag al in Verschilende Eurppese landen A.P.K. gekeurd worden

Huub

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

[h=2]Autokeuring België en Spanje[/h] Rijdt u met een Nederlands voertuig in het buitenland, dan moet uw voertuig ook aan de Nederlandse APK-eisen voldoen. Is uw voertuig rond de keuringsperiode niet terug in Nederland, dan kan er een probleem ontstaan.

In België kunt u uw Nederlandse voertuig laten keuren volgens de Nederlandse APK-regelgeving. Dit gebeurt door een aantal Belgische APK-keuringsbedrijven. De keuringsstations en keurmeesters voldoen aan de door de APK-regelgeving gestelde voorwaarden en vallen onder het steekproefsysteem. Met deze keuring wordt voldaan aan de Nederlandse APK-plicht en u ontvangt een Nederlands keuringsbewijs.

De RDW heeft met een aantal Spaanse keuringsstations technische afspraken gemaakt over het keuren van Nederlandse auto’s. Het verzoek om wederzijdse erkenning ligt bij de Spaanse autoriteiten. Het is nog niet bekend wanneer dit precies ingaat.

BRON: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/auto/vraag-en-antwoord/waar-kan-ik-mijn-auto-apk-laten-keuren-en-wat-kost-het.html

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als je woonplaats in Spanje is moet je auto op spaans kenteken staan en niet op nederlands. Die mensen die daar een tweede huis hebben zouden dus het grootste deel van het jaar in Nederland zijn en dan voldoende tijd hebben om hun auto gewoon daar te laten keuren.

?

Als nederlander mag je je gewoon vestigen in Spanje.

Maar als je voornamelijk in Nederland verblijft, dus je hoofdvestiging in Nederland is, mag je inderdaad niet met een spaans kenteken (blijven ) rijden.

Ik had je eerste regel niet goed gelezen, ging er vanuit dat het zoals je in de 2e regel schreef om een 2e huis ging. En iets te snel gereageerd.

Dan klopt het wel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Je kan best 365/365 in spanje wonen maar als je hoofdadres in Nederland is moet je je aan de NL regels houden. Dus als je daar met NL kenteken rijdt, dus in NL je auto verzekeren en Wegenbelasting betalen. Apk zou dan dus in spanje mogen. verzekeren en wegenbelasting en apk wordt vanuit NL digitaal gecontroleerd dus ontduiken gaat niet.........

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden