Spring naar bijdragen
(mentor) chauffeur

Uit functie gezet worden kan dat zo maar?

Recommended Posts

Ik ben met een groepje andere chauffeurs een paar jaar geleden gevraagd om Mentor-chauffeur te worden. Wij zorgen voor het inwerken van personeel en zijn een aanspreekpunt voor de kleinere vragen. Hiervoor hebben wij een mentor-toeslag gekregen en een tegemoetkoming in extra kosten (bellen e.d.). Ook hebben wij een contract ondertekend met een functie omschrijving erin. Na deze functie ruim 5 jaar te hebben vervult heeft de directie besloten van de een op andere dag (zonder waarschuwing) hiermee te stoppen. 

 

Kan dit zomaar....?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Zolang jij je salaris waar je recht op heb gewoon betaald krijgt waarom zou hij er dan niet mee mogen stoppen ? Het zal een reden hebben neem ik aan toch ?

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Hangt ervan af of je werkgever een eenzijdig wijzigingsbeding in je arbeidscontract heeft opgenomen.

 

(of dat dit in de CAO is afgesproken)?

 

Anders mag het niet zomaar.

 

Citaat
Als een werkgever een eenzijdige wijziging van de arbeidsvoorwaarden wil doorvoeren is van belang of hij schriftelijk een eenzijdig wijzigingsbeding is overeengekomen. Als dit namelijk het geval is, behoudt de werkgever zich de bevoegdheid voor om op enig moment in de toekomst, eenzijdig in de arbeidsovereenkomst voorkomende arbeidsvoorwaarden te wijzigen, niet slechts ten opzichte van een individuele werknemer maar van verscheidene werknemers.

Het mag voor zich spreken dat het hier vaak zal gaan om een wijziging ten nadele van de werknemer. Een dergelijk beding kan worden opgenomen in de arbeidsovereenkomst maar ook in bepaalde regelingen, zoals een provisieregeling, een reiskostenregeling of een bonusregeling.

Verworven recht of arbeidsvoorwaarde

Bij wijzigingen is het eerst van belang na te gaan of er sprake is van een arbeidsvoorwaarde. Soms kan gezegd worden dat er sprake is van een verworven recht omdat werknemers al geruime tijd van een bepaalde faciliteit hebben kunnen genieten. Denk bijvoorbeeld aan het genieten van een doorbetaalde pauze van 15 minuten. Toch wordt er in de rechtspraak vaak terughoudend geoordeeld over de vraag of er in het kader van een verworven recht gesproken kan worden van een arbeidsvoorwaarde.

Belangenafweging

Een werkgever mag zich alleen beroepen op een eenzijdig wijzigingsbeding als hij daarbij een zodanig zwaarwegend belang heeft dat het belang van de werknemer dat door de wijziging wordt geschaad, daarvoor naar maatstaven van redelijkheid en billijkheid moet wijken. Dit betekent niets anders dan dat er een belangenafweging plaats moet vinden. De werkgever kan met een beroep op het wijzigingsbeding eenzijdig de wijziging invoeren. De werknemer die het daar niet mee eens is, zal naar de rechter moeten stappen en aantonen dat er geen sprake is van een 'zwaarwichtig belang'. Als er geen wijzigingsbeding is overeengekomen, is het de werkgever die naar de rechter moet stappen met het verzoek de arbeidsovereenkomst te wijzigen. Dan moet de werkgever aantonen dat er sprake is van een zwaarwichtig belang en dat de werknemer onredelijk handelt door niet akkoord te gaan met de wijziging.


Er moet dus sprake zijn van een zwaarwegend belang aan de zijde van de werkgever om tot wijziging over te gaan. Verder is het van belang dat de werkgever in voldoende mate rekening houdt met de belangen van de werknemer door bijvoorbeeld een afbouwregeling voor te stellen. De rechter hecht tevens waarde aan de instemming door de medezeggenschap met de voorgenomen wijziging van de arbeidsvoorwaarden .  Deze instemming is echter niet alle gevallen doorslaggevend . Van belang blijft uiteraard de beoordeling van de individuele feiten en omstandigheden.

 

Bron:

https://www.hrpraktijk.nl/topics/arbeidsvoorwaarden/nieuws/wanneer-mag-je-eenzijdig-arbeidsvoorwaarden-wijzigen

 

Dus, als ik het goed begrijp hebben ze bij jouw werkgever een mentor chauffeurs meer nodig?

Geen nieuwe chauffeurs meer nodig dus?

 

Is het tekort aan chauffeurs dan toch aan het opdrogen..:angel:

Deel dit bericht


Link naar bericht
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laden...

×
×
  • Nieuwe aanmaken...