[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

‘Asscher moet niet klagen, maar controleren’


mark

Recommended Posts

  • Forumlid

De problemen met Oost-Europese arbeidsmigranten komen niet door EU-regelgeving, maar door een gebrekkige toepassing en handhaving ervan de Nederlandse overheid. Dat zegt professor Kees Groenendijk dinsdag in het Nederlands Dagblad in reactie van de oproep van minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken aan de EU om de regelgeving rond de arbeidsmigratie aan te pakken.

Asscher en de Britse publicist David Goodhart publiceerden zaterdag een brief in de Volkskrant. “Onze zwakste burgers leggen het op de arbeidsmarkt af tegen bekwamere mensen van elders”, waarschuwen ze. Volgens Asscher en Goodhart heeft het vrije verkeer van werknemers binnen de EU een ”ontregelend effect gehad op een deel van de armere en minder hoogopgeleide burgers in de rijkere EU-landen.” De uitdaging is volgens het duo om te voorkomen dat kwetsbare groepen in de samenleving werkloos worden, zonder andere EU-burgers te discrimineren.

Groenendijk, voormalig hoogleraar rechtssociologie en zeer bekend met het Europese arbeidsrecht, snapt weinig van Asschers oproep. “Ik stoor me alleen al aan het onhistorische karakter ervan: de suggestie wordt gewekt dat het vrije verkeer van mensen binnen de EU net is begonnen, maar dat is al veertig jaar gaande. Overigens vreesde de Nederlandse regering begin jaren zeventig een toestroom van Italianen.” Volgens Groenendijk is verdringing van Nederlandse werknemers door Oost-Europeanen vooral een probleem bij vrachtwagenchauffeurs, buiten die sector zegt Groenendijk ‘geen cijfers’ te kennen. “Polen die hierheen komen, kunnen dat alleen omdat hier werk blijft liggen. We hebben die buitenlandse werkkrachten gewoon nodig.” Groenendijk zegt ook dat het werkelijke probleem zit in onderbetaling en schijnconstructies waarmee werkgevers Oost-Europese werknemers uitbuiten. Asscher doet er verkeerd aan naar de EU te wijzen. “Het probleem is namelijk niet de EU-regelgeving, maar de toepassing en de handhaving ervan door onze eigen overheid. De FNV heeft bij de rechter gelijk loon afgedwongen voor achthonderd Polen die in de Eemshaven een kolencentrale bouwen. Laat Asscher zorgen dat dit soort vakbondsacties overbodig wordt in plaats van verantwoordelijkheden afwentelen op Brussel.”

Bron: Nederlands Dagblad + TTM.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
je denkt toch niet dat een regering met de vvd er in hun vriendjes de vrije jongens en ondernemers gaat aanpakken?

feit is wel dat er door een gebrek aan controle en controleurs miljarden weglekken uit de Nederlandse schatkist.

maar het is nu eenmaal eenvoudiger om alles kapot te bezuinigen in plaats van je fouten toe te geven en te herstellen!

Hoho freddie, jammer maar je zit ernaast, het is de PvdA die heeft ingestemd om dat zootje ongeregeld hier naar Nederland te halen.

Het is iedere keer wanneer de PvdA in de regering zit zoiets van, Wilma open de poort, jullie zijn welkom.

Ben geen VVD stemmer en ook geen PvdA er, maar nogmaals freddie, het is jouw partij die de deur heeft geopend.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

De grootste bedijven hebben hier schuld aan, de politiek loopt er maar een beetje bij en kijkt ernaar. Deze bedrijven zijn gewoon natie`s aanzich en maken hun eigen regels en wetten, zij regeren Europa en Nederland dmv lobby en ja politici

kunnen nu eenmaal goed lobbyen en dus worden ze aangetrokken door deze bedrijven. Het gaat er niet om wat je kan, maar wie je kent in die kringen !!

Hoor Asscher nog zeggen gisteren op tv we gaan de problemen in kaart brengen en dan handhaven.

- De problemen kennen ze allang, maar doen net of ze die niet kennen en gaan ze dan onderzoeken, ja zou hou je vrienden ook aan het werk !

- Handhaven, bijna de gehele contolle organen van de overheid zijn op sterfen na doodt

.

Dus er gebeurt helemaal niets en de Bulgaren en Roemenen komen hier nog meer de arbeidsmarkt verzieken en de Nederlands beroeps bevolking zit straks op een houdt te bijten in de bijstand, want ja er is nog wel werk te krijgen als je wilt vogens de geachte hoge heren. Eigen verantwoordelijkeheid roepen ze dan in Den Haag in koor :stom:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

. “Polen die hierheen komen, kunnen dat alleen omdat hier werk blijft liggen. We hebben die buitenlandse werkkrachten gewoon nodig.” Groenendijk zegt ook dat het werkelijke probleem zit in onderbetaling en schijnconstructies waarmee werkgevers Oost-Europese werknemers uitbuiten. . “ De FNV heeft bij de rechter gelijk loon afgedwongen voor achthonderd Polen die in de Eemshaven een kolencentrale bouwen. Laat Asscher zorgen dat dit soort vakbondsacties overbodig wordt in plaats van verantwoordelijkheden afwentelen op Brussel.”

Bron: Nederlands Dagblad + TTM.nl

Werk blijft liggen,laat me niet lachen,als dat zo was dan gingen er niet zoveel de fles op.

We hebben ze nodig,ook weer zo een uitspraak van wat moet je er mee,we hebben in nederland genoeg bekwame mensen zitten die een stuur kunnen vasthouden daar hebben we die buitenlanders echt niet voor nodig.

Het fnv strijd voor gelijk loon voor 800 polen,moeten die niet strijden voor de polen eruit en 800 nederlanderds erin,:nee:

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Er blijft misschien best wel werk liggen hoor.

Als je het tenminste over werk in een slachthuis of bij een aspergeboer spreekt.

In het wegvervoer blijft er inderdaad geen werk leggen, daar heb je gelijk in.

Over het wegvervoer en verdringing wordt er overigens weer bar weinig gemeld.

Dat geeft weer aan hoe onbelangrijk en complex men dat vind.

En dat terwijl er naar schatting al 30000 Nederlandse chauffeursbanen verdwenen zijn naar het oosten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden