[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Dubbele bemanning en tachograaf


DenTrucker

Vraag

  • Forumlid

Hoi,,

 

ik heb sinds een week of twee mijn rijbewijs en mag dus eindelijk zelf gaan rijden. Nu zit ik toch met een x aantal vraagjes, aangezien ik altijd met dubbele bemanning onderweg ben en mijn collega’s/werkgever er zelf ook geen antwoord op weten wil ik hier toch een poging doen!

 

Vorige week was het zover en konden we eindelijk aan de slag, na een goed begin van de dag waren mijn collega en ik in discussie geraakt over het feit dat de bestuurders kaart van allebei in de taco moet zitten?

Toen mijn collega zijn 4,5 uur rijtijd voorbij was mocht ik dan eindelijk zelf het stuur in de handen nemen! Wat een genot! Maar helaas nadat ik een paar minuutjes onderweg was sprong het lampje T aan. We weten allemaal wat dat betekend en ben dus onmiddelijk aan de kant gegaan! We hebben geprobeerd mijn collega zijn kaart op werkstand/beschikbaar te zetten maar toch bleef het lampje branden wij hebben toen ervoor gekozen om zijn kaart eruit te halen en alleen mijne te laten zitten met de vraag mag dit wel of moesten we nu 45 min aan de kant voor ik verder mocht?

 

Ik heb zelf een theorie cursus gevolgd en meerdere malen aan mijn instructeur gevraagd helaas kon hij mij hier geen antwoord op geven ook mijn praktijk instructeur heb ik het gevraagd en zelfs hij (met internationale ervaring) kon het mij niet vertellen aangezien het vaak niet voorkwam naar zijn mening was het 9 uur rijden 45 min aan de kant en weer 9 uur ertegenaan.

Dit baart mij toch flink zorgen aangezien ik 90% van de tijd in het buiteland ben en de boetes niet alleen flink prijzig zijn maar vaak ook nog meteen afrekenen ikheb dus liever alles goed voorbereid en op orde.

 

Ik zie graag wat informatie voorbij komen 

 

Mvg DenTrucker

 

 

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden