Spring naar bijdragen

McMark

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    5
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door McMark geplaatst

  1. Heeej, dankjullie tot zover. Het zijn idd allemaal lessen voor de toekomst, met kopietjes van bonnen maken enzo. Als ik het (heel beknopte) contract goed lees, staat er dat ik 160 uur in 4 weken moet werken. En dat zou toch een hoopje vrije tijd opleveren - inderdaad, op m'n strepen gaan staan. En ze hebben idd erkend dat ze mis waren met de loonschaal, vernieuwd contract gekregen met daarop dat het (in de toekomst!) D0 is. Maar vind het erg wrang dat ik dan die 3 maanden * 65 uur per week voor minder uitbetaald ben en dat dat niet gecorrigeerd gaat worden (en dat ik zelf zo naïef was om er helemaal niet bij na te denken en er vanuit ging dat het wel goed zou zijn). Als ik jullie lees, kan het helpen dit aan te kaarten bij een hogere vestiging. Bij het vorige uzb, met dat andere werk, vergaten ze wel eens loonsverhogingen (CAO-bepaald) door te voeren. Maar dat werd altijd keurig gecorrigeerd, ook over verdere periodes terug. En m'n hele verhaal is niet bedoeld om de werkgever zwart te maken zoals gesuggereerd werd, ik wil enkel van jullie weten of ik nou gek ben of dat het ook warrig gaat allemaal. Ik suggereer ook niet dat deze hele UZB-keten niet deugt, alleen dat ik het op deze vestiging zo frustrerend rommelig vind dat niemand opdenduur meer weet wat er afgesproken is en met wie. Ik begrijp dus dat ik in Fase A geen opzegtermijn heb (ja tuurlijk, een dag en netter is je week afmaken). Zit er toch hard over te peinzen. Aan de ene kant jammer, want bij het inleenbedrijf is alles goed geregeld en het werk is leuk. Maar soms kom je op een punt dat je emmer zelfs geen druppel meer kan hebben. En het afkoopbedrag zal ook niet mis zijn, maar denk dat ik liever dat doe dan met een rotgevoel rondrijden. Een andere vestiging is trouwens ook nog een idee ja.
  2. Zucht... in de vier jaren hiervoor vond ik werken voor een uitzendbureau prima. Dat was ander werk, nu sinds een half jaar dus vrachtwagenchauffeur voor een ander uitzendbureau. Ze hebben de opleidingen betaald. En ik zie even door de bomen het bos niet meer en ben eigenlijk zo nijdig dat ik ze het liefst meteen zou ... graag wat meningen of ervaringen. Inmiddels is er, sinds september, de ZEVENDE contactpersoon aangetreden. Dat houdt, kort samengevat in: * Dingen die geregeld zouden worden (4 dagen werken ipv 5) blijven niet-geregeld (oh ja, dat was die vorige collega, ik weet van niks). * Declaraties raken zoek (ja die tunnelreiskosten vergoeden we wel, maar als we geen bonnen hebben... ja dan heeft die vorige collega ze kwijtgemaakt) * Ja je staat al 3 maanden op de verkeerde loonschaal, B0 ipv D0. Nee dat kunnen we niet met terugwerkende kracht doen, haha, dat keurt hogerhand nooit goed omdat het een fout van lagerhand is. * Kopieën van documenten zijn zoek (goh heb je tijd om even langs de vestiging te komen, we hebben geen kopie rijbewijs enz - een WEEK DAARVOOR gebeurd! - oh dan is het kwijt. NEE ik heb geen tijd om langs te komen ik werk 70 uur per week ) 1. Ik wil dus graag van het uitzendbureau af. Wie heeft daar ervaringen mee of over gehoord? Hoeveel is de afkoopsom van de opleidingskosten (waarde ca 6000)... 2. Weet iemand de opzegtermijn in fase A? Of is dat gewoon 28 dagen omdat A-fase in dit geval een arbeidsovereenkomst is voor bepaalde tijd, nl 2 jaar (de tijd om je opleidingskosten terug te verdienen). En arbeidsoverkomst voor 2 jaar is volgens CAO-boekje 28 dagen. 3. Kunnen ze dat maken, dat ze loonschaal D0 niet met terugwerkende kracht uitbetalen? Dan heb ik dus 3 maanden voor B0-salaris gewerkt ipv D0. Dat scheelt met die werkweken wel een paar honderd Euro! (Moet ik bond inschakelen? Rechtswinkel? Niks aan te doen?) 4. UZB doet heel moeilijk over minder dan 5 dagen werken... zijn er hier mensen die deeltijd werken via UZB (die opleiding betaald heeft)? (een van de 7 contactpersonen vond dat het om de 40 uur ging, en die heb je in 3 - 3,5 dag al). Ik weet wel, het hoort bij het werk. Ik hoef ook zeker niet van 9 tot 17 uur (dan hadden we ambtenaar moeten worden), maar minder dagen moet toch wel kunnen? Of komt dat in de branche amper voor? Jullie hebben toch ook wel kleine kindjes die je graag ziet . Het werk op zich is :tu:, bedrijf waar ik ingeleend ben ook. Dat bedrijf neemt echter vóór die 2 jaar geen chauffs over, omdat ze dan "pikken" van het UZB. Alle opmerkingen en tips welkom, vind het niks om dat te vragen, maar ja daar zit het vrouwtje dan weer achter met dat erover praten goed is enzo voor tips.
  3. Okee, bedankt voor jullie antwoorden. En Joost, nog even antwoord op je vraag wat dat geintje kost: 600 Euri...
  4. Hmmm okee, dankjullie zover. Toen was het inderdaad nog op uitzendbasis (inmiddels vast contract). Heel scherp opgemerkt, maar ik ontzie een beetje het gedoe van voor laten komen (drukke werkweken, woehaha jullie kennen het ). En volgens mij geen rechtsbijstandverzekering. Waar het mij meer om gaat is: kunnen uzb en opdrachtgever je dus op laten draaien voor kosten voor iets waar je het bestaan niet van af wist? Als je ergens nieuw komt en je wordt door beide opgeleid, zou je verwachten dat dat je ergens ingefluisterd wordt (bijvoorbeeld uiterlijk bij de ziek- of betermelding?). Het attest heb ik natuurlijk alsnog gekregen op mijn verzoek (wat was dat met mosterd en een maaltijd...). En ik snap wel dat het uit zal draaien op zelf betalen (en inderdaad, een 2e keer heb ik dat niet), maar het voelt zo wrang hè... doe je je best en krijg je een ^%&^boete voor iets dat je echt niet wist. En krijg je van uzb en opdrachtgever zo'n schouderophaal-reactie van 'ja, eigen schuld'. Trouwens: hoe zit dat met weekenddagen? Moet er ook een attest komen dat op zaterdag en zondag mijn vrije dagen zijn?
  5. Okee... ben benieuwd naar jullie mening. Ik werk via een uitzendbureau voor een transportbedrijf. Officieel heet het kort internationaal, maar de ritten zijn Nederland en België. Ja okee, is buitenland . Ben pas begonnen. Na één week werken was ik een paar dagen ziek. In de week dat ik weer aan het werk was, werd ik aangehouden in België. Ik kreeg een flinke boete omdat ik van mijn ziektedagen geen attest had dát ik ziek was (en er dus geen tachoschijven waren van die dagen...). Ik had nog nooit van zo'n attest gehoord, niet in m'n opleiding en niet bij het inwerken. Wat vinden jullie? Heb ik niet opgelet bij m'n opleiding? Hoorde dit bij het inwerken? Kan ik uitzendbureau of bedrijf (mede)aansprakelijk stellen? Of is dit zo'n geval van domme pech waarbij je maar moet betalen en jezelf geruststellen dat je 't nu wél weet? Dank alvast voor het meedenken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden