[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Volvo Trucks introduceert nieuwe modellen


mark

Recommended Posts

  • Forumlid

Vandaag introduceert Volvo Trucks zijn nieuwe truckmodellen. Een betere cabine voor de chauffeur, verbeterde motoren en nieuwe actieve veiligheidssystemen zijn enkele noviteiten.

Een van de belangrijkste kenmerken waarmee Volvo de nieuwe truckreeks introduceert, is een nieuw ondersteuningssysteem om ongevallen te voorkomen. Dit systeem geeft de chauffeur een waarschuwing wanneer hij moe wordt en daardoor abnormaal slingerend gedrag vertoont. Volvo verwacht met de techniek een belangrijke bijdrage te kunnen leveren aan de vermindering van het aantal verkeersongevallen. “Bij ruwweg 90 procent van alle verkeersongevallen is de menselijke factor in het geding. Ons nieuwe systeem - Driver Alert Support - waarschuwt de chauffeur wanneer het tijd is rust te nemen”, aldus Volvo Trucks-president en CEO Staffan Juffors.

bron: BW 16-06-2008 (zie ook: http://www.volvo.com/trucks/netherlands-market/nl-nl)

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid

Volvo Trucks lanceert aan het eind van de zomer een vernieuwde FM en FH met grote verbeteringen op het gebied van de bestuurdersomgeving, veiligheid en verdere optimalisatie van de auto. De nieuwe range FM en FH trucks is herkenbaar aan een iets andere grill-partij.

Op de nieuwe range Volvo’s zit een uniek supportsysteem dat vermoeidheid bij de chauffeur (driver fatigue) opmerkt. “Bij maar liefst 90 procent van alle ongelukken is de menselijke factor de oorzaak of deel van de oorzaak”, zegt Staffan Jufors, topman van Volvo Trucks. “Ons nieuwe systeem – Driver Alert Support – helpt de chauffeur te bepalen wanneer het tijd is voor een pauze of rustmoment.”

De nieuwe motor is een bestaand 11-liter blok voor de FM. We kennen het ook van de Renault Premium. Met deze D11 motor breidt Volvo het aanbod aan motoren voor de FH verder uit. De D11 komt er met 390 pk en 430 pk.

Voor de nieuwe range Volvo’s waren er twee uitgangspunten: de werkplek van de chauffeur en verbeterde gebruikerskosten van de auto. Volvo legt sterk de nadruk op het belang van de chauffeur. De cabines zijn ruim en plezierig zodat de chauffeur zich goed op zijn gemak voelt.

Een ander punt waarop Volvo de rol van de chauffeur serieus neemt, is ‘driver training’. Met het uitbrengen van de nieuwe range FM’s en FH’s zal ook een campagne voor driver training gestart worden. Volvo biedt transportbedrijven en chauffeurs trainingen op het gebied van veiligheid en veilig rijden, efficiency en zuinig rijden. Een goed getrainde chauffeur kan vijf tot tien procent besparen op het brandstofverbruik van een truck, beweert Volvo.

“De chauffeur heeft grote invloed op het efficiënt en veilig verlopen van het transportproces. De toenemende vraag naar transport heeft ook de vraag naar professionele en verantwoordelijke chauffeurs doen toenemen. Deze chauffeurs komen ook nog eens in een steeds drukkere, gestresste wereld terecht. Onze auto’s maken het chauffeursberoep aantrekkelijker“, vindt Staffan Jufors.

Naast het Driver Alert System introduceert Volvo ook nog een aantal andere systemen die de veiligheid vergroten. Zo komt het ‘Electronic Stability Program’ er nu ook op motorwagens. Tot nu toe was het anti-kantelsysteem alleen verkrijgbaar op trekkers. ‘Lane Changing Support’ is een nieuw radarsysteem dat de chauffeur een signaal geeft als er zich iets naast de auto bevindt bij het wisselen van rijstrook. ‘Cornering Lights’ verlichten de rand van de weg wanneer er met lage snelheid een bocht genomen wordt. Voetgangers en fietsers worden hierdoor beter zichtbaar voor de chauffeur.

In de cabines is onder andere de stahoogte in de FM XLX-cabine vergroot door het dak te verhogen. In de andere cabines is door een slimmere indeling van de opbergvakken ook meer binnenruimte ontstaan. De schuin gekante voorruit van de FM en FH geeft de Volvo's hun typische eigen look, maar daardoor zijn de cabines vergeleken met die van andere merken niet de grootste en Volvo lijkt dit nu te snappen.

Op het dashboard zijn de verschillende klokken en meters duidelijker af te lezen, een bekend minpunt bij de vorige serie, en er is een AdBlue-meter toegevoegd. Daarnaast is er een nieuwe bediening voor de I-Shift en Powertronic en de radio is verbeterd. Dit geluidssysteem biedt de chauffeur nu een USB aansluiting en de mogelijkheid MP3’s af te spelen, ook vanaf een extern apparaat. Bovendien kan met Bluetooth de mobiele telefoon geïntegreerd worden in het systeem.

758x228_trucks2008_gallery.jpg

566x303_FH16_06.jpg

566x303_FH_02.jpg

566x303_FM_03.jpg

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Ik krijg in September een demo van de plaatselijke volvo mee voor een truckrun.Benieuwd of het dan meteen een heeeeel verse is;)

Ik persoonlijk vind het wel erg jammer dat ze niks aan de vormen van de cabine hebben gedaan.Vooral omdat de volvo niet de ruimste wagen is.

Maar toch een heel mooie wagen

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden