[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen
  • 0

Nou, leuke contractbeeïndiging


Smoelie

Vraag

  • Forumlid

Zo, dat was een leuke contractbeeïndiging vandaag...NOT:mad:

Om even vooraan te beginnen:

-Ongeveer 2,5 week geleden heb ik met mijn baas aan de tafel gezeten om eens te informeren waar het op aan zou gaan met mijn contract.

Hij moest inderdaad wel bekennen dat het werk onder druk stond blablabla...zoals overal dus eigenlijk...

Hij wist dus ook nog niet of mijn contract verlengd zou gaan worden, maar hij zou me op de hoogte houden (dat geloof ik dan maar).

-Gisteren, de laatste dag van mijn 2e jaarcontract, opdracht gekregen 3 ritjes Gent-Kallo (Antwerpen) te doen (containertjes laden), een volle dag dus.

Na de laatste container opdracht gekregen weer een andere container te pakken in Gent en daarmee naar Sittard te komen, onderweg nog een berichtje gekregen of ik daar gisteren mee tot Sittard zou komen, eerlijk beantwoord dat dit niet zou gaan lukken, antwoord gekregen dat ik dan vanmorgen maar rond 07:45 in Sittard moest zijn.

-Vanmorgen ruim op tijd in Sittard op de zaak, en om te beginnen maar eens melden bij de koffieautomaat om vervolgens bij opening van de planningsafdeling daar te melden.

Krijg ik daar doodleuk van mijn planner te horen "Ow, jij hebt vandaag je laatste dag ofniet?"..."Niet dat ik weet...".

Uiteindelijk de chauffeurscoördinator en uiteindelijk de directeur erbij gehaald en allemaal hielden ze hetzelfde vol..."het is voorbij, het is zo"...

Dan maar in discussie dat ik vandaag al in opdracht gewerkt had, en dat het bedrijf mij dus verplicht was om een nieuw contract te geven, krijg ik uiteindelijk het aanbod op een weekcontract met het vooruitzicht dat het geen leuke week zou worden...

Ik heb daarop aangegeven dat ik mijn rechtsbijstand naar de zaken zou laten kijken en daarop had ik in ieder geval alvast een cigaar uit eigen doos verdient: ik krijg de 3,5% loonsverhoging die we vanaf april jl. dienen te krijgen (en die hij dus nog nooit aan iemand heeft betaald) nabetaald...

Uiteindelijk maar mijn auto leeg gehaald, om vervolgens nog overeen te komen dat ik nog een weekcontract krijg, en daarbij een verlofformulier voor 5 verlofdagen invul.

Hier heb ik dan maar als uitweg zelf om gevraagd, waarom?:

Dan heb ik nog een week de tijd om rond te kijken voordat ik met instanties als het uwv e.d. te maken krijg.

Ik heb ook direct mijn oud-werkgever opgebeld, waar ik nog altijd goede contacten mee heb.

Ik kan deze week ook bij hem langskomen om eens te kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen (is een redelijk klein bedrijfje dat vooral actief is in koerier/distriubtie en ook logistieke diensten, ik heb daar voorheen zo'n beetje alles gedaan).

Hopelijk lukt het me om komende week iets te bereiken bij mijn oude werkgever of een ander bedrijf in de regio, dan heeft de 'onwaardige' uitweg van een laatste weekcontractje me in ieder geval uit de handen van het uwv gehouden.

Wie per see wil weten voor welke bulktransporteur ik reed kan m'n berichtengeschiedenis even raadplegen, voor de rest zal het van weinig waarde zijn om hier de naam van het bedrijf te noemen.

Wie staat er waar is zijn recht, en daarbij, wat vinden jullie van het fatsoen wat hierbij al dan niet is toegepast?

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Recommended Posts

  • 0
  • Forumlid

bedankt voor de leuke reacties :banaan:

Je komt nu ook in ploegendiensten of werken ze zo niet bij Vendrig?

Volgens mij rijden er wel een paar auto's 24 uur per dag door, maar ik kom gewoon op het overnachtingswerk te zitten.

ca. 3 overnachtingen per week, en als ik in de buurt van m'n thuis kom mag ik de auto mee naar huis nemen.

verder willen ze in de toekomst wel op een 4-daagse werkweek af, en dan met 3 man op 2 wagens die dan 6 dagen per week lopen, maar dan heb je nog altijd genoeg uren.

Link naar opmerking
Deel via andere websites

  • 0
  • Forumlid
Dat werk, dat moet je een beetje liggen, maar dat is best mooi werk."Brijvoer is de shit" hier op het forum, nah ja, de naam zegt het al. Mijn vader heeft dat werk (Duynie) ook jáááren gedaan :D.
he wat wie hoor ik haha.

ja inderdaad alleen moet ik geloof ik bijvoer zeggen maar ach.

Maar prima werken bij vendrig geloof ik en je zult inderdaad moeten wennen aan 0 wachturen denk ik( had ik ook toen ik van ome ad uit erp vandaan kwam) maar dat komt wel goed. ben je herkenbaar aan iets behalve een limburgs accent waarschijnlijk ;)

succes in ieder geval.

frank

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Beantwoord deze vraag...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden