Spring naar bijdragen

calais


martje

Recommended Posts

  • Forumlid

Een klein beetje tegengas, ik wil de problemen in Calais hiermede niet bagatelliseren, maar zo'n filmpje wat wel degelijk de realiteit is op dat moment, is ook niet meer of minder dan een momentopname op dat ogenblik hoe vervelend ook. Nu de andere kant van de medaille er zijn ook dagen zat dat men zonder problemen naar de trein of boot in Calais kan rijden en op een normale manier zijn werk kan doen. Natuurlijk zo zou het altijd moeten zijn, helaas is dat niet het geval. Nu wekken die filmpjes het idee dat je zonder angst voor lijf en leden niet meer naar Calais kan rijden en dat is natuurlijk ook onzin.

Ik doe die rit nu en jaar of vier, tegenwoordig meestal een of twee keer in de week, van avond vertrek ik weer. Hoe de rit deze keer wordt, geen idee, dat zien we wel als ik aankom in Calais. Bang ben ik in al die tijd niet geweest en ik ben echt geen kopie van Schwarzenegger in zijn beste jaren, maar een ouwe knar die er nog plezier in heeft om wat te doen en voor wie zijn stommiteiten uit het verleden levens ervaring geworden zijn.

De (vluchtelingen) in Calais is een probleem waar de Fransen al lang wat aan gedaan moeten hebben, maar de Fransen (Franse Regering) heeft zich nooit wat van dergelijke problemen aangetrokken, de Noord Afrikanen van 30 jaar geleden leven nog steeds in getto's. Op zich niets anders dan in Belgie of Nederland. Pas als het echt misgaat gaan ze er met veel bombarie wat aan doen, om de problemen die ze zelf in al die jaren gecreeerd hebben op te lossen. In Calais zijn al ettelijke doden gevallen tot op heden nog steeds (vluchtelingen) maar de toekomst laat zich raden.

  • Like 3
Link naar opmerking
Deel via andere websites

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden