[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Oost Europese chauffeurs ip Nederlandse auto's.


zun

Recommended Posts

  • Forumlid

 Ik had het juist niet over dat transportbedrijven het in hun zak stoppen, maar ergens wordt heel goed  verdient over jou, mij en vele andere hun rug. De winst wordt alleen verkeerd verdeeld en het deel wat jij meer wil betalen voor een eerlijkere maatschappij (betere prijs voor het transport bv)_is nu al heel ruim afgeroomd door de grote concerns en hebben dat in hun zak gestoken. Dat de tarieven in het transport om te huilen zijn, daar hebben de vervoerders het zelf ook naar gemaakt, aan mee gewerkt.

 

Voor deze grote concerns is vraag en aanbod helemaal niet aan de orde, die dicteren namelijk gewoon wat ze gaan betalen en wil je niet leveren voor die prijs gaan ze naar een ander. Voorbeeld waar Albert Heijen wel bakzijl haalde was Coca Cola, maar dat is zelf ook een marktleider. Als kleine producent heb je gewoon niets te vertellen en blijf je dan gewoon zitten met je product en andere supermarkten gaan ook voor bodemprijzen. In Nederland heb je in supermarktland ook maar drie of vier afnemers A.H., Superunie, Jumbo en Dirk en in het buitenland is het precies het zelfde.

 

 

Grote Concerns bepalen de markt en zetten de markt naar hun hand. En dit is veel gevaarlijker/verontrustender bepalen en beslissen steeds meer de politieke agenda. Grote voorbeeld de EU, steeds duikt hier weer de vraag op waarom doet de politiek niets aan de verdringing op de arbeidsmarkt door goedkopere Oost Europeanen. Antwoord is simpel grote concerns hebben baat bij goedkope arbeids krachten en een grotere afzetmarkt, langzaam ging het beter en beter met Polen,Tjechienen, Slowakijen en Hongarijen. De afzetmarkt werdt vergroot, maar wacht die landen zit binnen 10 tot 15 jaar ook wel aardig op ons welvaarts niveau, dus worden die ook te duur en zie hier de Bulgaar, Roemeen en bewoners van de Balkan precies op tijd.

 

Zag die Guy Verhofstad eens geil kijken toen die de menigte op het Onafhankelijkheidsplein In Kiev toesprak en dacht: weer 44 miljoen potentiele consumenten en vooral heel, heel veel goedkope arbeidskrachten.

bewerkt door RubbereRobbie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Klopt ook dat de transsportbedrijven het er zelf naar gemaakt hebben, eerst vlagde er een aantal uit waardoor ze goedkoper konden werken, toen gingen de prijzen omlaag, de andere bedrijven gingen mee, zelfs onder de kostprijs werken, want men moest meer wagens op de weg dan een ander, en nu ze dan langzaam omvallen schreeuwen ze moord en brand, en wie mag het gelag betalen, jawel de werknemers en die laten het gedwee gebeuren, men klaagt wat op een forum, maar iets doen tegen de dumping is een ander verhaal.

 

En dicteren wat men gaat betalen, laat allemaal de wagen dan staan, kost eventjes wat maar dan gaat het heus wel omhoog, wat denk je als ze de fabrieken moeten stilleggen omdat de producten de deuren uit worden geperst, men heeft tegenwoordig ook geen magazijn meer, dat is ook uitbesteed, maarja, weer hetzelfde verhaal, men durft het niet.

 

En ja coca cola, en in het verleden procter en gamble en Heineken en de grolsch krijgen de AH wel op knieën, maar dat kan een Simon Loos en Peter Appel ook wel, zet de boel maar stil, maar dan wel met zijn allen, en niet die paar die wel durven.

Even een soort wapenstilstand in het transsport maar dat durft men niet, men gaat liever naar de knoppen dan dat.

 

En waarom iets doen tegen de verdringing, dat deed men in de jaren 70 al niet, en in 1800 ook niet, komt vanzelf weer goed, kan even duren maar waarom zo vastgeroest zitten, men moet al eeuwen met de tijd mee, dus waarom nu niet dan.

De koetsier is zijn werk ook kwijt, op een paar na die met een goud koetsje de koning rondrijden 1 dag in het jaar en die paar die nog een bruiloft stelletje rondrijden, zo hier en daar.

 

En wat is het bestaansrecht van die grote bedrijven, juist jij en ik, en zolang wij het kopen blijven zij groot, voordeel van groot is dat het goedkoper kan, waren we jaren terug en nu ook nog alleen maar blij mee, nu het tegen ons gaat werken schreeuwen we moord en brand, maar ondertussen hebben we bijna allemaal twee auto's een grote smart tv waarmee we ook kunnen internetten, iedereen in huis een smartphones, want ja zonder kunnen we niet meer, en willen we om het weekend uit eten of naar de biosscoop/cafe of wat dan ook en twee keer per jaar op vakantie, en dat gaat een tijdje goed en dan klapt het ergens en voelen we ons in ons bestaan aangetast terwijl we er zelf aan meewerken.

 

De prive schulden in dit land zijn hoger dan ooit voordat de crisis begon, niet de hypotheken meegerekend, maar de doorlopende kredieten en bestemmingskredieten, je kan toch niet altijd maar in het rood leven.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Verklaar dan eens waarom Lucas groeit en de prijzen bijstelt ieder jaar? Omhoog dus....

Ikzelf ga voor kwaliteit, en denk de meeste mensen, anders rijd iedereen in een lada rond, of wat dan ook de goedkoopste auto is. En wie koopt er altijd het goedkoopste brood in de winkel? Je koopt toch wat je lekker vind.

 

Het zijn de ondernemers zelf, die kunnen enkel maar naar beneden gaan met hun prijs, gewoon geen lef.

 

Dit is geen reactie op Doornekamp, die plaatste het vrijwel dezelfde tijd.

bewerkt door corydon
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Nou ik heb geen 2 auto`s en geen grote flatscreen (tv`s worden steeds beter, programma`s steeds slechter)

Je zou je eens moeten afvragen wat de werkelijke kostprijs is van al die apparaten die je daar opnoemt en voor hoeveel ze worden verkocht.

Producten worden voor zeer weinig gemaakt en in zo`n grote aantallen dat de kostprijs inclusief transport misschien maar 25 % van de aankoopprijs is. Dus wat nou goedkoop ? Jij, ik en anderen worden gewoon genaaid.

 

Het verschil tussen Appel, Loos en producenten zoals Coca Cola en Heineken is dat als hun producten niet meer verkrijgbaar is gaan klanten het gewoon ergens ander halen. Dit betekend winstderving voor AH. Klanten interesseert het geen reet of jantje, pietje of klaasje nou met zijn wagen producten komt lossen. Dus als de lozen en Appels van deze wereld het bijltje er bij neer gooien verschijnt gewoon de volgende die wel gaat rijden voor die prijs. Heb nog nooit gehoord dat mensen AH meden omdat er een wagen van Zandbergen stond te lossen. :p

 

Kon Loos groot worden dankzij of ondanks AH ?

 

 

Wat de schulden last heb je helemaal gelijk dat is echt rupsje nooit genoeg, dertigers met 60 of 70 duizend euro schuld beetje dom :stom:

bewerkt door RubbereRobbie
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Je kunt ook een auto kopen voor 3000 euro natuurlijk. Die staat net zolang stil voor een rood licht.

En nou gebruik je je huis als geld automaat, zo is het heele gezeik begonnen.....

 

Je staat dan 175.000 in het rood, plus rente, dus zeg maar een half miljoen tegen de tijd dat je het hebt betaald. 

Leef simpel mensen, je word echt geen beter of slechter mens met een dure auto. ;)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • Forumlid

Je kunt ook een auto kopen voor 3000 euro natuurlijk. Die staat net zolang stil voor een rood licht.

En nou gebruik je je huis als geld automaat, zo is het heele gezeik begonnen.....

 

Je staat dan 175.000 in het rood, plus rente, dus zeg maar een half miljoen tegen de tijd dat je het hebt betaald. 

Leef simpel mensen, je word echt geen beter of slechter mens met een dure auto. ;)

 

 

je kunt t ook anders zien Ibo:

 

Wonen moet je toch, en als je een redelijke hypotheek hebt kost je dat enige honderden euro's per maand aan rente+ een eventuele  aflossing.

Maar als je dat heel je leven doet word je ooit eens eigenaar van je kasteel. :D

 

Je kunt ook huren;dat kost je minstens net zo veel,maar je word van zijn lang van z'n leven geen eigenaar van je pandje.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden