Spring naar bijdragen

niels123

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

niels123's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ja C.E. is inderdaad gewoon super handig nooit ergens gezeik mee. alleen moet je dan ook nog eens code 95 halen ivm vervoer tijdens werk of zo iets dacht ik? maar de gehele combinatie weegt onder de 7 ton, en ik mag toch tot 7 ton rijden? want ik begrijp er weinig meer van haha maar 1 ding moet ik eigelijk wel weten want anders ga ik er op door drukken bij mijn werkgever want hij wilt mij hoogstwaarscheinlijk dat rijbewijs C1E laten halen dan. want voor dat voertuig moet je dan volgens jou nu C1E hebben maar dan mag je dus 12,5T wegen alles bij elkaar maar wat gebeurd er als je dan 15T bijvoorbeeld weegt? rij je dan gewoon wel met het juiste voertuig maar dan te zwaar of rij je dan weer zonder rijbewijs omdat je met dat gewicht CE moet hebben?
  2. ja precies ik ben er mee eens dat ik dit eigelijk had MOETEN weten. 't is er eigelijk als pap ingegoten zeg maar. Tachograaf klopt ja, deze heb ik ook altijd gebruikt! alleen de hele combinatie zelf weegt al 6,2T dit houd dus in dat ik wel met de combinatie mag rijden maar maximaal 800kg mag laden? zie ik dit goed? Verder houd dit dus in dat ik mijn C1E rijbewijs moet gaan halen of mijn CE ? het gaat hier namelijk om een combantie die ik hier even zal verwoorden. 2 assen achter en 1 aan de voorkant van de trailer ( jeep ass ) 3 x 4000kg laad gewicht mogen deze hebben. 1 x een achter as van trekker 2500kg. Ik heb er een kraan op staan van 1500kg en de combinatie leeg weegt 6200kg dit is samen 7700kg ongeveer. dit zou dus moeten betekenen dat ik dus maar 4300kg zou mogen laden met het C1E rijbewijs? en stel dat ik dan bijvoorbeeld 7700kg dus leeg ben en ik zou bijvoorbeeld 6500kg laden dan zit ik op 14200kg heb ik dan genoeg aan een C1E rijbewijs of moet ik dan een CE rijbewijs hebben. en wat gebeurd er als ik dus dan in het geval een C1E rijbewijs heb. en ik dan dus totaal gewicht 14200kg weeg krijg ik dan weer een sterretje achter mijn naam ( omdat ik dan geen rijbewijs voor dit gewicht heb )? of ik krijg ik dan alleen een bekeuring ( als zij mij wegen ) voor overschrijding van het maximale gewicht? Groetjes
  3. Een goeie avond truckers! Ik heb een vraag voor alle van jullie! Ik ben vandaag van de weg geplukt met mijn mooie trailertje! Nou rijd ik met een oplegger met achter 2 assen en voor 1 as. alle assen mogen 4000kg laden. de achter as van de voorwagen 2500kg. Nou had ik niet een probleem met het gewicht maar nu werd mij verteld dat ik niet met deze combinatie mocht rijden met mijn B.E. rijbewijs maar hiervoor het nodige C.E. rijbewijs nodig heb, of het C1E rijbewijs nodig heb. Hij zij dat dit nieuw is sinds 19 januari 2013. Mijn werk/opdrachtgever oftewel mijn baas wist hier namelijk niks van en dacht dat je hiervoor het B.E. rijbewijs nodig had. Nu krijg ik een prent + ik krijg een sterretje achter mijn naam dat ik reed met een voertuig zonder het bij nodig hebbende rijbewijs. Nou zij hij dat vroeger je dit wel mocht rijden met een B.E. als je dus je rijbewijs voor 19 jan 2013 gehaald had. Weten jullie hier iets van? Want ik heb mijn B.E. rijbewijs gehaald ergens in 2015. ( Maar dus niet wetende dat ik hiermee niet mocht rijden ) Ik hoor graag wat!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden