Spring naar bijdragen

BramvT

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    3
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

BramvT's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Waardering in de gemeenschap

  1. Bedankt voor alle tips (ook de anderen hier), het is mij nu wat duidelijker geworden Ja, ik zal het CBR eens gaan bellen wat mij zo'n medische keuring kost...ik kan soms parttime weleens een vrachtwagen brengen of ophalen, soms ook in/uit Belgie of Duitsland...en je hebt het over een chauffeurskaart, ik zal er maar eens op gaan Googlen, want ik begon ooit met een groene map (van de gemeente) met invulvellen...op de bus hadden wij vrijstelling voor de tachograafschijf....dus ik mag denk ik wel eea. bij gaan leren. Ik voel mij al ruim 1,5 jaar een beetje vreemd met alleen een BE in mijn portefeuille, terwijl ik al 43 jaar BCDE heb, de eerste maanden na dat herseninfarct was ik uberhaupt al blij DAT ik nog auto mocht rijden, maar nu het verder goed met mij gaat (geen enkel restverschijnsel overgehouden), gaat het toch een beetje op je eergevoel werken, zal ik maar zeggen.
  2. Wat ik met mijn vraag bedoelde was, dat ik spijt heb dat ik 1,5 jaar geleden toch niet die extra medische keuring heb ondergaan en nu alleen nog BE heb...als ik 1x p/wk een vrachtwagen zou willen rijden, zal ik die medische keuring moeten ondergaan en bij gebleken geschiktheid vraag ik mij dan af of ik er dan ben....OF dat ik nog veel meer kosten zal moeten maken om met een vrachtauto te mogen rijden. Ik hoor weleens van eoa pasje, nu weer over code-95...dat is allemaal nieuw voor mij.
  3. Goeiendag, de naam is Bram, ben 62 jaar en heb in 1968 BE gehaald en het jaar erop met 3 lessen op een Opel Blitz BCDE...de examinator zei toen : je hebt je RBW en je gaat maar ervaring opdoen....ik mocht meteen met van alles rijden, aanhanger, dieplader, oplegger enz. (wat een tijd) In 1972 ging ik werken als buschauffeur bij de toenmalige NZH (streekbussen), welk RBW ik natuurlijk ook al in bezit had....ik haalde in 1975 het CCV-B diploma, ben 10 jaar later gestopt met bus rijden en heb toen nog gereden op zandwagens (oa. Tatra 6x6) en nog wat later op een bakwagen met aanhanger (Scania). Tot zover mijn ervaring. Aangezien ik echter in januari 2011 een herseninfarct kreeg (10 dagen ziekenhuis) en 1 maand niet mocht autorijden volgens de wet...heb ik na die maand wachten genoegen genomen met alleen BE, anders zou ik een extra medische keuring krijgen om ook het CDE erbij te hebben. Na bijna 2 jaar heb ik daar toch spijt van gekregen (je hebt BCDE wel, maar is nu niet geldig), dus is mijn vraag : Hoor ik nu ook tot die groep met code-95 (waar ik weinig van weet) en met welke kosten krijg ik allemaal te maken....OF heb ik mazzel en val ik buiten de boot met die nieuwe regels.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden