Spring naar bijdragen

robin92

Forumlid
  • Aantal bijdragen

    8
  • Geregistreerd

  • Laatst bezocht

Alles door robin92 geplaatst

  1. robin92

    Deurpanelen Scania

    Haha sorry is voor mij ook alweer een poos geleden dat ik ze erin heb geschroefd!
  2. robin92

    Deurpanelen Scania

    Je moet onder de deurgreep twee van die rondjes weghalen daar zitten inbusbouten in, die losdraaiden en dan het paneeltje van de electrische ramen loshalen. Dan kun je met een beetje wringen je paneel naar boven schuiven en loshalen. Ik heb mijn panelen door denoide heen geschroefd omdat ik de oude er bijna niet uitkrijg. Die lipjes gaan best snel kapot... Hoop dat t lukt! Succes
  3. robin92

    Scania p320

    Bedankt allemaal, vroeg me gewoon af of jullie daar meer over hebben gehoord of te maken hebben gehad..
  4. robin92

    Scania p320

    Vandaag dag vrij geweest, collega chauffeur op de scania. Nu weer kapotte transmissie, ging uit het niets niet meer in zijn 2,4 en 5. Weer bij de scania geweest, schijnt iets met een bus te zijn? Hoor graag wat van jullie!
  5. robin92

    Scania p320

    Dat begreep ik ook, alleen vraag ik me dan af, 320 pk voor distributie vervoer lijkt niet veel maar ik rijdt met een 2 as tautliner met een 2,5 tons kooiaap, waardoor ik toch al een leeggewicht bereik van ong 18 ton... Dan nog een gemiddelde vracht erin zit ik toch tussen de 25 en 30 ton.. Uitzonderingen daar gelaten. Waarschijnlijk zijn de filters wel vervangen of schoongemaakt maar dit juist ter gevolg van de kapotte turbo, die waarschijnlijk olie rn ander vuil door heeft gestuurd door het defect ( lastig te verwoorden maar denk dat jullie me wel begrijpen?) Toch bedankt voor de reactie!
  6. robin92

    Scania p320

    Bedankt voor de reactie! Indd zonder onderhoudscontract. Mijn werkgever is vooral een bedrijf dat zich specialiseert in bouwmaterialen en niet in het transport... Gedacht werd dus nieuwe auto, waarschijnlijk niet nodig zo'n onderhoudscontract.. Maar goed leek mij Indd ook niet goed zoveel storingen op zo'n jonge auto, wel balen dat het dus bij jou net zo is dat ze hem enkel resetten en dus niet de oorzaak van het probleem op lossen! Al met al vind ik het maar een vreemd verhaal dat we dus worden afgescheept met een "je kan er mee rijden kan verder geen kwaad". @jan vos, Rijdt Indd met een EGR.. Alles wat je beschrijft klopt verder met mijn klachten, enkel was bij mij het mechanische en elektrische deel kapot in de turbo (werd mij verteld). Ze hebben hem nu inmiddels wel vervangen, maar vandaar de topic, omdat ik me afvroeg of dit dus "normaal" is bij zo'n jonge auto... We hopen nu dat hij het langer blijft doen, maar hebben er allemaal een hard hoofd in omdat er al zoveel kapot is gegaan... En dat in maar 4 jaar... Nogmaals dank voor jullie reacties!
  7. robin92

    Scania p320

    Hallo iedereen, Zal me eerst ff voorstellen, Ik ben Robin, 22 jaar en werk in de distributiesector in bouwmaterialen. Ik doe dit werk met een scania p320. Nou heb ik daar wat vragen over, ik zit nu 2 maanden op deze auto en kreeg hem bij een km stand van 293000. Nu staat er inmiddels 306000 op. Hij is bijna 4 jaar oud. De reden voor deze info is namelijk dat ik vanaf ik op de auto rijd ik een motorstoring heb. Het gaat dan om de uitlaat emissie storing. Vervolgens ben ik gaan bellen met de dealer die mij vertelde dat ik hem een keertje uit moest laten lezen maar ik hier wel mee door kon blijven rijden. Zo gezegd zo gedaan. Ik verder rijden maar en de storing verdween. Uit laten lezen duurde ruim anderhalf uur en vervolgens kreeg ik te horen dat ik hier gewoon verder mee kon en dat ze niks vreemds hebben kunnen ontdekken. Echter bleef de storing terug komen en er kwam ook een storing bij namelijk verminderd motorvermogen. Snelheid nam drastisch af en hij was totaal niet meer vooruit te branden. Weer bellen met de dealer maar zolang de storing er gewoon weer uit ging kon ik d'r wel mee door blijven rijden. Anderhalf maand verder en hem wederom uit te hebben gelezen blijkt dat de turbo kapot is, kon wel weer blijven rijden maar moest hem wel een keer vervangen of repareren. Heb toen actie ondernomen en de ANWB gebeld. Die vertelde me absoluut niet verder te rijden en te repareren. En vermoedelijk is er nu meer aan de hand kon die man mij vertellen. Waarschijnlijk zullen nu mij filters etc ook verstopt zitten. Nu is mijn vraag is dit gewoon dat dit op zo'n jonge auto al moet gebeuren? Kan dit ook zomaar? Heb van mijn baas begrepen dat er al wel veel kosten aan deze auto zitten in de afgelopen 4 jaar. Kapotte krukas bout, kapotte ven, etc etc. Kunnen jullie mij bijv. Vertellen hoelang je ongeveer met een distributie truck kan doen? Is dit normaal dat wel al zo veel kosten aan d truck hebben in 4 jaar? En nu dus in mijn ogen al zo snel een kapotte turbo... Alvast bedankt voor de reacties en het meedenken!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden