[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Basdriver

Vraag

  • Forumlid

Ik heb de afgelopen jaren in Wales, Groot Brittannië gewoond en gewerkt. Bij mijn verhuizing destijds heb ik mijn rijbewijs eenvoudig kunnen omwisselen voor een Engels rijbewijs. In 2013 heb ik daar mijn DQC, ofwel code 95, gehaald met een geldigheid tot 2019. Nu blijkt dat ik voor het omzetten hiervan bij de RDW een "werkgeversverklaring" moet overleggen van de buitenlandse werkgever. Dit kan echter niet, want die is failliet. Ik heb ook geen idee wat voor verklaring ze van me willen. Destijds heb ik 4 keer 7 uur scholing gevolgd in Nederland, de certificaten daarvan heb ik opgestuurd naar de Engelse autoriteiten en daarna de laatste 7 uur daar gevolgd. Ik heb nu dus alléén het certificaat van die laatste 7 uur, want die andere heb ik nooit terug gekregen. Wel staat het nog in het systeem bij de RDW, maar de geldigheid als zodanig is nu natuurlijk verlopen. Ik heb nu dat ene certificaat, mijn nog geldige "DQC card" (bewijs van het halen van "code 95/vakbekwaamheid" in GB, met pasfoto) met uitleg opgestuurd naar de RDW. Ik heb nog geen reactie, maar vandaag hield een potentiële werkgever wel de boot af, omdat ik voor hem toch echt een geldige beroepscode nodig heb. Heeft iemand enige ervaring met het omzetten van vakbekwaamheid? Iemand die weet hoe het juridisch zit? Ik snap niet dat een "DQC card" die in heel Europa (inclusief Nederland) voor mij rechtsgeldig was als geldige vakbekwaamheid, nu niet voldoende is om dat om te zetten naar de Nederlandse code 95...?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0

Oh, maar van die belabberde skils zie je helaas nog steeds dagelijks voorbeelden: Een nieuwe truck onder je kont maakt helaas geen goed chauffeur van je :rolleyes:

 

Het is nogal een verschil of je de vaardigheden van diegenen die achterblijven gaat opkrikken, of de eisen voor de beter opgeleiden gaat verlagen.

In mijn ogen is bij code 95 het laatste het geval. En ik geloof niet, dat iemand om deze slechtere oplossing gevraagd heeft, noch dat we daarmee iets zijn opgeschoten.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid

Klopt Leeuw, alleen hebben wij ze ook in dienst die alles raken wat ze raken kunnen, en die komen niet uit het Oosten in dit geval, maar gewoon uit de Hollandse klei, de twee Polen die bij ons rijden doen het een stuk beter en spreken trouwens gewoon Nederlands.

 

Maar je hebt gelijk, code 95 is niet echt een aanwinst om de skills te verbeteren, ook al denk ik dat het gevoel er vanaf het begin moet zijn.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden