Spring naar bijdragen

mr-cobra

Forumlid
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Over mr-cobra

 • Verjaardag 10-04-1974

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

mr-cobra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

 1. Ik heb bij aanhouding alleen de boete moeten betalen en heb m'n rijbewijs teruggekregen. Een hele tijd later kreeg ik de brief met daarin de situatie, boetebedrag, 1 maand rijverbod en 3 punten. In die brief stond dat je binnen een bepaalde tijd je rijverbod moest "activeren". Ik ben bij de polizei geweest en heb daar het rijverbod laten activeren/registreren.
 2. Ik heb met m'n baas gesproken en heb m'n vakantie naar voren geschoven en nu nog 2 weken frankrijk en dan zit m'n rijverbod er op. groeten mickel
 3. Ik heb een navi maar die gebruik ik alleen als ik ergens de weg niet weet of naar een nieuw adres moet. Maar je mag in duitsland toch geen flitskast-waarschuwing hebben in je navi? Ik zal morgen eens instellen dat hij een signaal geeft als ik te hard rij maar dat zal niet vaak zijn. Morgen eerst maar eens met de baas praten over de situatie.
 4. Ik heb het geluk dat ik altijd in frankrijk moet terugladen (tot nu toe). Ik rij toch meestal in centraal of west-frankrijk. Ik ga dinsdag eens met de baas overleggen.
 5. 60 op bundesstrasse is toch veel te langzaam. Bij 70 wordt wordt je door personenwagens op tweebaanswegen op gevaarlijke wijzes ingehaald. Pas geleden tussen wasserburg am inn en traunreut bijna een frontale aanrijding gehad door een inhalende tegemoetkomende personenwagen. Dat scheelde centimeters.
 6. Bij mijn weten mag je normaal gesproken 70km/h op een bundesstrasse indien er niets anders staat aangegeven. En ik was al van plan om dan een maand Frankrijk te rijden. Is sowieso mooier rijden en vriendelijkere mensen.
 7. Nogmaals, ik ben niet trots op die overtreding maar ter plaatse is het een mooie brede overzichtelijke vierbaansweg en de lading die ik toen had woog 2,5 ton. Met 25 ton doe ik zoiets echt niet. Normaal gesproken halen jullie mij in of vervloek je me omdat ik maar 85 rij op de autobahn en 72 op de bundesstrasse. Dit was een zeldzaamheid en je moet niet denken dat ik continue als wegpiraat op de weg zit en heb eigenlijk nooit "haast". En een extra nachtje in de cabine neem ik meestal ook voor lief maar ik moest nu eenmaal zaterdagmorgen thuis zijn ivm verplichtingen waar ik niet onderuit kon.
 8. Ja hoor dit was dezelfde overtreding. En de reden dat ik niet meer heb gereageerd is dat m'n pc een tijd kapot is geweest en omdat ik het weekend vaak andere dingen te doen heb die moeder de vrouw me vraagt, is het me ontschoten dus bij deze mijn nederige excuses. Maar door de brief die ik heb gekregen, ben ik er weer aan herinnerd en ik zit nou eenmaal niet veel achter de PC. En wat betreft mijn rijgedrag, normaal rij ik 85km/h en alleen als ik net binnen m'n rijtijd thuis kan komen dan laat ik hem op afdalingen lopen zodat ik over de 90 ga maar normaal gesproken dus niet. Bedankt voor jullie opbouwende kritiek. En te stom om iets op internet op te zoeken is het niet. Ik vraag gewoon om jullie ervaringen en tips. En nogmaals, ik ben me bewust van m'n overtreding maar net als iedere chauffeur denk ik slaap ik liever thuis dan in de cabine.
 9. ÃŒk heb onlangs een boete en rijverbod gekregen in Duitsland wegens te hard rijden. De snelheidsoverschrijding (37km/h) was op de B25 bij Donauworth richting A7. De politie stond daar alleen vrachtwagens te flitsen onder aan de afdaling natuurlijk. Dit was echter buiten de bebouwde kom. Maar ik lees op internet dat een overschrijding van meer dan 30 km/h BINNEN de bebouwde kom een maand rijverbod kost. Kan ik hier nog iets tegen doen? gr mickel goossens
 10. Vandaag ben ik bij Donauworth op de B25 gelaserd en aan de kant gezet. Een mooie 4-baans weg die bij Donauworth lichtjes daalt (2 a 3%, geen bordje) Maar dan staat er op die mooie weg opeens een bordje max. snelheid 60km/h voor vrachtwagens en 100km/h voor personenauto's. Onderaan de weg stonden ze dus te laseren en alleen vrachtwagens zo bleek achteraf. Ik reed daar te hard (101km/h en met correctie 97km/h, stom stom) maar de personenauto's vlogen me aan alle kanten voorbij (mochten maar 100km/h). Ik ben even verderop aan de kant gezet en toen hebben ze mijn digitale tachograaf uitgelezen. Daarbij kwam aan het licht dat ik die dag vaker (3x, bergaf) over de 90 km/h was gegaan op de autobahn en dat maar een paar km/h). Ze hebben toen bij mijn overtreding van 37km/h het boetebedrag (160 euro) opgezocht en dat bedrag x4 gedaan (4 overtredingen). Is dit normaal en wettelijk? Die 37km/h overschrijding is stom van me maar dat die 3x te hard eerder die dag met een paar km/h kost me dus ook 3x 160 euro. Het totaalbedrag kwam uit op 663,50 (4x160 euro en 23,50 administratiekosten) en natuurlijk direkt betalen. groeten mickel
 11. Aan de stand van het gaspedaal ligt het niet. Ook als ik het gas helemaal intrap hapert het wel eens.
 12. Ik heb al eens vaker in de tank gekeken maar zag toen niets. Morgen nog maar eens beter kijken met een sterke lamp erbij.
 13. De auto is daarvoor bij de renault-garage in Tegelen geweest en daar is toen niets uitgekomen. Dus als ik het goed begrijp de filters vernieuwen en indien mogelijk de tank reinigen om mee te beginnen? Het gebeurt alleen bij het wegrijden vanuit stilstand en niet op hogere snelheden en constante snelheden. Het gebeurt overigens alleen als ik er een oplegger achter heb. Zonder oplegger komt het niet voor, ongeacht de hoeveelheid gas die ik geef. Nieuwe verstuivers hoop ik toch niet aangezien dat toch aardig in de papieren loopt icm de computer. Een premium moet inderdaad vrij staan voor je kunt starten.
 14. Hallo, Ik rij met een Renault Premium (2007) met een automatische bak. Regelmatig gebeurt het als ik vanuit stilstand wegrij dat de auto heel langzaam wegrijdt. Het wegrijden op zich gaat wel maar als ik dan eenmaal rol dan neemt de snelheid nog maar heel langzaam of niet toe. Dit duurt dan 1-5 seconden en dan begint de auto ineens weer te trekken. In de garage zeggen ze dat ze niets kunnen vinden. Heeft iemand hier ook ervaring mee? groeten mickel
 15. Weet iemand of er een app is voor de Iphone voor chauffeurs waarin je je administratie kunt bijhouden zoals rij- en rusttijden, afstanden e.d.? groeten mickel
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden