[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Brief ontvangen (Duitsland)


Wuppie

Recommended Posts

  • Forumlid
Ik heb in november 2005 niet genoeg afstand gehouden en kreeg in februari 2006 een brief uit Koblenz met dezelfde vragen (naam adres enz.) Ik heb echter geen schuld bekend en er een verhaaltje bijgezet waarom. Daarna heb ik er niks meer van gehoord.

Lucky You Jack.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 7 months later...
  • Forumlid

boetes in duisland , daar kun je onderuit komen , ik rij prive met pools kenteken altijd te hard , wordt elke maand wel geflitst maar de duitse overheid heeft geen toegang tot de kentekens van bepaalde landen.

zie link deelenemende landen http://www.eucaris.net/participation.php

ten tweede in duitsland is de kentekenhouder niet aansprakelijk maar de bestuurder hier even een korte uitleg om onder de duitse boetes uitkomen van flitsservice

Geflitst in Duitsland

Anders dan in Nederland wordt in Duitsland de chauffeur vervolgd voor een snelheidsovertreding en niet de kentekenhouder. In die gevallen dat je niet bent staandegehouden maak je dus een redelijke kans om onder de boete uit te komen. Hieronder een methodiek en uitleg hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Eerste brief

Als je geflitst bent, krijg je een brief thuis gestuurd van de Landrat van de Kreis waar dit gebeurd is. In deze brief, gericht aan de kentekenhouder, wordt vriendelijk verzocht mede te delen wie er op datum X op plaats Ymet de betreffende wagen heeft gereden. Hiervoor is een "antwortblatt" bijgevoegd. Bij geringe boetebedragen is meteen een acceptgiro aangehecht, maar die kan meteen in de afval emmer.

Is de brief in het Duits, kun je de ambtelijke molen wat vertragen door een briefje terug te sturen dat je geen woord begrijpt van wat men je toegestuurd heeft. Iedere EU-burger heeft namelijk het recht een tenlastelegging van een strafbaar feit te horen/lezen in een (Europese) taal die hij machtig is. Soms hoor je hierna al niets meer, soms krijg je ook meteen al een brief in het Nederlands (Kreis Kleve, Borken, Wesel en vast nog wel meer GrenzKreise).

Nu gaan we verder. De kentekenhouder is verplicht naar beste eer en geweten aan te geven wie er gereden heeft. Maar... hij is niet verplicht zichzelf aan te geven èn ook familie uit de eerste graad hoeft hij niet te aan te geven. Bovendien is hij niet verplicht een rittenadministratie bij te houden en mag hij vergeetachtig zijn. Dat kan immers de beste overkomen. Dus nu gaan we een briefje terugsturen in de trant van: "Het spijt me zeer, maar ik kan op uw foto niemand herkennen. De wagen met kenteken ab-cd-12 is van mij, maar ik leen haar regelmatig uit en ik heb geen flauw idee wie er op datum 1-1-2001 met het ding gereden heeft. Stuurt u alstublieft meer beeldmateriaal, mogelijk in een betere kwaliteit, zodat ik wellicht de chauffeur herken.

Tijdrekken, rekken,rekken......

De bedoeling van dit alles is tijdrekken. De Duitse politie moet binnen 3 maanden een persoon hebben gevonden, tegen wie ze een strafzaak kunnen beginnen. Als ze vermoeden dat de kentekenhouder ook de overtreder is geweest, beginnen ze deze zaak binnen 3 maanden en hebben ze daarna meer tijd, dus het is zaak om de verdenking van de kentekenhouder af te schuiven.

Als dat lukt heeft de Landrat een probleem. Meer foto's hebben ze meestal niet en anders herhalen we gewoon het eerste briefje nog even. "Deze foto's zijn duidelijker, maar ik kan nog steeds niet zien of het nou mijn neefje Kwik, Kwek of Kwak is."

(Overigens is het hier ook een optie eerlijk aan te geven dat meneer A.M. El Mansour, woonachtig te Casablanca op 1832 Boulevard Aïn Dab, gereden heeft. Duitsland heeft geen enkel verdrag met Marokko, dus laat ze daar maar lekker een briefje heen sturen. Maar wat er na zoiets gebeurt, is nog niet getest: ervaringen graag op het forum posten.)

Herkenbaar?? Of onherkenbaar....

Dus wat gaan ze doen? Ze komen nu langs. De politie of iemand van het Strassenverkehrsamt komt aan de deur met de foto, ter vergelijking. Als de politie voor de deur staat vlak nadat je geflitst bent, moet je dus niet de deur open doen. Of iemand anders sturen. Want als ze vinden dat de persoon in de deuropening wel erg op de persoon op de foto lijkt, zie dan maar het tegendeel te bewijzen. Dus de kentekenhouder gaat in bed liggen en een huisgenoot doet open. "Goedemiddag, herkent u de persoon op deze foto?" - "Nee, sorry. Dat kan ik niet met zekerheid zeggen. Heeft u een huiszoekingsbevel? Nee? Dan zou ik graag weer Wegmisbruikers gaan kijken, ik vind die meneer Spee zo'n geweldige vent." Huisgenoten moeten zich niet laten intimideren of bang zijn voor restrictie's, het is legaal te vergeten hoe je huisgenoten eruit zien. Dementie, Alzheimer, roept u maar.

In Duitsland zijn verhalen bekend dat er vanaf nu gepost gaat worden, net zolang tot ze iemand uit het huis van de kentekenhouder zien komen die op de foto lijkt. Maar dat doen ze niet voor een boete van 30 euro... en of ze de Nederlandse collega's zo gek krijgen is nog maar de vraag.

Hebben ze niemand kunnen vinden binnen de gestelde 3 maanden, dan wordt aan de kentekenhouder opgedragen de komende tijd (1 of 2 jaar meestal) een rittenadministratie bij te houden. Zodat toekomstig altijd een Fahrer bekend is als de wagen met dit kenteken weer iets fout doet. Maar dat hoef je als Nederlander natuurlijk dan alleen voor je Duitse ritten te doen.

Alle ervaringen tot nu toe leren dat voor de kleine vergrijpen niet echt moeite gedaan wordt. Betaal je de eerste acceptgiro niet, of stuur je een briefje in het Nederlands terug, dan is het ze allemaal veel te veel moeite achter je aan te gaan. Maar maak je het te bont, dan zijn de Beamten nog echt Beamten en bijten ze zich vast als terriërs, dus dan moet je slim zijn.

als je strafpunten hebt in duitsland wordt het vermeld in flensburg op rijbewijsnummer , en soms moet je je rijbewijs opsturen voor een rijverbod , gewoon in nederland een duplicaat rijbewijs aanvragen bij de gemeente , onder het mom van verloren . het internationale rijbewijs register gaat pas 2012 in dus nu is er nog niks te controleren.

dus met andere woorden gewoon proberen te vertragen na 3 maand kunnen ze geen strafzaak meer beginnen

of een naam opgeven van een bestuurder die niet in de eu woont

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • Forumlid
als je strafpunten hebt in duitsland wordt het vermeld in flensburg op rijbewijsnummer , en soms moet je je rijbewijs opsturen voor een rijverbod , gewoon in nederland een duplicaat rijbewijs aanvragen bij de gemeente , onder het mom van verloren . het internationale rijbewijs register gaat pas 2012 in dus nu is er nog niks te controleren.

Waar denk jij dat ze je rijbewijs naartoe sturen als je rijverbod erop zit?

Idd niet naar je huis dus. Maar naar de RDW in Veendam. En als daar blijkt dat je dat rijbewijs als vermist hebt opgegeven,ga je dus zwaar voor gaas.

Ik heb een tijdje geleden ook eens zo'n brief uit Duitsland gehad. Na wat brieven over en weer ben ik zelf naar de Polizei gereden. En uiteindelijk heb ik dus een rijverbod gehad van 1 maand in Duitsland en 4 punten in Flensburg. Je krijgt gewoon een aantekening op je NL-rijbewijs en zorgt dat je een maand niet in Duitsland komt. Maar als je nix doet loop je dus 't risico dat je een keer bij een controle wordt gecontroleerd en dan ben je dus wel 't haasje.

En daarbij,je hebt toch gewoon een overtreding begaan? Waarom moet er zo moeilijk over gedaan worden?:confused: Als 't onterecht is zeg ik ok,maar.....

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden