[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Geneve.


Jaaprotary63

Recommended Posts

  • Forumlid

In het voorjaar hebben we met de touringcar wekelijks ritten naar Geneve en Grenoble. Dit doen we in opdracht van een reisbureau gespecialiseerd in reizen voor scholieren. VWO 6 leerlingen en dan met name natuurkunde. In Gernoble gaat het dan om het bezoeken van een kernreactor en in Geneve om een bezoek aan het CERN. Deze laatste is vooral bekend van de kerndeeltjesversneller. Hier onderzoeken ze o.a. of er een deeltje is wat massa veroorzaakt het zogeheten Higgs Boson.

Vorige week weer zo'n rit gereden naar Geneve en hier kan ik wel iets over vertellen. Op dinsdagmiddag ben ik met een auto van de zaak, een Vivaro, vertrokken naar een hotel in de buurt van Namur. Vanwege verkeersdrukte met ruim een uur vertraging aangekomen. Had ik toch maar Maastricht-Luik genomen i.p.v. Antwerpen- Brussel ofwel:Had ik maar niet naar mijn collega George geluisterd. Altijd achteraf wijzer.

Na een maaltje friet met beenham en een goede nachrust was het inmiddels woensdag. Hotel ging om 11.u. dicht en dan moest ik dus weg zijn. Bus werd rond 11.30u. verwacht dus collega gebeld die reeds met scholieren vanuit Heerenveen, Amsterdam en Leiden onderweg was." Ga maar naar de parking bij afrit 5 en geef ze maar een half uur om te eten en de benen te strekken". De bus, een 14 meter Van Hool, overgenomen van collega Roelof die weer huiswaarts ging. Rond 12.00u. Vertrokken met een stop ter hoogte van Langres (F). Daar sneeuwde het al hevig en met veel vertraging uiteindelijk de 40 kunnen pakken. Deze was echter 40km. voor Geneve afgesloten vanwege sneeuwval. Vrachtwagens mochten niet door dus er stond al een rij op wat ongeveer de vluchtstrook moest zijn. Dan maar binnendoor. na ong. 1,5 uur heb ik de groep afgeleverd bij de jeugdherberg in Geneve. Geen wanklank gehoord van leerlingen en docenten. Mijn hotel bevond zich op een half uur rijden. 23.45u. kon ik de bus in de buurt van het hotel parkeren. Volgens de planning had ik aan een creditkaartnummer genoeg voor de kaartjesautomaat van het hotel. Receptie was er na 21.00u. niet. Nou, daar moest dus een creditkaart bij dus heb ik maar voorgeschoten. 's Morgens de groep opgehaald en naar een van de vele locaties in omgeving Cern gereden. Daarna diverse locaties bezocht. Ben zelf niet meegeweest naar de lezingen en presentaties dit keer want vorig jaar heb ik het programma 4 keer meegedaan. Heb lekker gelezen, gepuzzeld en Angry Birds gespeeld. 's Avonds pizza gegeten en vrijdag de groep vrijdag 's morgens naar de hoofdlocatie gebracht. Daarna snel het hotel opgezocht want de bus moest 9 u. stilstaan. Tussen de middag een Kyriadhotel in de buurt bezocht en lunch gehad. Even lekker gepit en na een rit van 13 km. waar ik 1,5 uur over deed, file, was ik in het centrum van Geneve om snel even naar de Chinees/ Vietnamees te gaan. daar was ook alweer wat mee maar wat. Oh ja. De buitendeur met metalen buitensponning en korte handgreep. Na weer een blauwe nagel en een zere duim de groep opgehaald. 20.u. Vertrek. Binnendoor, langs de skipistes, richting Dijon. Onderweg nog wat vertraging vanwege een doorhangende electriciteitskabel. Rond 3.45u. op Texaco Capellen, Luxemburg. Mijn collega was de avond ervoor gearriveerd te Arlons en had daar ingecheckt. De bus uit Grenoble arriveerde tegelijkertijd maar die reed met 2 chauffeurs dus geen aflos voor hen. Ik ben, na een tankbeurt, dus van de bus gegaan na een afscheid van alle betrokkenen en woorden van dank. Nog een kleinigheid gekregen ook, altijd leuk. Niet alleen de Vivaro overgenomen maar ook de hotelsleutel. Van 5u. tot 8u. even geslapen. Daarna ontbijt gehad en nog even naar Texaco gereden om de Vivaro af te tanken en sigaretten te halen voor een kennis van me. Halverwege de middag weer in Groningerland.

Volgende week met een collega naar Parijs/ Disney en begin maart weer naar Geneve. Tussendoor wat schoolverkeer en ik rijd sinds kort ook wel eens wat op een Qbuzz. Het is een beetje de winter doorkomen voor het echte werk weer begint.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden