Spring naar bijdragen

vette079

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    7
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

vette079's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ja, daar zit ook wel weer wat in ja. Hier in het kouwe noorden wat minder last van... verkeer dus... Ligt dat nu dan overal in NL, dat zoab?
  2. Tja, ik moest wel lachen hier om de vele ideën omtrent waar ik vandaan kwam, Zoutkamp had gekund vanwege de "concurrent". Ik kom dus út Fryslân, maar woon al weer 9 jaar in Zweden. Enneh, nee niet Tytjerksteradeel. Zand wordt ook meer op de buitenwegen gebruikt hier, en dan ook alleen in het noorden op lichte hellingen, kruisingen of rotondes. Nog niet over riool nagedacht, maar achteraf wel logisch natuurlijk. Al moet ik zeggen dat zoab toch ook weer niet de allerbeste oplossing is, juist in verband met bevriezing. Dat is toch weer iets waar ze in NL blijkbaar niet goed over hebben nagedacht. Je kan wel kijken naar de voordelen van zoab, maar je moet er rekening mee houden dat je dan ook werkelijk strooit wanneer het nodig is, en niet alleen omdat het glad zou kunnen worden, maar ook om het asfalt voor stukvriezen te beschermen.
  3. Ik woon in Zweden sinds 2002, en hier hebben ze iets wat ze "nul visie" noemen. Het komt er op neer dat de regering voor een bepaald tijdstip (zeg maar jaar 2015 of zo) het aantal verkeersdoden terug willen brengen tot nul... Yeah sure... Als ze maar doorgaan met nog minder zout strooien dan ze nu al doen, lijkt die nul visie meer op nul gram zout per jaar strooien. Affijn, heb in 1998-2002 ook nog een tijdje o.a. Marokko gedaan voor de concurrent van KP, en inderdaad, 2450 km doe je niet op een dag (of twee...) zelfs als je het zou willen. Iets wat ze eventueel zouden kunnen gebruiken in plaats van zout is zand (noord Zweden). Vraag is alleen wat dat kost, weet niet of zand duurder is dan zout, maar het blijft langer liggen en werkzaam dan zout volgens mij. Je auto wordt er wat meer vies van misschien, maar liever dat dan met de boel onderuit. Oh ja, heb me net geregistreerd hier. De naam is Tjerk, dus je kan bijna raden waar ik vandaan kom.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden