Spring naar bijdragen

Jojk

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Jojk's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Het is ook heel simpel, alleen is dit geen antwoord op mijn vraag eigenlijk. Wat ik specifiek wil weten is of er een minimum rijtijd is, voordat je de pauze mag opdelen?
  2. Volgens dat schema wordt er dus voor de ononderbroken rijtijd gekeken naar het tijdstip van de eerste rijd-activiteit. Daaruit concludeer ik dus dat mijn aanname klopt verder... Ach, en anders betaal ik het 'leergeld' wel weer aan de staat
  3. Laatst had ik met een collega een discussie over het splitsen van je drie kwartier rusttijd. Volgens de letter van de wet mag je dat opdelen in eerst een kwartier en later een half uur (of de eerste keer langer, als je als laatste pauze maar een half uur maakt). Tot zo ver geen verschil van mening. Wat ik me afvraag is of er een minimale rijtijd is die je moet hebben voordat je de eerste pauze kunt maken? Een voorbeeld: ik sta een uur te laden en begin daardoor dus weer met een 'schone 4,5 uur'. Ik trek de auto van het dock af, deuren dicht, en rijd 300 meter naar het kantoor. Dan heb ik twee of drie minuten rijtijd op de pas staan. Eer ik de papieren heb is het een kwartier verder, en heb ik dus een kwartier pauze op de pas staan. Na 4,5 uur rijden hoef ik dan volgens mij nog maar een half uur pauze te maken. Mijn collega zegt dat de politie dit bij een eventuele controle niet accepteert, omdat zij redenen dat je het eerste kwartier pauze 'vooraf' maakt, wat natuurlijk niet kan. Maar strikt genomen heb ik dan toch al gereden? (Ook al is het twee minuten?) Iemand die hier duidelijkheid over kan geven? Ik heb al gezocht hier op het forum maar kan er niks over vinden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden