[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Dashboard demonteren hulp nodig


jeroenV1982

Recommended Posts

  • Forumlid

Mooi project, alleen denk ik dat je alles zelf softwarematig / hardwarematig moet gaan regelen.

 

Ik heb zelf een modelbaan gehad en informatie gewonnen over het digitaliseren van de modelbaan via de PC. Het gevolg was dat er 1001-systemen waren en ik door de bomen het bos niet meer zag. Tijdens mijn zoektocht kwam ik leuke programma's tegen die in combinatie met bestaande apparatuur die je in de winkel kon kopen heel ver kwam, maar waar je toch vrij aardig diep in de buidel moest gaan tasten.

 

Dus ik ben bang dat je zelf een printplaat moet gaan kopen en flink moet gaan solderen om een en ander via de PC gecommuniceerd te krijgen. In de modelbaanwereld waren het vooral de LPT (Printerpoort) of de Serial poort. In dat geval zal je een oudere PC moeten aanschaffen met bijvoorbeeld WinXP.

 

Als laatste geef ik je een tip mee : Stel je technische vragen op http://www.circuitsonline.net/forum/ . Ik denk dat daar iets meer Know-How zit dan hier op het chauffeursforum.

 

Succes!

 

Ja ik ben druk bezig met prints maken, het lukt aardig via de Arduino community. Het is wel veel zelf uit-dokteren maar daarom erg leuk om te doen. Circuitsonline is inderdaad een handige site, maakte er vroeger wel eens gebruik van.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Er stond ooit een 4 serie cabine te koop op een caravan chassis op Marktplaats

 

Ja die gast had een bod van €2500, das best stevig. Ik weet natuurlijk niet wat mijn simulator op gaat brengen, maar een ruil moet theorethish wel mogelijk zijn. In Rusland en Polen kost een 4-Serie zonder motor tussen de €2500 en €3500. Een oude aanhanger zo rond de €250 dus dat moet wel lukken; 4-Series genoeg op de sloop!

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • Forumlid

Wat voor instrumenten paneel zit daarin?

Volkswagen Polo 6R Diesel. Deze kan middels een CAN-BUS Shield worden aangesloten op een Arduino UNO bord. Euro Truck Simulator 2 heeft namelijk een "Telementary" API wat betekend dat er gegevens van de vrachtwagen verstuurd worden naar een poort op je PC. Aan die poort hang je dus het CAN-BUS shield en aan dat shield hang je dus weer een VW Polo klok waardoor je zo goed als alle functies op je klok hebt incl snelheid, toerental, brandstof, richtingaanwijzers etc. 

bewerkt door jeroenV1982
Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden