[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

MH 017, Geen woorden voor...............


andremast

Recommended Posts

  • Forumlid

Op tv de rouwstoet gevolgd met een brok in mijn keel.Indrukwekkend om te zien.Niet alleen de rouwstoet op zich maar ook de duizenden mensen langs de route.En mocht ik de komende dagen voor zo'n rouwstoet aan de kant moeten doe ik dat met alle liefde.

 

Ik heb diep respect voor Timmermans.Gisteren zijn betoog aangehoord voor de VN en je hoorde duidelijk een brok in zijn keel en je zag hem ook een paar keer slikken.En dan de omhelzing die hij een vrouw gaf in Eindhoven.............nogmaals respect.

 

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Administrators

Vanmiddag snel even de laatste twee afhalers gedaan in Deventer, en net voor vier uur aan de kant. Dat is het minste wat je kunt doen...

 

Het hele gebeuren vanaf iets voor vier op de radio gevolgd, en het pakt me dan toch wel aan. De slachtoffers zelf hebben volgens een van de vele experts weinig geleden, de nabestaanden zullen des te meer leed te verwerken krijgen. Mensen die hun (klein)kinderen wegbrengen voor de vakantie, hele gezinnen weg en ga zo maar door. 

Al dan niet bewust zijn hier onschuldige levens genomen door een stel extremisten. De grootste bedreiging van deze wereld volgens mij: extremisme. Vanuit welke basis dan ook.

Op deze manier word je weer even op je plek gezet, en vervallen de dagelijkse strubbelingen tot onbenullig gezever.

 

Aan alle nabestaanden veel sterkte gewenst de komende zware tijd, dat deze ramp uiteindelijk een plek mag krijgen en dat het recht mag zegevieren.

Maarten

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Volkomen onnodige en trieste gebeurtenis.

Was dit echter een toestel van Togo Airways geweest onderweg van Swaziland naar Guinee met aan boord Eritreeërs dan had zo'n beetje iedereen hier en in de rest van Nederland z'n schouders opgehaald en het volgende biertje open getrokken.

Als het dichtbij is raakt het de mensen altijd meer .
Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Als het dichtbij is raakt het de mensen altijd meer .

 

Dus die 194 slachtoffers hebben familie of vriendschapsbanden met zowat alle andere landgenoten?

 

Nogmaals, erg triest dat dit heeft moeten gebeuren maar de collectieve op het hysterische af zijnde toestanden vind ik zwaar overdreven. Het lijkt wel een evenement waar je op één of andere manier betrokken bij moet zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Het is op 2 manieren dichtbij:

 

1,omdat er veel Nederlandse slachtoffers te betreuren zijn.

2,omdat de ramp relatief dichtbij Nederland plaats vind. (we zien hier ook regelmatig Oekraïense vrachtauto's rondrijden)

 

Bij het EK 2012 waren Charkov en Donetsk nog 2 van de speelsteden.

Nu is het oorlog rond Donetsk, dat had niemand kunnen bedenken.

 

Een vliegtuigongeluk kan altijd gebeuren, maar zodra er een verkeersvliegtuig uit de lucht geschoten wordt, is het begrijpelijk nu eenmaal groot nieuws.

Dat zou ook zo zijn als dat in een Afrikaans land zou zijn gebeurd.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ergens begrijp ik EJD ook wel.

Is het daadwerkelijk omdat mensen zo meeleven dat ze naast de weg gaan staan, op viaducten, bloemen neerleggen....?

Is het ramptoerisme ?

 

Ikzelf kwam terug en heb mijn vrachtwagen boven op de afrit van Beesd geparkeerd en ben ook getuige geweest van de rouwstoet.

Er zijn maar enkele gebeurtenissen in mijn leven die me bij blijven, waaronder deze.

De stilte die heerste toen de stoet voorbij kwam, op het viaduct, was intens.

Nooit geweten hoe hard stilte kan klinken.

 

Waarom ik ben gaan kijken ?

 

Ikzelf ben van lichting 89-4 en heb ook in Langemannshof gezeten, heb Bergen-Belsen bezocht, heb mogen meemaken in Berlijn hoe de muur viel.

Vooral het bezoek aan Bergen-Belsen staat me nog goed bij.

 

Waarom ben ik daar gaan kijken ?

 

Al sla je me dood, EJD, echt...

Op die vraag zou ik je tot op heden geen antwoord op kunnen geven.

Alleen de ervaring om getuige te zijn, van zoiets, dat is iets persoonlijks, net zoals ik persoonlijk heb besloten om getuige te willen zijn van de rouwstoet.

Misschien val ik dan onder het collectief, van het er bijzijn van een massa-evenement.

Voor mij is het een persoonlijke ervaring rijker, ik respecteer jouw mening dat jij het ook zeer in en in triest vind wat is gebeurd, alleen deel jij niet het collectieve gebeuren.

 

Iedereen geeft voor zijn eigen zoiets een plaats, ik op mijn manier, jij op jouw manier.

En dat getuigd ook van respect.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...

Ja, het nummer van Blof zat al een tijdje in mijn kop, sommige foto`s bleven me bij, de combinatie met het nummer en de gebeurtenis zelf, de waardigheid die de slachtoffers kregen vond ik allemaal in dat nummer.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Dus die 194 slachtoffers hebben familie of vriendschapsbanden met zowat alle andere landgenoten?

 

Nogmaals, erg triest dat dit heeft moeten gebeuren maar de collectieve op het hysterische af zijnde toestanden vind ik zwaar overdreven. Het lijkt wel een evenement waar je op één of andere manier betrokken bij moet zijn.

Mee eens.....   De column die Arnon Grunberg in Vrij Nederland schreef naar aanleiding van de 'collectieve rouw' slaat wat

mij betreft dan ook de spijker op de kop.

 

http://www.vn.nl/Archief/Samenleving/Artikel-Samenleving/Collectieve-rouw-collectieve-hysterie.htm

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Heb het ook gezien,was de tweede rit vanaf Eindhoven.. Echt die stilte en de saamhorigheid tussen de automobilisten. Heb moeten huilen,ja zo ben ik dan.. Iedereen ging automatisch stapvoets rijden.. Gewoon de aanblik van die ontelbare rouwwagens.. kippenvel..

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 2 weeks later...
  • Administrators

De kans dat iedereen wel iemand kent, is natuurlijk wel kleiner naarmate er meer inwoners in een land zijn.

Maar toen een 2 jaar geleden die malloot hier in Noorwegen een eiland leeg schoot, was er wel in bijna ieder dorp iemand die een slachtoffer kende, of een directe familielid.

Noorwegen heeft maar een 5,5-6 miljoen inwoners....

Neemt niet weg dat er Noren waren die ons vroegen of wij iemand kende die om het leven was gekomen bij deze terreurdaad.

 

Overigens, een volle nicht van mij is een van de mensen die bijna iedere keer erbij geroepen wordt om stoffelijke overschotten te identificeren. Zij beschouwd het als werk, maar wordt er toch ook steeds weer door geraakt wanneer er zo massaal gerouwd wordt.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 year later...

De onderste steen...

 

Ten tijde van het neerschieten van MH 17 war er in de Zwarte Zee regio een Navo oefening gaande (8 t/m 17 juli 2014), het is dus aan te nemen dat of zijn minst enkele Navo landen radarbeelden hebben waarop mogelijk het neerhalen van vlucht MH 17 te zien is.

De minister van buitenlandse zaken van de VS, John Kerry, beweerde deze kort na het neerhalen van het vliegtuig te hebben:

"We saw the take-off. We saw the trajectory, we saw the hit. We saw this aeroplane disappear from the radar screens. So there is really no mystery about where it came from and where these weapons have come from.”

 

Prachtig zou je zeggen, dan kunnen we de dader(s) opsporen! Nou nee, de VS heeft deze beelden namelijk niet ter beschikking gesteld.

Vreemd, want je zou denken dat de VS best wel graag Rusland -als mogelijke dader- in het beklaagdenbankje wil zien.

 

Dan maar de radarbeelden van de Oekraïne en Rusland gebruiken? Nee, ook dat lukt niet...

"Noch Rusland, noch Oekraïne heeft de Nederlandse onderzoekers van de Onderzoeksraad voor de veiligheid (OVV), die de toedracht van de ramp onderzocht, van radarbeelden voorzien."

"De Russen beweren de beelden te hebben gewist."  ->  En er is nergens een kopietje daarvan?
"Volgens de Oekraïne stonden hun civiele radarinstallaties uit vanwege 'periodiek onderhoud'. En hun militaire radar stond ook toevallig niet aan."  ->  Een militaire radar die uitstaat, in een land wat zich in oorlog bevindt?

 

In de Tweede Kamer is het kabinet meerdere keren gevraagd, bijna gesmeekt, om alsnog alle mogelijk beschikbare radarbeelden op te vragen. Het kabinet blijft dit weigeren.

Het OM zou namelijk meegedeeld hebben dat ze die radarbeelden helemaal niet nodig zijn. Dit is heel vreemd want voor een gedegen onderzoek wil je toch juist zoveel mogelijk bewijs?

 

Als het waar is wat de toezichthouder van geheime diensten CTIVD bevestigd, namelijk dat alléén Oekraïne op 17 juli 2014 operationele systemen in Oost-Oekraïne had staan, dan mág de waarheid niet boven tafel komen...

Het zou in ieder geval verklaren waarom de staat de opsporing van de dader(s) alleen maar lijkt te frustreren in plaats van te bevorderen.   Maar ja, wat zijn 298 mensenlevens tegenwoordig nog waard? :mad:  :mad:  :mad:  

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Huub, ik denk dat het heel anders zou zijn wanneer het een ongeluk was geweest. Dit moet nog veel erger zijn voor de nabestaanden, ik weet wel zeker dat wij ons hun pijn en verdriet helemaal niet kunnen voorstellen...

 

Nederland mag dan klein zijn maar er zijn daar op slag 193 Nederlanders vermoord dus heeft Nederland zeker recht van spreken. Maar Nederland is absoluut niet lief en wordt bestuurd door figuren zonder hart en zonder geweten. Misselijkmakend is het...

 

Dit is een oorlogsdaad, het vernietigen van een burgervliegtuig en het is een absolute schande dat "onze" regeringen dan niet echt álles onderneemt wat in haar macht ligt om erachter te komen, wie de dader is, wie onze burgers heeft vermoord.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden