Spring naar bijdragen
Pierre

De onkostenvergoeding en betaald parkeren

Recommended Posts

Ik hoef sommigen op hier op het forum niks uit te leggen. Iedere avond 4-gangen met de gebruikelijke aperitiefjes aan de bar....zo kan het dus ook ;)

Begrijp gewoon niet waarom het hier zoveel moet kosten. Gewoon de mensen het vel over de oren trekken, niet meer en niet minder.

20171031_000535.jpg

bewerkt door Pierre

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
Ik hoef sommigen op hier op het forum niks uit te leggen. Iedere avond 4-gangen met de gebruikelijke aperitiefjes aan de bar....zo kan het dus ook 
Begrijp gewoon niet waarom het hier zoveel moet kosten. Gewoon de mensen het vel over de oren trekken, niet meer en niet minder.
En dan ben je 20 euro kwijt, ik weet wat t is Pierre. Hier in Nederland willen ze gewoon je hele nachtvergoeding hebben en liefst nog meer

okdoei

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
2 minuten geleden zei Danny:

En dan ben je 20 euro kwijt, ik weet wat t is Pierre. Hier in Nederland willen ze gewoon je hele nachtvergoeding hebben en liefst nog meer

 

Ze weten het natuurlijk zelf ook: als Jan L*l de chauffeur een onkostenvergoeding krijgt van €48,12, dan heeft hij nog bijna €20,- in de pocket als-ie hier dik €25,- afrekent voor een lap vlees, een paar aardappels en een fles bier à€3,25. Hij ziet maar, als wij maar hebben...
Van de andere kant begrijp ik ook goed dat de kosten de pan uitrijzen wat betreft huur, pacht etc., maar op deze manier trek je dus zeker geen klanten. Onderscheid je van de rest, reken wat minder en geef wat meer. Uiteindelijk betaald het zich uit, het levert dit een hoop meer klandizie en een hoop minder gelukszoekers op je parking...;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
20 uur geleden zei Pierre:

Ik hoef sommigen op hier op het forum niks uit te leggen. Iedere avond 4-gangen met de gebruikelijke aperitiefjes aan de bar....zo kan het dus ook ;)

Begrijp gewoon niet waarom het hier zoveel moet kosten. Gewoon de mensen het vel over de oren trekken, niet meer en niet minder.

20171031_000535.jpg

Is een vergelijking die nergens over gaat Pierre.

Ten eerste is het eten absoluut niet vergelijkbaar tussen dat wat je in een Franse routier voorgeschoteld krijgt, of wat je hier in Nl krijgt.

Ik ben graag in Frankrijk te vinden maar het eten is altijd slechter dan waar je in Nl ook eet.

Daarnaast is het sanitair ook niet vergelijkbaar.

De armoede straalt er bijna bij elke routier vanaf.

Parkeerplaatsen waar je op je als je niet op op past verdwijnt in de gaten.

Een verharde parking is in frankrijk een uitzondering.

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
37 minuten geleden zei corne64:

Is een vergelijking die nergens over gaat Pierre (...)

 

Dat kun jij zo zien misschien Corné, ik zie dat anders.

Dat bij de routiers in Frankrijk het sanitair soms bar en boos is, dat de parkings bijna overal vol met gaten en kuilen zit en het eten niet geheel conform de maatstaven is zoals wij hier in Nederland gewend zijn, dat weet iedere chauffeur die in 's avonds in Frankrijk zijn poten onder de tafel steekt. En misschien maakt het dat het op zijn eigen manier ook wel weer leuk, tenminste voor mij wel.
Waar het mij in mijn reactie om gaat is dat het soms buiten alle proportie is hoe hier in Nederland de chauffeurs het vel over de oren getrokken word, zoals in het voorbeeld van Danny. Natuurlijk staat het een uitbater vrij om te vragen wat hij wil, €16,- voor een bordje met een schnitzel, €2,65 voor een sausje en €3,25 voor een flesje bier, dat noemt zich een chauffeursrestaurant...
Tot op heden ben ik iedere avond met een meer dan tevreden gevoel in Frankrijk terug naar m'n auto gelopen. Dat kwam niet van de drank, wel van het feit dat je voor rond de €12,50 gegeten en gedronken hebt. De gaten in de parking en een plee zonder bril neem ik dan maar voor lief...:D

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei corne64:

Is een vergelijking die nergens over gaat Pierre.

Ten eerste is het eten absoluut niet vergelijkbaar tussen dat wat je in een Franse routier voorgeschoteld krijgt, of wat je hier in Nl krijgt.

Ik ben graag in Frankrijk te vinden maar het eten is altijd slechter dan waar je in Nl ook eet.

Daarnaast is het sanitair ook niet vergelijkbaar.

De armoede straalt er bijna bij elke routier vanaf.

Parkeerplaatsen waar je op je als je niet op op past verdwijnt in de gaten.

Een verharde parking is in frankrijk een uitzondering.

 

Dat neemt niet weg dat het er wel veel gezelliger is  dan in menig {chauffeurs} café in Nederland, om over Duitsland maar helemaal te zwijgen .

Ik heb er jaren naartoe gereden en menigmaal goed gegeten .!:wijn::ja:

 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Daar is dan ook helemaal niets mee mee.

Alleen lijken we in Nederland wél kwalitatief maaltijden en hoogwaardige voorzieningen te verwachten, die in Frankrijk ineens helemaal niet meer belangrijk lijken te zijn. Dan moet je ook niet verbazen over een verschil in prijsniveau's (nog even los van de uitschieters, waar deze in Venlo er één van lijkt te zijn).

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei Leeuw:

Daar is dan ook helemaal niets mee mee.

Alleen lijken we in Nederland wél kwalitatief maaltijden en hoogwaardige voorzieningen te verwachten, die in Frankrijk ineens helemaal niet meer belangrijk lijken te zijn. Dan moet je ook niet verbazen over een verschil in prijsniveau's (nog even los van de uitschieters, waar deze in Venlo er één van lijkt te zijn).

 

Ik wil dan zelfs nog wel iets specifieker in mijn betoog gaan ook, en dan gaan we het hier niet eens  hebben over TruckParking Venlo.
Ik weet niet Leeuw in hoeverre jij bekend bent met het Franse, maar om zomaar een voorbeeld te nemen, de Frankrijk-rijders hier kunnen en zullen mijn verhaal wel herkennen...

Hier in Nederland bestel ik bij een willekeurig niet nader te noemen chauffeurscafé een bordje spare-ribs à €16,50, de eerste vraag is of ik er mayonaise bij wil. Ja hoor, dat wil ik wel, maar wel €1,20 afrekenen voor amper een vingerhoedje vol met vet. Dat kost een hele pot nog niet, maar vooruit, mayonaise bij de friet.
Of ik ook nog groenten bij m'n eten wil? Ja natuurlijk, want zo zijn wij Nederlanders opgevoed. Precies wat ik bedoelt met 'Nederlandse maatstaven', want in Frankrijk kennen ze dit niet, aardappels, groenten en vlees op je bord. Wel graag €3,50 extra aftikken voor een paar blaadjes sla en een halve tomaat of een half potje sperziebonen of andere blikgroente van de Makro opgewarmd in de magnetron, maar ach...het lijkt en voelt gelijk een stuk gezonder, zo'n bakje groenten naast je bord. Ik hoef eigenlijk geen groenten te nemen, meestal ligt er al sla op je bord  alhoewel de hoeveelheid beperkt blijft tot een toefje sla met wat rauwkost een een stukje tomaat, te weinig om mij het gevoel te geven dat ik 'naar Nederlandse maatstaven' gegeten heb.
Natuurlijk houd ik ook van een glaasje wijn bij m'n eten, toch heb ik hier in Nederland al een paar keer €12,50 afgerekend voor een karafje rosé of rode wijn waar ik nu een jaar later nog steeds een kater van heb, en anders Matthieu wel...:D

Geen vergelijking met Frankrijk hoor ik Corné nu zeggen, en dat klopt. Frankrijk is het land van de wijn en het lijkt er inderdaad soms op dat het nog minder kost dan water. Maar ook hier word die karaf gevuld uit een 3 liter-pak met tafelwijn van de Sligro, de Aldi of de Lidl, kortom het kost ook hier geen drol. Dan wil ik nog even gaan douchen, betaal €2,50 voor een douche en glijd even later ook door de drek en vuiligheid van mijn voorgangers. Oké, de pleerol bestaat uit één geheel i.p.v. die irritante velletjes die je uit zo'n houder trekt zoals op veel plekken in Frankrijk, maar goed...

Vorige week, om zomaar een voorbeeld te noemen ben ik vrijdagavond gestopt bij Le Disque Blue in Cliousclat, bij Corné ook wel bekend volgens mij. Voor mij in ieder geval de eerste keer...
Een keurig strakke, nette en afgesloten parking waar de eigenaar mij komt vragen hoe laat ik vertrek. Even later naar binnen gegaan, een keurig nette en opgeruimde tent, gezellige bar. Wat gedronken aan de bar en waar ik- alvorens aan tafel te willen gaan- nog een drankje aangeboden krijg van het huis, zomaar...gratis. Hier in Nederland moet ik de eerste nog krijgen...

20171222_194016.jpg  20171222_192424.jpg

 

Zoals in iedere Franse routier begonnen we met een "entrée"; een soort koud buffet met van allerlei salades, koude gerechten en groenten en zeker één van de dingen die ik altijd goed inspecteer, ik houd altijd een beetje de slag om de arm als het om buffetten gaat maar deze keer alles keurig verzorgd en alles netjes en vers in de bakken ondanks het feit dat de verwachting op veel volk eigenlijk minimaal was op deze vrijdagavond zo vlak voor de Kerst. Dat weet ik, en dat weten de uitbaters van 'Le Disque Blue' natuurlijk nog veel beter, Desondanks alles dus keurig vers en verzorgd!
De 'plat du jour' was ook niks op aan te merken, én vlees, én groenten én friet omdat ik daar zelf om vroeg en verders gewoon lekker en goed. Vergeet haast te vermelden dat de sauce de poivre, ofwel pepersaus à €2,65 in NL hier gewoon gratis bij inbegrepen was.
Er stond een bijna volle fles rode wijn op tafel waar een tafelgenoot die gelijk naar bed ging één glaasje uit had gedronken. Mijn overbuurman had geen zin in rode wijn, en besteld rosé. Een fles rosé kwam op tafel.
Even later kwamen er nog een paar Fransen aan tafel, de fles rode wijn was leeg en een tweede kwam op tafel. Een derde volgde en het werd ondanks mijn camping-Frans nog een gezellige avond met die gasten. Met een halve Portugees heb ik de avond afgesloten met een koffie aan de bar, en ben eens lekker naar bed gegaan.
De rekening voor de hele avond bedroeg nog geen twee tientjes.... Precies een jaar geleden rekende ik bij een niet nader te noemen chauffeurscafé in Nederland de lieve somma af van €64,-.... Een heel gezellige avond gehad met 4 collega's, maar hoe deze aan dit bedrag kwam vraag ik me tot op de dag van vandaag nog steeds af. M'n collega rekende die avond ook €55,- af voor wat voer, een paar flessen bier en een paar glazen wijn dus ik neem aan dat het klopte. Maar goed, wél een goede parking alleen nooit plaats, en vooral de douche is gratis, tsja...

En dit is zomaar een voorbeeld, ik kan van iedere avond wel een verhaal schrijven, het is altijd verschillend maar komt steeds op hetzelfde neer; je stapt iedere avond de deur buiten met de vraag hoe het allemaal mogelijk is voor de prijs die je even tevoren hebt afgerekend.  Neem een Centre Routier zoals in Beaune; een koud -en dessert buffet met werkelijk alles erop en eraan zoveel je wil en op kan, en zoals je zelden ziet, warm eten en drinken en ook hier nog geen twee tientjes kwijt inclusief aperitief aan de bar en een douche.

 

20171213_203341.jpg

 

Vorige week maandag Rheinbollen gestaan in Duitsland; amper €15,-, gegeten en gedronken. Neem de gemiddelde resto-routier in Nederland en je bent minimaal 30-35 lichter voor je wat gegeten en gedronken hebt, en verders ook niks bijzonders of speciaals.
De vergelijking Nederland-Frankrijk gaat dus in mijn opinie niet helemaal op, en begrijp me goed: ook in Nederland zijn er prima chauffeursrestaurants waar ik zeker graag mag komen, maar de prijsverschillen tussen de meesten hier en Frankrijk in het algemeen zijn ook niet helemaal uit te leggen...
Dat heeft met kwaliteit niet altijd te maken; net zoveel Franse routiers vind ik qua kwaliteit beter dan sommige Nederlandse routiers, omgekeerd geld dat ook. Het is soms anders, en dat kun je verwachten als je er voor kiest om buitenland te rijden.  Andere gewoonten, andere spijzen.
Eenmaal op vakantie noemt men het 'de romantiek' van het vakantieland, hier zeurt men nu over prijs -en kwaliteitsverhouding...

bewerkt door Pierre

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
11 uur geleden zei Pierre:

 

Ik wil dan zelfs nog wel iets specifieker in mijn betoog gaan ook, en dan gaan we het hier niet eens  hebben over TruckParking Venlo.
Ik weet niet Leeuw in hoeverre jij bekend bent met het Franse, maar om zomaar een voorbeeld te nemen, de Frankrijk-rijders hier kunnen en zullen mijn verhaal wel herkennen..


 

...........................................................................

 

 

Vorige week maandag Rheinbollen gestaan in Duitsland; amper €15,-, gegeten en gedronken. Neem de gemiddelde resto-routier in Nederland en je bent minimaal 30-35 lichter voor je wat gegeten en gedronken hebt, en verders ook niks bijzonders of speciaals.
De vergelijking Nederland-Frankrijk gaat dus in mijn opinie niet helemaal op, en begrijp me goed: ook in Nederland zijn er prima chauffeursrestaurants waar ik zeker graag mag komen, maar de prijsverschillen tussen de meesten hier en Frankrijk in het algemeen zijn ook niet helemaal uit te leggen...
Dat heeft met kwaliteit niet altijd te maken; net zoveel Franse routiers vind ik qua kwaliteit beter dan sommige Nederlandse routiers, omgekeerd geld dat ook. Het is soms anders, en dat kun je verwachten als je er voor kiest om buitenland te rijden.  Andere gewoonten, andere spijzen.
Eenmaal op vakantie noemt men het 'de romantiek' van het vakantieland, hier zeurt men nu over prijs -en kwaliteitsverhouding...

 

Je vergeet alleen te melden Pierre dat de prijzen in de routiers in Frankrijk zo goedkoop zijn omdat ze bij die Routiers vereniging zijn aangesloten en daar ook een deel inkomsten van krijgen en zo dus de prijzen laag kunnen houden, hebben we zo'n organisatie in Nederland? Ik dacht het niet.

 

Wat zijn de belasting tarieven in Frankrijk? Zou me niks verbazen als je daar de helft minder betaald en zodoende dus je maaltijden goedkoper kunt aanbieden.

 

Sanitair in Frankrijk is op enkele uitzonderingen na nog smeriger als varkensstal en daar mag je dan toch €2,50 voor aftikken en dat neem je dan op de koop toe.

 

€2,65 voor een pepersausje is inderdaad prijzig dat ben ik met je eens maar als die dat niet los vermeld had en hij had dat gewoon standaard op de kaart gezet als een schnitzel van €18,65 dan was het je niet eens opgevallen. Ik ben ook van mening dat geld vragen voor mayonaise als ondernemer niet slim is want zet gewoon zo'n grote tube van de Sligro op tafel en veel plezier. Ik kan de uitbater ook geen ongelijk geven want zolang iedereen toch mayonaise pakt en zich niet druk maakt over die 0,70 cent tsjah waarom zou ik het dan voor niks weggeven.

 

Een bonnetje van €64 vind ik toch best wel schokkend hoor Pierre, hoeveel alcohol had je de volgende ochtend toen je ging rijden nog in je bloed? Compleet onverantwoord als je het mij vraagt en je hoeft niet met het excuus te komen dat het niet zoveel was want dan kom je niet aan €64,-. Ik vind ook dat jij het probleem bij de uitbater legt omdat jij een gezellige avond wil en tot het licht uit gaat wil blijven hangen maar dan wel voor €20,-.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
8 minuten geleden zei schoenenreus:

 

Je vergeet alleen te melden Pierre dat de prijzen in de routiers in Frankrijk zo goedkoop zijn omdat ze bij die Routiers vereniging zijn aangesloten en daar ook een deel inkomsten van krijgen en zo dus de prijzen laag kunnen houden, hebben we zo'n organisatie in Nederland? Ik dacht het niet.

 

Wat zijn de belasting tarieven in Frankrijk? Zou me niks verbazen als je daar de helft minder betaald en zodoende dus je maaltijden goedkoper kunt aanbieden.

 

Sanitair in Frankrijk is op enkele uitzonderingen na nog smeriger als varkensstal en daar mag je dan toch €2,50 voor aftikken en dat neem je dan op de koop toe.

 

€2,65 voor een pepersausje is inderdaad prijzig dat ben ik met je eens maar als die dat niet los vermeld had en hij had dat gewoon standaard op de kaart gezet als een schnitzel van €18,65 dan was het je niet eens opgevallen. Ik ben ook van mening dat geld vragen voor mayonaise als ondernemer niet slim is want zet gewoon zo'n grote tube van de Sligro op tafel en veel plezier. Ik kan de uitbater ook geen ongelijk geven want zolang iedereen toch mayonaise pakt en zich niet druk maakt over die 0,70 cent tsjah waarom zou ik het dan voor niks weggeven.

 

Een bonnetje van €64 vind ik toch best wel schokkend hoor Pierre, hoeveel alcohol had je de volgende ochtend toen je ging rijden nog in je bloed? Compleet onverantwoord als je het mij vraagt en je hoeft niet met het excuus te komen dat het niet zoveel was want dan kom je niet aan €64,-. Ik vind ook dat jij het probleem bij de uitbater legt omdat jij een gezellige avond wil en tot het licht uit gaat wil blijven hangen maar dan wel voor €20,-.

Je info klopt niet helemaal.

De routiers moeten juist betalen om lid te mogen zijn van les routiers volgens mij.

Die organisatie verplicht hun leden ook een maximaal repas prijs te hanteren.

Het is niet voor niks dat steeds meer routiers geen lid meer zijn van les routiers.

Frankrijk is op italie na mijn favoriete land om heen te rijden, maar het eten is er niet vergelijkbaar met het eten hier in NL.

Ik vraag me ook altijd af hoe ze die prijzen zo laag kunnen houden. Ga maar eens boodschappen doen in een franse supermarkt.

Die prijzen zijn nagenoeg hetzelfde dan hier in nl.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
19 minuten geleden zei schoenenreus:

Je vergeet alleen te melden Pierre dat de prijzen in de routiers in Frankrijk zo goedkoop zijn omdat ze bij die Routiers vereniging zijn aangesloten en daar ook een deel inkomsten van krijgen en zo dus de prijzen laag kunnen houden, hebben we zo'n organisatie in Nederland? Ik dacht het niet.

(...)

Een bonnetje van €64 vind ik toch best wel schokkend hoor Pierre, hoeveel alcohol had je de volgende ochtend toen je ging rijden nog in je bloed? Compleet onverantwoord als je het mij vraagt en je hoeft niet met het excuus te komen dat het niet zoveel was want dan kom je niet aan €64,-.


Ik weet niet of al die routiers in Frankrijk bij die Routiers vereniging zijn aangesloten, en hoe dat precies in z'n werk gaat. Wel weet ik uit eigen ervaring dat je -waar dan ook- altijd voor minder dan €15,- gegeten en in negen van de tien gevallen ook gedronken hebt. In Duitsland is het niet veel anders, ook daar zijn de prijzen allemaal goed te behappen.

Enkel hier in Nederland -en ook België slaan ze je soms met prijzen tegen de oren waar je akelig van word. Dat kun je dan afdoen met een excuus als belasting, kwaliteit etc., maar ik heb -of had- steeds het gevoel dat ik genaaid ben waar ik bij zat.
En zo ook met die rekening van €64,-. Op de eerste plaats weet jij helemaal niet wat wij allemaal op ons bord besteld hebben die avond, dus jou suggestie dat er voor mijn part voor €50,- opgezopen is klopt dan ook helemaal niet en slaat dus nergens op. Daar ben ik altijd nog steeds zelf bij...;)
Toch hebben ik en mijn collega's nog lang met de vraag gelopen hoe die uitbater aan zulke rekeningen kon komen; het eten was al niet goedkoop, wat het drinken betrof werd daar werd niet met de riek maar met een hark geschreven volgens mij.
 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
3 minuten geleden zei schoenenreus:

Dus als jij de rekening voor gelegd krijgt betaal je zonder problemen


Meestal wel. Achteraf verbaas ik me dan wel eens wat men allemaal -vooral hier in NL- in rekening durft te brengen en wat voor prijzen men durft te vragen.
Het was hier bij voorbaat al niet goedkoop, maar een paar rekeningen van o.a. €64,- en €55,- vonden ik en mijn collega nogal.
Afijn, fijne en gezellige avond gehad, afgerekend en klaar. Maar geen tweede keer meer...;)

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Ik vind dit dus zeuren om wat te zeuren te hebben Pierre. Je weet als je de menukaart bekijkt al of je in een dure of goedkope tent zit en dan ga je uiteindelijk zelf bestellen wat je graag wilt, dat is ook prima maar dan achteraf niet klagen dat je een hoge rekening hebt. Je had al niet naar die dure tent hoeven te gaan en je had ook zeker niet voor €64,- hoven te bestellen daar ben je altijd nog zelf bij. Ik vind het wel schandalig om hier nu te gaan insinueren dat de uitbater niet met een pen of riek schreef maar zelfs met een hark. Had dan gewoon het lef gehad om daar ter plekke er wat van te zeggen en gezamenlijk de rekening te controleren, ieder mens maakt fouten.

 

Ik snap ook het hele probleem niet zoals je zelf aangeeft krijg je ongeveer €48 onkostenvergoeding per nacht wat overigens niet klopt want dat is pas vanaf de 2e nacht tot de voorlaatste nacht. Maar goed laten we van die €48,- uitgaan dan besteed je er 25€ van aan je avondmaaltijd en heb je nog altijd 23€ over om je hypotheek of wat dan ook van te betalen. Eigenlijk wil jij hier min of meer zeggen dat die €48 euro in de komende CAO onderhandelingen best naar beneden mag want jij kunt in frankrijk toch voor €20,- eten dus die andere €28,- ONKOSTEN vergoeding heb jij dus niet nodig want jij kunt in frankrijk altijd voor 2 tientjes eten. Je moet en mag een ONKOSTEN vergoeding niet rekenen tot je salaris want daar is het immers niet voor bedoeld toch? Het is juist een vergoeding om je ONKOSTEN onderweg te betalen zoals je maaltijden, douches, toiletbezoek, parkeren enz. Houd je daar wat van over dan heb je geluk en is dat mooi mee genomen. Ik ga zelf ook weer buitenland rijden en mijn ONKOSTEN vergoeding gaat op aan de eventuele boodschappen, maaltijden, douches, toiletbezoek, parkeren.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei schoenenreus:

(...) Ik snap ook het hele probleem niet zoals je zelf aangeeft krijg je ongeveer €48 onkostenvergoeding per nacht wat overigens niet klopt want dat is pas vanaf de 2e nacht tot de voorlaatste nacht. (...) Ik ga zelf ook weer buitenland rijden en mijn ONKOSTEN vergoeding gaat op aan de eventuele boodschappen, maaltijden, douches, toiletbezoek, parkeren.


Ik snap niet waarom je nou weer over CAO onderhandelingen over de OKV begint...die discussie is elders op het forum al diverse keren gevoerd. Het rekensommetje wat OKV betreft hoef je mij ook niet uit te leggen, ik weet goed hoe het werkt.

Maar goed, die OKV is zoals je zegt een vergoeding -een vastgesteld bedrag- inderdaad voor hetgeen waar jij denkt hem voor nodig te hebben, en dat vult iedereen voor zichzelf in. Er komt meer bij kijken dan alleen die maaltijd 's avonds, of-ie nou €15,- of €25,- kost. Telefoonkosten, boodschappen etc. Overigens betaald de werkgever nog altijd parkeerkosten lijkt mij, maar goed...
De discussie hier gaat over het feit dat in Nederland het eten in een chauffeursrestaurant in vergelijking met andere landen soms prijzig is, met als voorbeeld de nieuwe truckparking in Venlo waar het topic uiteindelijk over ging.


 

 

bewerkt door Pierre

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
52 minuten geleden zei Pierre:


Overigens betaald de werkgever nog altijd parkeerkosten lijkt mij, maar goed...
 

 Dus je wilt voor de parkeerkosten eigenlijk je baas 2x laten betalen? eerst in de onkostenvergoeding en dan ook nog eens het bonnetje inleveren?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
13 minuten geleden zei schoenenreus:

 Dus je wilt voor de parkeerkosten eigenlijk je baas 2x laten betalen? eerst in de onkostenvergoeding en dan ook nog eens het bonnetje inleveren?

 

De keren dat ik betaald en bewaakt moet gaan staan is dat meestal in opdracht van de werkgever, en word dus uiteraard apart vergoed.
Verders kan ik me zo eigenlijk geen situaties of gelegenheden bedenken waar ik uit eigen wil naar toe rijd en moet betalen voor het parkeren wanneer ik daar gegeten heb op misschien een 26Bis in Lummen na. Maar ook die kosten worden gewoon vergoed...;)
 

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Tja in Nl is het gewoon duurder, daarom zijn er bij mij ook maar een paar tentjes populair en probeer toch altijd wel het bonnetje onder de 20 euro te houden, en pas kwam ik weer eens bij Verbeek langs, leuke meiden aan de bar vriendelijk, maar de rekening viel me ineens wel tegen. ik wil niet klagen hoor maar heb besloten het gewoon nog eens een keer daar aan te kijken ik vermoed ook dat er een fout in de bon zat. dus ik wil het niet gelijk de grond in boren.

Ja misschien stom ik had de bon na moeten kijken, maar goed ze krijgen het voordeel vanm de twijfel.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
3 uur geleden zei corne64:

Je info klopt niet helemaal.

De routiers moeten juist betalen om lid te mogen zijn van les routiers volgens mij.

Die organisatie verplicht hun leden ook een maximaal repas prijs te hanteren.

 

Klopt helemaal;de restaurants die aangesloten zijn betalen een jaarlijkse bijdrage en worden dan opgenomen in de jaarlijkse "Les routiers gids, en hebben dan ook het recht om het bekende blauw /rode schild te voeren.

Ieder jaar word de prijs van het menu vastgesteld en de eigenaar is verplicht tegen deze prijs een voorgerecht,een hoofdgerecht ,en een nagerecht te serveren. bij sommigen ligt de prijs  prijs van het menu iets hoger,maar is er een kwartliter drinken en een koffie erbij inbegrepen.

 

Als je een hele goede hebt kun je dikwijls kiezen tussen één of meerdere betere soorten vlees of een vis.

Je kiest dan voor een "supplement"of het "menu touristique" hier betaal je dan een bescheiden prijsverhoging van enkele euro's voor.

Sauzen,zoals mayonaise,mosterd e.d. zijn altijd gratis en bij het menu inbegrepen,evenals peper,zout en het stokbrood.

Ook de caraffe plat water word nooit in rekening gebracht.

En tegen betaling is ,i.p.v de gewone wijn ( vin de table of vin du pays) altijd wel een flesje superieur te koop( alhoewel t niet snel een "chateau Rothschild" zal zijn in het assortiment.

 

bewerkt door europeaan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei schoenenreus:

 Dus je wilt voor de parkeerkosten eigenlijk je baas 2x laten betalen? eerst in de onkostenvergoeding en dan ook nog eens het bonnetje inleveren?

Waarom zou hij dat niet doen? het is zijn auto,onkosten vergoedingen zijn niet om parkeerkosten te betalen.

 

Als je,zoals bij veel autohofen in Duitsland,je parkeerticket teugkrijgt bij t afrekeken van je verteer,heeft de baas mazzel,ik ga ook niet betalen met t parkeerticket en alsnog dit bij de baas declareren.

IK heb in het verleden nog nooit problemen gehad als ik bewaakt parkeerde,wij werden erzelfs naar toe getuurd,ook leeg.

Een zeil wat kapotgekerft is repareren kost al meer dan een nacht bewaakt parkeren.

 

IK heb ook helemaal niks tegen bewaakte parkeerplaatsen,ik heb iets tegen bewaakte parkeerplaatsen waar geen  horeca voorzieningen bij zijn

( als ik hele avonden door tralies na de rest van de wereld moet kijken kan ik beter op t slechte pad gaan.:D).

 

bewerkt door europeaan

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites
1 uur geleden zei schoenenreus:

 Dus je wilt voor de parkeerkosten eigenlijk je baas 2x laten betalen? eerst in de onkostenvergoeding en dan ook nog eens het bonnetje inleveren?

Ik weet niet of dit in dit topic verder mag.

Maar met die parkeerbonnetjes door je baas te laten betalen is niet handig als het van je van je maaltijdrekening wordt afgetrokken.

Bij mijn vorige werkgever gingen ze een soort lijndienst op Furth in Duitsland rijden, dan gingen ze door de weeks omkoppelen in Ransbach meestal tussen 18.00 en 20.00 uur, dus gelijk ff eten daar dan ging de een weer terug richting Z.Duitsland de ander naar Nieuwegein aansluitend lossen.

Die moesten dus ook parkeren betalen en dat werdt dus van de etensbon afgetrokken, maar leverde toch die bonnetjes in bij de zaak, tot men er achter kwam dat ze dat terugkregen bij het eten, toen zijn dat uit gaan zoeken en moeste die gasten het van haast 1 jaar terugbetalen, en dat was niet zo weinig hoorde ik.

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Maak een account aan of meld je aan om een opmerking te plaatsen

Je moet lid zijn om een opmerking achter te kunnen laten

Account aanmaken

Maak een account aan in onze gemeenschap. Het is makkelijk!

Registreer een nieuw account

Aanmelden

Ben je al lid? Meld je hier aan.

Nu aanmelden


×