[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Zomaar een week (de belevenissen van Shompie)


Gast shompie

Recommended Posts

  • Forumlid
1 uur geleden zei shompie:

Klus 1 van de nieuwe week. Ik moet "iets" hijsen van 5 ton op 10 meter vlucht. Hoe en wat weet niemand lijkt het wel. Ik moest er om 07.00 zijn. Ik was er al ff eerder (ik kom zelden te laat) en ben nu nog steeds de enige.

 

Even afwachten dus...

 

 

20190423_065832.jpg

Raad waar die staat?😊

Link naar opmerking
Deel via andere websites

9 uur geleden zei Murphy:

En je weet zeker dat je op de goede plaats staat?

 

Ik stond op de goed plaats ja. Uiteindelijk kreeg ik de klant te pakken en die vond 07.30 een mooie tijd om te beginnen. Uiteindelijk was hij er om 07.45. De meter liep dus waarom niet..... hij kwam met 3 auto's. 2 vrachtwagens en een BE combi. Daar stond een 20 ft container op.

 

De container was niet zwaar, ik trok hem er uiteindelijk met bijna 6 ton af terwijl de klant zei maximaal 2 🤣

 

Wel een leuk klusje....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei roadtrain:

Nee😂

 

Ik stond Parralel lang de nieuwe Leeuwarderweg. Ik was de laatste afslag voor de Eitunnel eraf gegaan en op de uitvoegstrook voor Noord acheteruit het fietspad op naar het water. Die brug die je ziet is de brug over het Noord Hollands kanaal van de Johan van Hasseltweg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Vandaag begon relaxt. Ik moest op 4 huizen de kappen zetten, dat is normaal een eitje. Vandaag werd het nog makkelijker want er waren wat delen niet meegeleverd dus konden we het laatste huis niet zetten. En dit was ook een huis met op de kopse kant een dakkapel dus ook gelijk een lastige. Na nog wat klusjes voor de uitvoerder was ik rond 15.00 terug op de zaak. Nadat ik wat aanhangers met hijgereedscap had klaar gemaakt voor morgen ging ik rond 15.15 naar huis. 

 

Mooi op tijd. Ik zat al met mijn gedachte op het terras met Jarno.

 

Totdat ik bij mij het dorp in reed. Toen belde mijn collega die op.de autolaadkraan zit. Die was ik onderweg naar huis al tegengekomen. Hij was op de zaak gekomen en toen werd hij gebeld om een klus in Zaandam af te maken. Daar was een auto voor ingehuurd maar dat was niet goed gegaan dus moesten we zelf heen. Normaal geen probleem maar nu had hij zelf een afspraak, of ik heen kon.

 

Dus met piepende bandjes bij het eerste kruispunt in de rondte en weer terug. Hij was naar Wormeveer gekomen en daar wisselde we van auto. In Zaandam hebben we een grote klus met een aantal dakopbouwen. Geen hogere wiskunde maar je moet wel.weten wat je doet en ze waren daar een beetje gestrest, ze hadden een paar gaten gemaakt in het dak en het werd slecht weer. Het moest dus ff snel dicht  🤣

 

Onze auto laadkraan is een palfinger 100t/m van 12 jaar oud maar perfect onderhouden. Echt een beul van een kraan waar ik nog nooit ergens mee heb gestaan dat het niet kon. Misschien dat er voor het mooie 1 of 2 deeltjes extra hadden moeten zitten. Nu heeft hij 27 meter giek. Maar als het moet pak je daar nog 2000 kg. De ltm1045 waar ik vanmorgen mee was (telekraan) pakt op die vlucht maar een paar 100 kg meer.

 

20190424_122831.jpg

20190424_175226.jpg

20190424_172621.jpg

IMG-20190424-WA0019.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

14 minuten geleden zei iveco 35c17:

Die mannen zijn wel goed geinstrueerd zo zonder helmpie:bey:

 

Klopt.

 

Wij waren de enige die een helm droegen 🤗

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei iveco 35c17:

@shompieIk ben dan verplicht mijn werkzaamheden te staken als de mannen zich niet aan de regels wensen te houden. Werkt dat in jouw geval niet zo?

 

Ik meld het. 

 

Er word zoveel zonder helm gewerkt dan kan ik wel.stoppen 🤣

Link naar opmerking
Deel via andere websites

1 uur geleden zei jean:

2 vrachtwagens     en een BE combi. Daar stond een 20 ft container op.?????????????????????????????????? mag die zoveel gewicht laden????

 

Ik denk het niet 🤗

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

^^Ja, dat mag, mits de bestuurder een rijbewijs BE heeft gehaald voor 01-01-2013, alle rijbwijzen erna mogen maar een max TCM van 7000kilo besturen.

 

Voor die tijd mocht een voertuig cat. B een aanhanger vervoeren van 1.5 maal het TTM van het trekkende voertuig, en mocht bij een kortgekoppelde oplegger:

https://images.app.goo.gl/LLTy75bLHwJQCK7SA

Nog een aanhanger/oplegger gekoppeld worden en dan kwam je al op een TCM van 3500+5250+3500( aanhanger met normale BE koppeling ) op een TCM van 12.500kilo

bij een oplegger die weer 1.5 maal het gewicht mag hebben kwam je dan op 3500+5250+5250= 14.000 kilo.

https://images.app.goo.gl/3H8nF2Rz1cygq7r86

 

Er waren daarvoor ook nog systemen die uitgingen van het technische vermogen van het trekkende voertuig en niet het gewicht wat op het kenteken stond, denk aan teruggekeurde voertuigen. Maar ook met een as met dubbellucht als dolly kon dit ook worden gehaald.

  • Like 2
  • Thanks 1
Link naar opmerking
Deel via andere websites

15 minuten geleden zei Nagamiji:

^^ Leuke foto van Jarno, alsof dit zijn dagelijks werk is. :ok:

 

Hij gaat al van heel jongs af aan mee. Ik heb hem vandaag nog weinig gezien. We staan met 2 kranen op deze bouw. Ik met de 1045 en een collega op de 1130. Die 1130 is veel groter dan de mijne dus ik begrijp hem wel 🤣

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Oefening baart kunst zeggen ze.

 

Ik heb altijd gedacht dat "de" telekraan mijn ding niet zou worden. Een beetje dom uit het raam kijken naar een haak voor je neus met daaraan een klem of pallethaak die bij mij altijd maar bewoog en nooit stil hing zoals het hoort.

 

Maar ik zit nu al een tijdje op deze kraan. 18 jaar oud en met een behoorlijk karakter zeg maar 1 pomp voor het op toppen en het op en af lieren. Leuk als je aan het op toppen bent en je daarna besluit om een beetje af te lieren. Je maakt geheid veel vrienden onder de kraan. Ik heb ze regelmatig weg zien duiken omdat de klem met een rotgang alle kanten op ging behalve de goede. 

 

Maar je word wat brutaler en geeft een keer wat extra gas als je aan het optoppen bent ook durf je de joystick eens wat meer open te zetten. Vandaag moest ik europallets met dakpannen omhoog draaien. Oppakken tussen de poten en dan tussen de 15 en 25 meter wegzetten tegen een schuin dak waar 4 man op staan om de pallet leeg te halen. Een foutje en je krijgt de wind van voren. Maar ook willen ze op tijd naar huis dus als het te langzaam gaat heb je hetzelfde. Ik heb gezegd dat ik mijn best ging doen maar dat ik niet de meest ervaren was....

 

Ik kreeg toch een comiment. Op een paar schoonheidsfoutjes na had ik het aardig onder controle.

 

Ik krijg er dus zowaar aardigheid in 😊

 

Uiteraard was Jarno mee. Niels stond er met de 1130 en dat is veel interessanter dan die oldtimer waar ik mee was. Hij was dus bij die kraan aan het helpen wat hem uiteindelijk nog een.leuke fooi opleverde. De opdrachtgever zelf liep onder de kraan en die kon het wel waarderen. Ik moest op dezelfde bouw als eerste dakpannen draaien en later nog een kap erop draaien waar gister wat elementen voor miste. Het waaide weer behoorlijk dus ik kreeg al een apje van mijn collega of ik aan het vliegeren was. Mijn collega kan met zijn cabine naar een hoogte van 8.40 dus die keek mooi over het dak op mijn werk. 

 

Jarno had weer een leuke dag. Iedereen neemt de tijd om hem wat uit te leggen en dat vind hij geweldig leergierig dat hij is.

 

Op die ingezoomd foto staat Niels (mijn collega) met de computer in de hand Jarno uitleg te geven over de afstand bediening. Die andere foto is mijn pallethaak met op de achtergrond de mast van de 1130.

 

Die andere 2 foto's hoeven geen uitleg 💪

 

 

 

20190425_120927.jpg

20190425_072153.jpg

20190425_155845.jpg

20190425_155830.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

5 uur geleden zei lientje:

Reed je vanmorgen bij Zwaag richting Enkhuizen, of hebben er meerderen bij jullie een kind mee met hun werk?

 

Nee, we hebben 2 stage lopers. Ik stond in Heerhugowaard.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden