Spring naar bijdragen
Vledder

FNV dagvaard ROTRA

Recommended Posts

Vakbond FNV heeft transportbedrijf Rotra in Doesburg gedagvaard, omdat het bedrijf haar Nederlandse chauffeurs zou onderbetalen. De vakbond zegt ‘flinke misstanden’ te hebben geconstateerd tijdens een onderzoek naar het transportbedrijf.

'Uit ons onderzoek blijkt dat Rotra wet- en regelgeving niet naleeft, waaronder de cao. Zo krijgen Nederlandse chauffeurs niet alle uren uitbetaald die ze hebben gewerkt en bivakkeren Roemeense chauffeurs weken achter elkaar in hun cabine tegen een maandloon van 288 euro', stelt Edwin Atema van FNV. Hij wil de directie onder ede verhoren over de inzet van deze Roemeense chauffeurs.

 

De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft volgens FNV laten weten geen vertrouwen meer te hebben in de Doesburgse onderneming. Het handhavingsconvenant dat Rotra had met de inspectie wordt niet verlengd, waardoor het bedrijf onder regulier toezicht komt te staan.
 

Bron http://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2118769/FNV-dagvaardt-transportbedrijf-Rotra-uit-Doesburg-voor-onderbetaling-chauffeurs

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Die Atema haalt hier 2 dingen (expres) door elkaar of doet voorkomen dat zij een en hetzelfde zijn.

Het convenant met de IL&T gaat over de rij en rust tijden en de CAO is iets tussen werkgevers en werknemers uitonderhandeld door hun bonden.

Als een bedrijf een convenant heeft met de IL&T kan het goed zijn dat die gegevens gewoon kloppen terwijl de CAO niet nageleefd wordt, het ene sluit het andere niet uit.

Ook een beetje gek dat de IL&T nu zegt het convenant op te zeggen, als het goed is krijgen ze eens in de zoveel tijd de gevraagde gegevens gewoon aangeleverd en hadden ze al eerder kunnen besluiten het convenant op te zeggen mochten de gegevens niet kloppen, daar hebben ze de bonden niet voor nodig.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×