[[Template core/global/global/includeMeta is throwing an error. This theme may be out of date. Run the support tool in the AdminCP to restore the default theme.]] Spring naar bijdragen

Baden-Württemberg blijft tegen proef met ecocombi


664Freedom

Recommended Posts

  • Forumlid

Boll-LZV.jpg

De Zuid-Duitse deelstaat Baden-Württemberg blijft zich verzetten tegen de landelijke proef in Duitsland met de ecocombi.

De verkeersminister van de deelstaat, Winfried Hermann (Groenen), vindt dat de federale overheid instemming voor de proef moet vragen aan de Bondsraad.

Volgens Hermann zijn er 'juridische bezwaren' tegen de proef als deze niet eerst wordt voorgelegd aan de Bondsraad, de 'senaat' van Duitsland waarin de deelstaten zijn vertegenwoordigd. Hij schrijft dat aan de federale verkeersminister, Peter Ramsauer. Hermann meent dat Ramsauer zijn bevoegdheden op grond van de wegenverkeerswet te buiten gaat als hij op basis van een speciale verordening ontheffingen geeft aan bedrijven die ecocombi's op het Duitse wegennet willen laten rijden.

Baden-Württemberg zal, zegt Hermann, geen secundaire wegen openstellen voor langere vrachtautocombinaties, daarmee open latend dat die wel terecht kunnen op Autobahnen door deze deelstaat. De rood-groene coalitie in de deelstaat is bang dat ecocombi's lading van het spoor en de binnenwateren naar de weg zullen lokken. Verder vreest ze dat de verkeersveiligheid op kleinere wegen in gevaar komt en dat parkeerplaatsen overbelast zullen raken.

De verordening op grond waarvan Ramsauer nu ontheffingen verleent, voorziet in een start van de proef op 1 januari, met een duur van vijf jaar.

Bron: Nieuwsblad Transport.nl

Link naar opmerking
Deel via andere websites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gast
Reageer op deze discussie...

×   Je hebt opgemaakte inhoud geplakt.   Opmaak verwijderen

  Only 75 emoji are allowed.

×   Je link is automatisch geïntegreerd.   In plaats daarvan als link tonen

×   Je voorgaande bijdrage is hersteld.   Tekstverwerker leegmaken

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Forum voorwaarden