Spring naar bijdragen
jilleroo

regels verkoop forum

Recommended Posts

om het wat overzichtelijker te maken over het feit wat je wel of niet mag plaatsen:

DOEN:

Zorg dat je een duidelijke titel boven je topic plaatst. Dat voorkomt verwarring en iedereen kan direct zien wat er wordt aangeboden of gevraagd. Gebruik ook een korte duidelijke omschrijving waarin zoveel mogelijk nuttige informatie staat. Het plaatsen van een foto vergroot de kans op een succesvolle verkoop aanzienlijk.

GEEF EVEN AAN ALS JE PRODUCT VERKOCHT IS< DAN SLUITEN WIJ HET TOPIC

NIET DOEN

zet je telefoonnummer niet in een topic neer, iedereen kan het immers lezen, als je intresse hebt en meer informatie wilt kun je ook een pb sturen

Je mag enkel artikelen plaatsen die je zelf verkoopt zonder commerciele doeleinden. (handel of bemiddeling van diensten en of producten met het oog op winst maken)

linken naar een verkoop of veiling site is niet toegestaan , dit valt onder commercieel

Gelieve alleen op een topic te reageren als je daadwerkelijk interesse hebt in hetgeen wordt aangeboden. Alle reacties die geen betrekking hebben op de verkoop van het artikel of relevante informatie bevatten worden '''zonder bericht verwijderd'''. Dus geen reacties als: 'wat is ie duur', 'wat een mooie wieldoppn ', 'jammer ik heb geen plaats maar anders...' zo blijft het overzichtelijk wat er wel of niet te koop is

De moderators dragen geen zorg over de afspraken die onderling worden gemaakt. Kopen en verkopen van artikelen en de bijbehorende betalingen zijn volledig op eigen risico. chauffeursforum.nl draagt voor de inhoud en afhandeling van advertenties geen enkele verantwoordelijkheid.

Algemene Richtlijnen om het handelen wat prettiger en veiliger te maken

Veilig handelen over het internet

Als je een aankoop doet via het internet en je bent niet in staat het aangeboden object zelf te gaan bekijken en af te halen, loop je altijd het risico dat een transactie verkeerd afloopt. Hieronder volgen wat tips om dat risico zo klein mogelijk te maken.

Weet met wie je zaken doet

Zorg ervoor dat je weet met wie je zaken doet. Als je een artikel van iemand koopt, neem geen genoegen met enkel een girorekeningnummer maar vraag naar een adres en een vast telefoonnummer. Op dit manier kan je áls er iets fout gaat in ieder geval achterhalen wie de schuldige is. Een forumnaam en een gironummer is niet genoeg om achter iemands identiteit te komen.

Weet wat je koopt

Vooral bij gebruikte artikelen kan de staat waarin een artikel verkeert van belang zijn. Vertrouw niet volkomen op een verkoper die zijn artikel misschien wel als 'zo goed als nieuw' beschrijft, vraag om foto's van het artikel zodat je kan zíen of het inderdaad zo goed als nieuw is. Op die manier loop je niet tegen vervelende verrassingen aan als het artikel bezorgd wordt.

Neem geen overbodige risico's

Zorg dat je extra voorzichtig ben als het om grote bedragen gaat. Een manier om meer zekerheid te krijgen is onder rembours verzenden. Je betaalt dan pas aan de postbode die er op zijn beurt voor zorgt dat het geld bij de verkoper terecht komt.

Als het even mogelijk is, kan het zeker ook lonen om in de auto/trein te stappen en het artikel zelf af te halen. Dan weet je zeker dat je geen risico loopt om je geld kwijt te zijn.

Stuur nooit geld op via de post. Ten eerste is dit in Nederland niet toegestaan, ten tweede heb je altijd de kans dat het ergens in het proces kwijtraakt, en ten derde heb je geen bewijs dat je het geld ook daadwerkelijk opgestuurd hebt.

Verzendtips

Als je iets koopt wat met de pakketpost verzonden moet worden, vraag de verkoper dan altijd om de tracking code die op het bonnetje staat dat de verkoper meekrijgt als hij een pakketje op het postkantoor verstuurt. Op die manier weet je zeker dat het pakket verzonden is, en kan je op de tpg site bijhouden waar je pakketje zich bevindt.

De TPG is niet onfeilbaar. Zeker bij duurdere artikelen is het aan te raden om verzekerd te verzenden. Je betaalt er extra voor, maar als er iets met het pakket gebeurt, krijg je de waarde vergoed.

Gezond verstand

Als je via chauffeursforum iets aangeboden wordt wat te mooi is om waar te zijn (nieuwe of weinig gebruikte artikelen voor prijzen ver onder de eigenlijke waarde), ga er niet op in maar waarschuw de moderators.

Als mensen willen betalen met middelen die jij niet begrijpt (cheques, western union money order) zie van de verkoop af.

mocht je er desondanks niet helemaal zeker van zijn of je het wel of niet kunt of mag plaatsen, neem dan gerust contact op met een van de moderators.

veel verkoop en koop plezier

het moderator team van chauffeursforum

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ter aanvulling..

Dit gedeelte is ALLEEN bedoeld voor particuliere verkoop.

Bedrijven kunnen mij mailen voor eventuele informatie.

Ook reclame naar andere sites voor verkoop van spullen worden verwijderd.

De admins be-oordelen of een advertentie al dan niet wordt verwijderd naar eigen inzicht..hierover is GEEN discussie mogelijk.

--== Freddy ==--

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Gast
Deze discussie is nu afgesloten voor verdere antwoorden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...