[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Schade


Gast mhkamp

Recommended Posts

  • Reacties 50
  • Created
  • Laatste reactie

Top Posters In This Topic

  • Forumlid
Gewoon,schadeformulier invullen,netjes je verhaal omschrijven,met tekening of foto,s ,en indienen bij je verzekering.

Laat het aan hun over om dit akkefietje op te lossen,voordeel van jouw is dat het niet moedwillig is gebeurd.

Als ik na de foto kijk is dit een camper die toch al op leeftijd is en na aftrek van zijn eigen risico mag die blij zijn als hij een paar tientjes krijgt.

In ieder geval succes.

Schadeformulier invullen en indienen bij de verzekering?ja zeker;bij welke verzekering dan? dan toch wel bij de aansprakelijkheids verzekering van het bedrijf( t.s was aan t werk)

I.i.g.niet bij de voertuigverzekering van T.S.

Zijn voertuig heeft de schade niet veroorzaakt,dat heeft T.S zelf gedaan ,met de hand,en toen was hij geen bestuurder :D:D

Hij had gewoon pech dat die spiegelsteun afbrak,ik zou, denk ik,ook geprobeerd hebben die spiegel te verdraaien.

Overigens stond die camper daar al,en of t nu een oude of een nieuwe is dat maakt niet uit;het eigen risico is voor de veroorzaker van de schade,en nooit voor degene die de schade geleden heeft.

Overigens krijgt de eigenaar t nooit voor elkaar om daar een nieuw voorfront o.i.d in te laten zetten op kosten van de verzekerin,die lopen niet achter

Of hij daar wel of niet mag staan maakt ook niet uit,als hij daar niet mag staan( ik zou niet weten waarom hij daar niet zou mogen staan) kan hij hoogstens een bekeuring krijgen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

De volgende keer gewoon lekker aan de claxon gaan hangen. Dan komt er vanzelf wel iemand buiten en is de persoon in kwestie een beetje boos dan komt er vanzelf Politie. Kan je altijd zeggen dat je her en der aangebeld hebt maar dat er niemand de deur open gedaan had. Gooi het argument Brandweerwagen er tegen aan en dan kan er echt iemand zijn auto gaan verplaatsen.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Net zoiets met achteruitrijden. Is een bijzondere handeling, dus als schade maakt ben je fout. Ook al klapt er een personenauto expres tegen je op. Soms is de wet heel krom.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

....

edit: vraag is dus eigenlijk of het inklappen van de spiegels een apk-eis is. Zit hier een beetje naar te googelen. Is de camper een pkw of lkw?

Je zou kunnen zeggen dat ivm veiligheid de spiegel(steunen) moeten klappen indien ze een voetganger/fietser zouden raken (veiligheids voorziening kwetsbare verkeersdeelnemers)..

Hoe dat opgenoemn is in de voertuigeisen weet ik zo 1,2,3 niet...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
een parkeerplaats is het vak of strook waar je je voertuig mag parkeren ook wel parkeervak genoemd.

alles wat buiten dat vak of strook ligt en wat je gebruikt om bij of in en uit dat vak te komen is de weg!

conclusie de weg op een parkeerterrein is ook een weg, rijd je achteruit en er komt iemand vanuit een parkeervak dan moet hij je ten alle tijden voorrang verlenen ook als je achteruit rijd.

Oef Freddie. Ben voorzichtig met het gebruik van termen als je de betekenis ervan niet goed kent. Sla er de verkeerswetgeving maar eens op na wat deze verstaat onder "weg". Voorrang is ook zo'n begrip dat te pas en te onpas gebruikt wordt. Maar in de verkeerswetgeving kan er alleen voorrang verleend worden tussen BESTUURDERS onderling. Maar er zijn zat situaties waarin je ook een voetganger vóór moet laten gaan. Maar we spreken dan niet van voorrang verlenen.

Even iets n.a.v. het topic; voor het afbreken van die spiegel kun je niet terugvallen op de verzekering van het voertuig, aangezien de schade niet met het voertuig veroorzaakt is. De eigenaar van die camper zal de veroorzaker aansprakelijk moeten stellen, waarna veroorzaker zijn privé aansprakelijkheidsverzekering moet inschakelen en zo nodig zijn rechtsbijstandsverzekeraar.. Die gaan dan aan de slag. Als nu mocht blijken dat die spiegel(steun) in een zodanige staat verkeerde dat bij elke poging de stand te wijzigen hij zou afbreken, dan kan de eigenaar van de camper wel eens vies op zijn neus kijken. Bovendien speelt in deze situatie nog iets anders een rol; het feit dat er door de geparkeerd staande voertuigen onvoldoende vrije ruimte gelaten werd maakte dat de veroorzaker van de schade niet anders kon dan de spiegel weg te klappen. Zou deze zaak via de voertuigverzekering lopen dan speelde dit geen rol. Dat die camper ergens staat waar hij dat op die manier niet mag, speelt dan geen rol, maar nu wèl.

Dit kon nog wel eens een lang verhaal gaan worden. Veel succes in ieder geval.;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

niet een verzekering zal voor dat bedrag een veel duurdere rechtszaak aan gaan spannen!

Dat doet de verzekering ook niet, maar de man van die camper. Die denkt zijn slag te slaan, en eist een aanzienlijk bedrag, wat natuurlijk (en in dit geval terecht) door de veroorzaker niet betaald gaat worden. Die camperman denkt in zijn recht te staan, dus zal zijn recht ook gaan halen.

Zo zou het kunnen gaan. De andere mogelijkheid is dat de eigenaar van de camper eieren voor zijn geld kiest, en het er maar bij laat zitten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
Net zoiets met achteruitrijden. Is een bijzondere handeling, dus als schade maakt ben je fout. Ook al klapt er een personenauto expres tegen je op. Soms is de wet heel krom.

Niet altijd.

Als jij met een bijzondere manouvre bezig bent en hij komt eraan en je raakt hem is hij fout. Hij heeft je niet de ruimte gegeven die je nodig was.

Zelf meegemaakt tijdje geleden. Die man was fout en zijn bus van 2 dagen oud stuk.

Uiteindelijk leverde het ons geld op :D de bus was van het merk waar de Daf garage dealer van is en wij zitten in de zelfde groep. (freddie weet het nu wel)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Wettelijk gezien mag deze camper hier natuurlijk parkeren, daar is geen speld tussen te krijgen! Wanneer je in algemene zin andermans eigendommen vernielt (en hier natuurlijk niet opzettelijk, laat dat duidelijk zijn!) zou je idd voor de gemaakte schade moeten betalen.

Dat deze meneer geen genoegen neemt met ``ff gauw een paar parkers erin jensen``, ik moet je zeggen, dat zou ik ook niet doen!

Wanneer jij weigert om te betalen en deze meneer zou hier geen genoegen mee nemen kan een rechtszaak het gevolg zijn, en de rechter zal je dan zeker tot betaling veroordelen! Wat wel zou kunnen is dat bij een onredelijk hoog schadebedrag de rechter de desolate toestand van de camper(onderdelen) mee laat wegen in het te vergoeden bedrag!

Het hierboven al genoemde claimen bij je WA (wettelijke aansprakelijkheid)s verzekering lijkt mij de beste optie, zij zullen de schade vrijwel zeker vergoeden, voor dit soort zaken hebben we nou juist dit type verzekering!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
limboman het gebeurde toen hij aan het werk was, klein verschil grote gevolgen!

hij deed het dus wel als persoon, maar als je tijdens je werk schade veroorzaakt aan goederen van derden moet je de WA van je werkgever aanspreken.

Klopt.

Iedere werkgever/bedrijf heeft - als het goed is - bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Dat is een verzekering die evenementen afdekt in het kader van de uitvoering van "het normale bedrijf". Hieronder vallen evenementen die bijvoorbeeld niet direct onder de WA-polis van het voertuig vallen.

Dat is hier eigenlijk het geval. De schade is niet veroorzaakt met het voertuig. Maar is wel veroorzaakt door een werknemer van het bedrijf in de uitoefening van zijn functie. Dat valt dan onder de bedrijfsaansprakelijkheid.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 3 weeks later...

Karel ?

Veelal hoor ik dat de werkgever dan alsnog via het loon ( inhouden ervan ) alsnog de schade wil verhalen op de werknemer.

Vaak onaangekondigd, dus de centjes al ingehouden en dan maar proberen ze terug te krijgen...

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden