Spring naar bijdragen
Durashift

Brunner door de bocht

Recommended Posts

LOPIK/AMERSFOORT - Edo kan zijn LOL op: deze uitzending gaat helemaal over truckers en hun wagens. Jan Jaap Verweij uit Lopik is een ontzettende truckfanaat. Hij had altijd een transportbedrijf en rijdt tegenwoordig in een prachtig aangeklede Scania rond, puur voor zijn plezier. Jan Jaap verdient zijn geld nu met het verkopen van truckaccessoires. Edo kijkt rond tussen de accessoires voor echte truckgekken. De accessoires variëren van praktische zaken zoals koelkasten tot gigantische toeters en koeienhoorns.
 

Jan Jaap vertelt dat er een tekort is aan chauffeurs in onze regio. Hij heeft gemerkt dat er transportbedrijven zijn die inkopen bij hem doen om de cabines zo mooi mogelijk te maken, van binnen en van buiten. Dit om jonge chauffeurs te lokken. Als je het werk doet, zit je misschien wel zeventig uur per week in die wagen. Dus moet hij wel een beetje mooi zijn, zo redeneert de toekomstige werkgever.
 

Voor Edo is het onbegrijpelijk dat er niet meer mensen op de vrachtwagen willen rijden. Hij rijdt met Jan Jaap mee naar een echt chauffeursrestaurant in Amersfoort, waar ze - hoe kan het ook anders - een broodje bal eten. Daar praten ze met andere chauffeurs over wat een mooi vak het toch is en wat jongeren afschrikt. Je bent toch veel van huis, wordt er geconstateerd, en dat schrikt af. Bovendien is het halen van je grootrijbewijs een kostbare zaak.
 

Maar als het aan Edo lag, zou hij morgen zo beginnen ...

 

https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1692844/

 

 

~~~~~~

 

 Beetje vaag in het begin (beetje de weg 'blokkeren' voor een opname.. ?? ) een een wit stuur... maar er zitten wel een paar geinige elementen in, vind ik.

Of het nu de jongelui over de streep trekt om voor het chauffeurs bestaan te gaan??

bewerkt door Durashift

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×