[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Brussel voor fileheffing, tegen 48-uur eigen rijders


MteK

Recommended Posts

  • Forumlid

Bron: http://www.nieuwsbladtransport.nl

Verkeersminister Camiel Eurlings krijgt weinig steun voor zijn verzet tegen een fileheffing van 30 cent per kilometer voor het goederenvervoer over de weg. Slechts een kleine minderheid van de 27 EU-landen (Spanje, Roemenië, Litouwen en Estland) is ook tegen. Dit bleek gisteren op een vergadering van de Raad van Europese Transportministers in Brussel.

3405_198.jpgEurlings is fel tegen omdat de heffing niet gaat gelden voor personenauto's, die veel meer vervuiling dan het vrachtverkeer veroorzaken, en omdat lidstaten nu al de vrijheid hebben om zo'n heffing in te voeren tot een maximum van 55 cent per kilometer per vrachtwagen kan heffen. Dat gaat om de kosten van wegenaanleg, geluidsoverlast en luchtvervuiling.

De Europese transport ministers zijn verder in meerderheid akkoord gegaan met het voorstel om de zelfstandige eigen rijders blijvend uit te zonderen van de Arbeidstijdenrichtlijn, die bepaalt dat een (loon)chauffeur gemiddeld niet meer dan 48 uur per week mag werken. Eurlings wees erop dat zelfstandigen volledig onder de rij- en rusttijdenregeling blijven vallen. Daarom is de verkeersveiligheid volgens hem niet in het geding.

Een definitief besluit over de eigen rijders is echter niet genomen. Het ziet er namelijk naar uit dat het Europees Parlement de zelfstandigen wél op 48 uur wil vastpinnen. In dat geval moeten parlement en Europese ministers alsnog een compromis vinden over deze kwestie. Het parlement stemt op 6 mei over het voorstel.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden