[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)


Gast shompie

Recommended Posts

6 minuten geleden zei jean:

den dië is nie bang om er mee zunne kop tusse gaan te ligge^^:nee:

Er ligt nu een duiker tussen voor de onder kant, ze kunnen onmogelijk dichter naar mekaar toe. Dus het is echt wel veilig.

 

Het is alleen apart hijsen aan een ponton. Je moet echt recht omhoog dus goed rekening houden met de buiging van de mast...

bewerkt door shompie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Morgenochtend weer in de leer. Ik moet een collega aflossen die naar de tandarts moet.  Als ik op de telekraan zit zit ik op zijn oude kraan. De liebherr ltm1045. Morgen moet ik op zijn nieuwe, een fauna wat ook gelijk de enige fauna in de firma is. Ik moet om 06.45 in Heilloo zijn. Dan krijg ik uitleg en de machinist moet om 09.30 in Amsterdam bij de tandarts zijn.

 Ik heb er zin in lig,  altijd bereid om 8ets nieuws te leren!

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag even bij de Broshuis geweest bij hun open dag. Goed geregeld en er was genoeg te zien....

 

Dit is een trailer van Vicuna, ik heb nog eens 3 weken met een oplegger van hun gereden. Ik moest toen met een tram van Spanje naar Roemenië. Vicuna is gespecialiseerd in het transporteren van treinen, tram en metrostellen.

 

20190112_143514.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

18 minuten geleden zei Murphy:

Is die spoor breedte regelbaar?

(denk zal eens een vraag stellen die Leeuw ook zou stellen….)

 

Ik heb die vraag neergelegd bij een oud collega. Deze vraag werd op fb ook gesteld. Zijn antwoord was alleen niet heel duidelijk.

 

Als je het systeem ziet kan het wel. Ik weetnalleen niet of het geborgd moet worden. Er kunnen wel verschillende breedte treinen mee gereden worden. Er kunnen op verschillende maten railsen in gelegd worden.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Gast grietje80
5 minuten geleden zei Nagamiji:

 

 

Met wie je gaat. En vanaf het begin dat ik op dit forum kom vraag ik me af wie dat snoezige baby'tje is van je avatar.

Nu wordt ik ook nieuwsgierig 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

8 minuten geleden zei Nagamiji:

 

 

Met wie je gaat. En vanaf het begin dat ik op dit forum kom vraag ik me af wie dat snoezige baby'tje is van je avatar.

 

 

Misschien ben ik dat wel in mijn jongere jaren. Nu ben ik kleuter, ook wel de forumkleuter genoemd. Ik heb wat moeite met volwassen worden 😇

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik had vandaag weer een leuke dag en besloot vanmiddag dat ik de dag hier eens zou beschrijven. (dit was vlak voordat ik een apje kreeg van mijn vriendin dat het forum zou stoppen. Zoals sommige weten heb ik mijn vriendin ook via dit forum leren kennen)

 

Bijna een half miljoen bezoekers heeft dit topic getrokken en ik vind het best wel jammer dat het nu stopt. 

 

Vanmorgen ging om 05.00 uur mijn wekker. Ontbijten en koffie en om half 6 de deur uit naar de "zaak", dit is ongeveer een half uurtje rijden dus kwam ik daar om 06.00 uur aan. Op de zaak is het smorgens ook altijd koffie met zijn allen, het is een klein bedrijfje met 5 torenkranen waarvan de kleinste een 33 meter is en de grootste een 60 meter allemaal van het merk spiering. en dan hebben ze 6 telekranen, 5 liebherr's en een faun. de kleinste is een 45 tonner en de grootste een 160. en dan hebben ze nog een bakwagen met een 100 T/M alk en mijn auto dan. Het is dus een klein bedrijf waar de directeuren ook gewoon machinist of monteur zijn.

 

Maar na een paar bakken koffie starte ik de auto en om 06.30 reed ik het pad af met bestemming Amsterdam, ik moest een vracht rijplaten lossen op het Leidseplein. Om kwart over 7 stond ik er en om half 8 reed ik 30 ton lichter weer weg. Een telefoontje naar mijn opdrachtgever leerde mij dat ik naar West Knollendam mocht om nog een keer een vracht te gaan laden voor de Bijlmer en als ik daar leeg was moest ik in Vianen een magazijnstelling laden. (een hele rit voor mijn doen) De stelling werd er met de heftruck opgezet en 5 minuten later was ik weer onderweg naar Volendam waar hij gelost moest worden. In Volendam moest de stelling binnen in een pand gelost worden dus zette ik hem met de kraan vanaf buiten binnen neer. Het was ondertussen half 12 dus ook tijd voor een pauze, ik stond naast een "groenhart", dat is een ijzerwaren en gereedschap winkel. Aangezien mijn bezem door een collega tot onbruikbaar gebombardeerd was kon ik daar gelijk een nieuwe halen en kreeg ik nog een worst op de koop toe ook.

 

Na een half uurtje pauze belde ik de planning weer, leeg! Ik kon weer naar West knollendam een vracht rijplaten laden voor Schiphol. toen ik leeg was op schiphol moest ik laden in Amsterdam op de noord zeeweg, daar was ik gister ook al een keer tevergeefs geweest dus besloot ik eerst maar even te bellen wat weer een goed plan bleek te zijn. De rijplaten moesten blijven liggen. Het werk was nog niet helemaal klaar en het was een bagger zooi. Op naar West Knollendam weer een vracht rijplaten voor Zaandam. Toen ik leeg was in Zaandam moest ik nog een paar platen in Amsterdam oppikken en was ik op het lossen na klaar voor vandaag. Voor mijn opdrachtgever dan....

 

Morgen moet ik met de 160 tonner mee als ballast wagen dus heb ik op de zaak 25 ton ballast geladen en nog 2 dragline schotten. 

 

Precies 18.00 was ik klaar en had ik een leuke en drukke dag gehad. 

 

Voor degene die het jammer vinden mij niet meer te kunnen volgen, ik heb op facebook ook een groep waarin ik foto's zet en vragen beantwoord. Wel niet zo uitgebreid als hier maar ik plaats er regelmatig wat. Voor de liefhebber  https://www.facebook.com/groups/1643212865909578/?ref=bookmarks .

 

in principe accepteer ik daar iedereen..... Met de nadruk op principe.

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden