Spring naar bijdragen
Teddybeer

45 uur in de cabine of hotel?

Waar moet je 45 uur rustperiode doorbrengen?  

64 stemmen

 1. 1. Je 45 uur rust moet je door te brengen:

  • In de vrachtwagen
  • In een hotel/pension
  • Thuis
  • In een ranzigen portocabin, samen met nog 30 anderen
  • Waar, wanneer en met wie ik zelf wil


Recommended Posts

Ik heb expres niet voor de vrachtwagen gekozen.

 

Ik ben hem het liefst thuis, maar omdat het werk wat ik graag doe het met zich meebrengt dat ik ook weekenden onderweg ben kies ik voor de laatste optie. Er word al zoveel voor ons geregeld dat je zelf straks niets meer te kiezen heb.

 

Ze willen als je werkt alles al voor je regelen. Gaan ze mij nu ook al beperken en vertellen wat ik moet doen als ik niet met mijn werk bezig ben?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Thuis ingevuld, maar ja als ik toch onderweg ben dan het liefst met wat ruimte in het hotel, en dat mag best een F1 zijn, daar zitten de bouvakkers ook de hele week in en die gaan er niet dood aan  :p

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

als ik dan toch moet kiezen 

tussen een smerige hotelkamer 

waar na twee tot drie weken alles uitgesloopt 

blijkt te zijn door onze collega,s

of de cabine waar ik alles in heb (behalve wc en douche)

kies ik toch gewoon voor de cabine 

me eigen dekbedje daar lig ik toch het beste onder 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

jij wel

 

Ger, ik heb jou al eens vaker zo'n opmerking zien maken.

 

Wat je er eigenlijk mee zegt is dat chauffeurs niet zo slim en mondig zijn (aan de grote tafel hoor ik altijd anders) en dat ze zelf geen keuzes kunnen maken en dat alles voor hun geregeld moet worden.

 

Volgens mij zou jij graag willen dat we in een communistisch land woonde, dan hoef je zelf niet meer na te denken....

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Thuis ingevuld, maar ja als ik toch onderweg ben dan het liefst met wat ruimte in het hotel, en dat mag best een F1 zijn, daar zitten de bouvakkers ook de hele week in en die gaan er niet dood aan :p

Geloof mij ger,de meeste bouwvakkers vinden het ook geen pretje om in zo n afgeleefd hotel te overnachten

Verstuurd van mijn GT-S5690 met Tapatalk

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast routier

Een communistisch land is natuurlijk ruk.

Kijk bijvoorbeeld maar naar Wit Rusland of Noord Korea.

Maar wat is er mis met een socialistische heilstaat?

Veel mensen in de DDR hadden het vroeger beter als tegenwoordig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Scania-1001, op 19 Apr 2014 - 10:11 AM, zei:

jij wel

Ger klopt helemaal. Wat ik niet begrijp dat er voor alles een regeltje moet zijn, en dan zeker op het gebied transport. Mensen trekken er ieder weekend op uit met een tentje en een slaapzak, onder motto terug naar de natuur, maar ik mag niet in mijn luxe cabine slapen ? Heel erg vreemd. Waarom moeten bonden regelneven etc alles regelen voor ons ? Omdat wij stom zijn ? Waarschijnlijk wel dus, net zo als Ron zegt als ik bij de grote tafel zit hoor ik heel wat anders.

 

Ger ik kan slapen in mijn truck liggend, ik hoef niet staand te slapen, en heb alles bij mij wat ik nodig heb. Voor mij is het totaal geen afzien, ik zou juist afzien als ik verplicht in een F1 hotel moet. Dat is ieder zijn keus, maar ik vind het altijd grappig dat mensen die nauwelijks overnachten in hun truck het hard schreeuwen en opkomen voor de chauffeurs die wel meerdere dagen/weken in hun truck overnachten.

 

Ger laat mij en die andere het lekker zelf bepalen als wij in de wagen willen slapen of niet.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik zeg het nog een keer en dan hou ik daar mee op  ;)

Ik slaap de hele week in mijn auto, ben vele weekenden weggeweest dus ik weet ook waar ik over praat. Dat even voor de duidelijkheid.

 

Jij en ik, misschien Ron ook  :rolleyes:  wij komen wel voor ons zelf op, maar er zijn genoeg mensen die dat niet kunnen, niet durven of niet doen, en denk dan niet alleen aan Nederland. Denk nu eens niet zo kortzichtig, ook jij ziet ze staan elk weekend weer, werkgevers buiten die mensen uit, als zij (die werkgevers) hadden voor gezorgd en die mensen eens een overnachting gunde met wat privacy en een beetje luxe dan was deze discussie er nu niet geweest.

 

Ja ik weet het ze kunnen ook naar huis gaan en ander werk zoeken, maar dat doen ze niet dus grijpt de wetgever in en zorgt dat er wat menselijkheid komt onderweg, dat dit is aangezwengeld door eigen collega's die hun boterham zien verdwijnen vergeten we voor het gemak, overigens de meeste van hun zitten >>hier<<

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast Valkje

Ger,

 

Zoals we werkgevers anno 2014 kennen, moet het altijd zo goedkoop mogelijk.

Dus de verhouding tussen de kosten die een werkgever maakt om jouw je weekendvergoeding te betalen, tegenover de kosten van een Hotel/ Motel zouden dan gelijk moeten liggen, of zit ik hier mis ?

En nu vergelijk ons eens niet met die arme uitgebuite buitenlanders die totaal niet weten wat mensenrechten inhoud, die kiezen daar zelf voor, want daar maken de Nederlandse bonden zich wel druk over, door dezelfde Nederlandse werkgevers die deze mensen volgens jouw uitbuit, dus ook jouw eigen firma, die er een grote voorloper in was, word deze regelgeving dus ook toegepast op ons Nederlandse chauffeurs.

Maar stel: De firma Vos duwt jouw in een aftands hotel, zo goedkoop mogelijk, waar het eten wegloopt vanaf jouw bord, een douche zo goor als het maar kan zijn, omdat een sterrenhotel waar de service en hygiëne top is te duur is, stel ik me de vraag, waar de werkgever dan voor kiest.

 

Word dat dan de volgende discussie ?

 

Geen probleem met een hotel, maar dan wel met een mini-bar en ontbijt op bed ??

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ger ik begrijp je, maar dat er mensen zijn die niet voor hun zelf kunnen opkomen, en dus een organisatie of iets anders nodig hebben vind ik geen enkel probleem. Als men voor de belangen van deze mensen opkomen goede zaak, maar omdat er mensen zijn die liever in een hotel liggen in plaats van hun wagen, dan word ik dus ook maar gedwongen hier aan mee te doen.

 

Ik wil de vrijheid om het zelf te bepalen dat is alles wat ik aangeef, en ik wil niet gedwongen worden omdat een groep niet in zijn wagen wil liggen. Ik begrijp best dat je als Oostblokker 3 maanden in je wagen moet leven dat je er wel eens schijtziek van word, en dat die mensen geholpen worden om ook eens buiten de cabine te leven oke, maar de meeste die ik spreek van dit soort mannen willen niet in een hotel, omdat ze bang zijn dat het dit hun toch geld gaat kosten op de een of andere manier.

 

Neem nou alle Polen Hotels, rij er eens een weekend langs zitten ze allemaal buiten een peuk te roken, zich totaal te vervelen, weten van gekkenheid niet wat ze moeten doen, dat is ook triest al zijn ze dan vrij, ze zijn weg van huis, weg van familie etc, met alle respect ik zou dan liever werken als ik toch niet thuis kom, en tussen mijn eigen spullen zitten inplaats van 50 andere polen die staan te schreeuwen.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Iedereen lult hier over het feit dat men in een hotel zou moeten verblijven als men de 45 niet thuis doorbrengt,maar dat staat toch nergens???

 

Bij ons in de wijk staat vaak een Pool,die verblijft dan bij familie, die hier wonen,

Zou die vent dan in de problemen komen omdat ie niet kan bewijzen dat ie niet in zijn cabine verbleef?

 

Het is een papieren tijger,en wij hoeven niet te bewijzen wat we wel of niet gedaan hebben,dat is aan de controlerende agenten.

Net als met de vakantie brief,je kunt eventueel verklaren dat je bij vrienden verbleef,als dat niet zo is ,moeten hun dat kunnen bewijzen.

En wat is nu"in de cabine verblijven"? er alleen in slapen en in t restaurant eten? of slapen en eten in t hotel en smiddags de cabine poetsen?of moet je er ook n bepaalde afstand vanaf blijven?

 

IK blijf t een onzinregel vinden die helemaal nergens op slaat,en zo snel mogelijk van tafel moet,wij,west europese chauffeurs krijgen er i.i.g geen kilo meer vracht mee terug.

 

Dat onze Oostblokse medemens langs de A 15 gaat staan is wel hun keuze,ze kunnen ook ergens gaan staan waar een restaurant bij is waar ze als klant kunnen parkeren.

Als deze Oost Europeanen in routiers of truckstops evenveel uitgeven als een west europese chauffeur hpouden ze toch nog dubbel zo vee;l over dan dat ze thuis kunnen verdienen

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

 ik vind de poll bovenaan dit topic niet kloppen:

 

het mooiste is dat je 45 uur thuis doorbrengt,maar soms kan dat niet,dat brengt je werk mee.

Dat werk doe je of je doet dat niet en zoekt een andere baan,die verantwoordelijkheid heb je zelf en je kiest daar zelf voor.ér hieft geen wet te zijn die je daartegen"beschermt"

 

Daarom had de poll koeten zij:

 

Als je je 45 uur niet thuis door kunt brengen,waar dan wel???

 

IK ga dus kiezen voor: in de cabine. :ja:

 

P,S. toch nog gekozen voor:waar en met wie ik zelf wil,daar kan ik alle kanten mee op. :D  :D

bewerkt door europeaan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast henk driehoek

Wat een geneuzel zeg. 3 weken constant werken (geen rustdagen tussendoor) en dan VERPLICHT een week rust. Probleem opgelost. Wees eerlijk, die weekend rij verboden zijn toch allang niet meer van deze tijd????

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

In de vrachtwagen

 

iets wat ik vele jaren achtereen heb gedaan en zonder enige moeite en zonder dat ik ooit iets te kort kwam;

maar dan stond de wagen wel bij een degelijk autohof, truckstop of iets dergelijks en hoe je het maar wilt noemen

en waar ik gewoon goed kon douchen en goed kon eten en waar het veilig en zorgeloos en goed vertoeven was  (waar ook genoeg geld voor was)

 

In een hotel/pension

 

heb ik diverse keren meegemaakt

oorzaak was meestal een calamiteit of ziekte en dat soort narigheid maar was altijd heel goed en doordacht geregeld waardoor er goed mee te leven viel

 

Thuis

 

dat zou wezen hoe het eigenlijk zou moeten, zeker als je kind(eren) hebt!!

 

In een ranzig porta-cabin, samen met nog 30 anderen

 

ik kan me niet voorstellen dat daar iemand op zit te wachten!

of het nou NL, B, D, F, UK, E of RO, BIH, CZ, LV, LT, EST, UA chauffeurs zijn want het is en blijft wel zo; het zijn gewoon mensen zoals jij en ik alleen zijn sommige landen eigenlijk zwaar klote om vandaan te komen

en ook werkgevers in de transport willen dit niet echt uit eigen wil maar de verladers die het gelach niet willen maar helaas moeten betalen vinden dat we dé uitkomst want lekker goedkoop!!

 

Waar, wanneer en met wie ik dat zelf wil

 

in mijn "gouden" jaren bij Moeijes Zwaag en bij Jan de Rooij Son & Breugel kon ik dat redelijk naar mijn hand zetten!

niet altijd even goudeerlijk en soms was beetje geluk en hulp nodig maar over het algemeen was ik meer dan zeer tevreden!

wat daarbij heeft geholpen is dat ik vrijgezel was en ben en dat ik weinig met mijn familie "op" heb! (is een heel lang en vervelend privé-verhaal die ik iedereen zal besparen)

 

daarom heb ik voor het laatste gekozen maar eigenlijk zou dat verplicht thuis moeten zijn omdat dát met de huidige technieken redelijk goed controleerbaar is mits ze EINDELIJK die toepassen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

ik vraag me af wat er mis mee is om een weekend thuis te zijn!

is twee weken van huis niet lang genoeg?

vergaat de wereld als je korter dan 2 weken van huis bent?

het is toch in deze tijd niet meer normaal dat je langer dan 2 weken van huis bent!

zeker er is een tijd van werken maar er moet ook tijd zijn om even te rusten in je eigen huis bij je eigen vrouwtje en kinderen.

 

waar is de opmerking gebleven  die je vroeger overal hoorde dat men het verdomde om weekends te werken, oh ja het is crisis en dan moet je alles maar slikken.

nee hoor ik vind het prima om de 45 uur lekker thuis door te brengen want ook in een hotel is het nog steeds een feit dat je niet thuis bent.

24 uur stilstaan dat gaat nog wel, maar 2 dagen op dezelfde plek voor een lullige onkostenvergoeding, nee dankjewel geef mijn portie maar aan fikkie.

want eigenlijk is het ronduit belachelijk dat je een hele dag in den vreemde bent zogenaamd 24 uur rust moeten maken en daarvoor een schamele 45 euro okv krijgt.

lekker hoor ergens bij een autohof staan, je kunt douchen schijten en vreten, die 45 euro zijn dan ook op en dan heb je dus feitelijk een hele dag voor jan lul gewerkt, ja ik noem dat werken of denk je dat ik voor mijn plezier bij dat autohof sta!

ik ben liever thuis op dat soort dagen, dan kan ik echt zelf over mijn tijd beschikken en doen wat ik wil, en niet babysitter spelen op die klotenvrachtwagen, want dat is wat je in feite doet.

stel je voor zeg dat jij even gaat wandelen en 2 uur later terugkomt en je achterdeur staat open en er is lading gejat, nou ik weet nu al wat je werkgever gaat zeggen als hij hoort dat jij aan de wandel was.

 

nee als het nu echte werkweekenden waren dan word het een ander verhaal dan verdien je ook nog een paar centen, maar zoals het nu gaat 45 uur uit je neus vreten voor 2x okv.

ik ben onderweg om geld te verdienen niet om de toerist uit te hangen!

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

 

 

En nu vergelijk ons eens niet met die arme uitgebuite buitenlanders die totaal niet weten wat mensenrechten inhoud, die kiezen daar zelf voor, want daar maken de Nederlandse bonden zich wel druk over

 

En weer krijgen de bonden de schuld, nogmaals deze regel komt echt niet van de bonden en ze hebben ook niet de naleving daarvan geëist, het komt echt van je eigen collega's die hebben geschreeuwd dat ze naleving willen. Nee niet de Poolse collega's nee die uit België Nederland en uit Frankrijk, ook uit Denemarken waren er een paar bij, dank hun.

 

Ja de vakbonden zijn wel van mening dat een weekend overstaan menswaardig moet zijn en zet zich daar ook voor in,

Meestal hebben ze het over huisvesting van agrarische medewerkers en ingehuurd personeel op de bouw wat in hokken moet slapen, enkele grote gevallen zijn neem ik aan ook wel bekent bij de meesten hier, denk aan Someren en Maastricht.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Lekker hoor,je hut schoonmaken ,later op de dag de kroeg in met een collega of alleen..Boek lezen of film kijken.. Probeer dat thuis maar eens..  Kom echt tot rust.. :ja:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Geloof mij ger,de meeste bouwvakkers vinden het ook geen pretje om in zo n afgeleefd hotel te overnachten

Verstuurd van mijn GT-S5690 met Tapatalk

 

Uitzonderingen daargelaten maar ik weet dat er bouwvakkers ( ja Polen) overnachten in een zeer gerenommeerd hotel in Groningen die werken in de Eemshaven

Dat ze dan vlak voordat ze aan het werk moeten de fruitschaal leegkiepen in een zakje omdat ze net de stad uit komen rollen met een stuk in de kraag is een ander verhaal   ;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Wat een geneuzel zeg. 3 weken constant werken (geen rustdagen tussendoor) en dan VERPLICHT een week rust. Probleem opgelost. Wees eerlijk, die weekend rij verboden zijn toch allang niet meer van deze tijd????

nou dan denk ik dat er weer een nieuw probleem ontstaat ivm je eigen vaste auto, die dan minimaal een week door een andere stuurvasthouder gebruikt word, en is die er dan ook zo zuinig en netjes mee,(misschien krijg je dan een invaller erop  met witte sokken die grote sigaren rookt)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast rik bos

wij vechten nu over deze maatregel.

de een wil het zelf wel regelen de ander via een organisatie.

nu is de naam bond al gevallen maar deze geeft niet thuis.

ik bedoel geeft geen reactie

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...

×
×
 • Nieuwe aanmaken...