Spring naar bijdragen

StefanUL

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    27
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Converted

  • Locatie
    Rotterdam

StefanUL's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Ze nemen geen nieuwe kandidaten meer aan en het is allemaal in Ermelo zie ik nou dus dat wordt hem ook al niet.. klonk allemaal erg interessant maar helaas...
  2. Daar heb ik inderdaad wat aan ik ga mij meteen inschrijven! Hartstikke bedankt. http://www.vrachtbaan.nl/Voor_kandidaten/de-selectie Ik heb wel nog wat vragen maar die zal ik even stellen online kan je meer informatie vragen.
  3. Ik krijg als het goed is een werkcoach die zou me toch moeten helpen? voorlopig wordt ik overal afgewezen dus ben bereid tot een hoop. Ik heb de landmacht gebeld maar het is pas rond augustus dat je kan beginnen dus dat wordt hem ook niet meteen (zit wel te twijfelen om me alsnog aan te melden nu..) Vacature Soldaat Landmacht of de Fennek. Het lijkt me wel een hele leuke uitdaging maar moet er veel voor op geven (me beide hobby's waar ik bijna altijd mee bezig ben..)
  4. Bedankt voor de tip ik had daar inderdaad al gesolliciteerd maar op het moment hebben ze geen opleidingsplek kreeg ik als antwoord. Simon Loos deed het ook een paar jaar terug inderdaad maar nu niet meer helaas. Post Kogeko is tot nu toe de enige (In de buurt want moet wel aan te rijden zijn) die dit nog doet maar dus geen plek op het moment..
  5. Zoals ik het lees ga je dus 4 maanden naar een opleiding daarna haal je je (C?) rijbewijs bij een centrum van hun, en daarna moet je verplicht 2 jaar in dienst, hierna mag je weer weg of doorgaan indien je verder wilt bij de landmacht? Klinkt wel interessant, alles voor je wordt betaald zoals ik het begrijp en je krijgt vanaf dag 1 in je opleiding al betaald? Dat klinkt ideaal en in die 2 jaar kan je leuke/heftige dingen mee maken en misschien uitgezonden worden (Unieke ervaring lijkt mij). Ik hou het zeker in mijn achterhoofd momenteel heb ik wat sollicitaties lopen en een werkcoach bij uwv ik kijk dat eerst even aan maar dit hou ik zeker in gedachte, en er zijn nog meer vacatures zie ik om je C te halen bij de landmacht. Alhoewel dit staat niet aangegeven dat je er een C rijbewijs haalt maar dat neem ik aan van wel dan. Ik zie ook wel vaak vrachtwagens met opleggers van het leger rijden in de veluwe trouwens maar kan deze functie niet vinden op de website dus even naar zoeken als ik tijd heb.
  6. Ok ja, wordt lastig dan allemaal.. Tja zelf betalen dat is gewoon niet te doen praat je volgens mij over 8000 euro bij elkaar aan het einde van de rit (voor C+E en opleiding). Dat is een flink bedrag en vind het niet verantwoord om dat te lenen..
  7. Oldenzaal is een end weg ja, als ik het zou moeten fietsen zeker haha. Tja enige reden dat ik kan bedenken waarom iemand mij zou willen opleiden is dat ik het erg graag wil en nog jong ben. Maar als ik dit zo hoor is het zoiezo geen goed beroep om nu te doen en gaat het nooit lukken wat ik wil? Ik kom nu uit de bouw sector, daar gaat het ook erg goed....
  8. Is er geen manier dat een werkgever mij wil opleiden/mijn opleiding wil betalen? Ik kan een opleiding en rijlessen etc. niet betalen dus zou dan een enorme lening moeten afsluiten en dat zie ik niet zitten op mijn leeftijd.
  9. Hallo allemaal, Ik ben pas 20 geworden en wil al heel lang vrachtwagenchauffeur worden, ik heb nu bijna 1 jaar als koerier/chauffeur gewerkt en heb enige ervaring in het magazijn dus ik weet al deels hoe het allemaal werkt en heb aardig wat rij ervaring op gedaan. Echter word nu mijn contract niet verlengd (Bezuinigingen in mijn bedrijf) en zou ik dus graag vrachtwagenchauffeur willen worden. Ik heb geen geld voor een BBL opleiding en me C (E) rijbewijs te halen dus ik vroeg me af hoe ik een bedrijf vind die mijn opleiding zou willen betalen en baangarantie kan geven, ik hoor vaak dat dit wel gedaan wordt en dat er mensen nodig zijn in het transport. Volgende week ga ik ook naar de UWV die kunnen me dus ook helpen maar ik wou graag advies vragen hier ik neem aan dat sommige van jullie weet hoe het allemaal zit en waar ik op moet letten? Ik hoop dat iemand mij kan adviseren wat ik zou kunnen doen!
  10. Ik heb gekozen die opleiding niet te doen omdat ik liever gewoon een fulltime baantje zoek als koerier en zo te sparen voor CE rijbewijs, dat ik zelf me rijbewijs haal en niet bij een baas waar ik dan paar jaar moet blijven werken, groot nadeel als je het niet naar je zin hebt. Ik zie het nut niet echt om zo'n BBL opleiding te doen, ik weet al veel van logistiek, ik heb me rijbewijs, me vca ken ik altijd nog halen. Denk dat het beste voor mezelf is als koerier te beginnen en met een vrachtwagenchauffeur meegaat om te kijken, ondertussen sparen voor CE rijbewijs te halen.
  11. Ja het liefst zou ik nu al beginnen maar ken het niet betalen, snap dat het steeds duurder wordt maar denk dat het nog wel 3 jaar duurt voor ik echt 5000+ euro heb, tenzij ik zsm een fulltime baan krijg dan duurt het wat minder maarja salarissen zijn niet zo geweldig voor 18 jarige hehe. Bedankt voor de tip, deze dingen leer ik nu al om langs me af te laten glijden werk bij een bouwmarkt, het is wel wat kleinschaliger kwa de dingen die je noemt maar ik leer er alvast aan wennen. Heb ook bij een groothandel stage gelopen en logistieke opleiding gevolgd dus weet een beetje dat het zo gaat in de transport, maarja die dingen heb je nou eenmaal te pikken.
  12. Moet je ook speciale taxichauffeur diploma/cursussen doen geloof ik, maar dat is het enige beroep met rijden dat ik niet wil doen eerlijk gezegd, gaat wel lukken ooit koerier/chauffeurs werk te vinden, gewoon flink doorblijven solliciteren
  13. Het is niet omdat ik wil wachten maar ben 18, heb nog een hoop andere dingen om voor te sparen, ken nu pas een beetje beginnen met sparen wil eerst een eigen auto, dan CE halen (dus zoiezo al ruim 7000 euro bij elkaar) en natuurlijk nog op mezelf wonen. Bedankt voor je advies, help me met kiezen, vond het zelf ook al makkelijk, over 2/3 maanden maar even me BE halen dan Misschien dat dat ook help met een fulltime baantje als koerier/chauffeur vinden. Gelukkig heb ik vorige week een contract gekregen voor parttime werk in een bouwmarkt tot eind november, zit dus niet zonder baantje voor een tijd, maarja veel levert een parttime baantje op je 18de niet echt veel op hehe.
  14. Heb er nu ruim 20 sollicitatie's opzitten, nog meer aan het zoeken. Heb alleen nog 1 vraag, zijn wat bedrijven die chauffeurs zoeken met BE, maar zit te twijfelen, zal ik me BE halen over een paar maanden of gewoon een paar jaar wachten tot ik me CE haal (als ik het werk als vrachtwagenchauffeur wat vind). BE hebben tot die tijd lijk me wel handig maarja kost wel weer ruim 600 euro terwijl ik toch BE heb wanneer ik me CE heb.
  15. Schandalig, die dingen zijn zo opvallend en groot dat ken je niet over het hoofd zien!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden